Šta je novo?

Problem pri čitanju DVD diskova na NEC 3540a

Dobra DVD optika je:
LiteOn
BenQ
Samsung

Sve ostalo je: "prođeš malo jeftinije pa te duplo košta".

A jel to znaci da je sva ostala optika losa?
Moj drug je imao Samsungov DVD-RW koga je platio 40% skuplje nego ja svog NEC-a 3540, njemu je prestao da cita bilo koji disk, a one koje je rezao nijedan drive nije mogao da procita osim njegovog. Na kraju je posle 6-7 meseci skroz crkao i zamenio ga u garanciji za Pioneera. Svaki proizvodjac ima dobre i lose modele, samo je pitanje serije. Ako uzmes poslednju generaciju i ono sto se pokazalo na testovima kao najbolje, rezultat je Lite On, Pioneer i Optiarc. A i razlika u ceni nije vise neka.

Jeste, to znači da je sva ostala optika loša!

Problem je što su takvi kao ti sujetni i ništa drugo nisu probali osim NEC-a i Pioneer-a pa ni ne znaju a i neće da znaju da postoji bolje...

Ne znam ja ko je ovde sujetan :D I ne znam zasto pises takvi kao ja, kad me ni ne poznajes. A sto se tice optike, ja kod sebe imam LG rezac koji me sluzi odlicno. Ja sam se samo pozvao na testove i njihove rezultate koje sam gledao u poslednje vreme. Ako treba stavicu i linkove, mada ima na benchu prevedenih testova. Samo ne znam na osnovu cega ti pravdas svoju tvrdnju.

Na osnovu iskustva je pravdam.
Na osnovu čega bi drugo? :)

Inače, LG je znatno bolja (DVD) optika od NEC-a i Pioneer-a.

Imam problem sa 3540a takodje.
Poceo je cudno da se ponasa u zadnje vreme. Dvd pucaju na rezanju uglavnom na pocetku jos prilikom lead in-a,ali ne uvek nego povremeno. Ukoliko lead in prodje, dalje se sve zavrsi kako treba. Primetio sam da je neki manji broj dvd diskova sa filmovima postao necitljiv. Uglavnim se radi o diskovima od nekoliko proizvodjaca.Isto tako na nekim diskovima nece da nastavi multisesion (jer u neru prijavi da nema diska) i ako se taj disk uredno cita. Problem nije u neru. Jednostavno,cini mi se da polako otkazuje. Ovih problema nije bilo pre nedelju dana. Za sada oko 2-3% diskova koje imam su necitljivi i kao sto rakoh od specificnih proizvodjaca i uglavnom oni koji nisu rezani na ovom uredjaju.Takodje jedno 30% dvdova puca jos tokom leadin-a.

...Ovaj problem je resen ciscenjem opticke glave ('il kako se to vec zove-sa stapicem za usi i destilovanom vodom,isto sam primenio na stari dobri cd-teac 540 koji je zivnuo takodje)

U zadnje vreme sam kupovao diskove.Tipa xvave,princo i sl pored verba i primetio sam da celu seriju nece da cita niti na njih da reze. Sumnjao sam da je do dotrajalog NEC-a, ali se ispostavilo da sa novim firmware-om 1.04 hoce i to da cita. Negde sam nasao da je to zato sto ovi stariji rezaci sa starim firmware-om ne rade sa novie proizvedenim diskovima odredjenih serija(dal je to do nove tehnologije izrade il sta ja znam,da ne lupam da ne ispadnem smesan pred kompjuterasima-glavno je da je stare xvave hteo/hoce da cita a novo kupljene nece/nije hteo,isto i sa princom)

Glavno je da sa ciscenjem i promenom firmware-a radi kao kad sam ga kupio a hteo sam da ga bacim. Videcemo dalje da ne ureknem nesto. Eto mozda nekom pomogne a kompjuterasi nek se ne smeju ako sam odvalio ovo sa tehnologijom izrade sto sam procitao negde :)

Evo i gde:
hi.
since your drive is working o with other media then is the media you must change.
propably the media are too new and your drive needs firmware update to burn these media.
i have a nec burner for 4 years i have burn 1000+ dvd without problems.
but i have update many times the frimware.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/218693-14-burner-nero-illegal-disc-burn

Eto nisam znao da za nove medije treba da se promeni firmware,mislio sam da je to samo zbog poboljsanja performansi :(

Hvala svima na savetima

Poslednja izmena:
e ljudi ne znam kod vas ali ovo sa alkoholom i stapicima za usi je kod mene uspelo..evo bas sada sam ga otvorio,ocistio laser,zatvorio,prikljucio,ubacio DVD disk..i sta ??

Radi ;)

edit...ipak nista...otvara mi samo RW diskove... I obicne

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno