Šta je novo?

problem pri dizanju xp

boombish80

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2010
Poena
154
dakle ovako,u pitanju je starija masina amd 1800+ u kom je bio hard od 15gb i kako je to jako malo moj drug,ciji je inace komp,kupi od 40gb i montiram ja to,ubacim xp disk i pojavi se "press any key to boot from cd",pritisnem any key i onda pise "setup is inspecting your computer's hardware configuration" pojavi se plavi ekran i u gornjem levom uglu pise windows setup,dole je bela traka u kojoj prvo pise "press f6 if you need to install a third party scsi or raid driver' i sledece je "press f2 for automated system recovery" i sledece je prazna bela traka i tu je kraj,nista se vise ne pojavljuje.ako neko zna u cemu je problem bio bih mu jako zahvalan:))
ciscenje cmos-a je odradjeno kao i default bios-a.hvala unapred

Jel hdd sata?

tesko da je 40GB sata disk,
e sad proveri kratkospojnike tj. jumpere na hardovima i na optickom uredjaju da li su pravilno postavljeni.
stavi da novi disk bude master i sam na 80pinskom kablu ( siroki kabel sa 80 tankih zicica ) a na drugi kabel povezi dvd i preostali hard sa pravilno postavljenim jumperima.

jos bolje bi bilo da prilikom instalacije xp-a potpuno izbacis stari hard, ostavi samo jedan na koji ces staviti sistem, a nakon toga ubaci stari hard sa kojeg moras obrisati stari sistem i ponovo ga formatirati.

p.s.
i ako imas stari ata kabel ( siroki ali samo sa 40 zica ) obavezno kupi novi ata 133 kabel ( sa 80 zicica )

Poslednja izmena:
Vrh Dno