Šta je novo?

problem pretpostavljam sa plocom gigabyte

heavybear

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2008
Poena
304
Imam Gigabyte plocu sa AMD AThlon 2.4Gb i 1gb rama dva hdd od 160Gb i u toku rada samo se oglasi kao neki alarm i racunar se volsebno gasi posle paljenja nema nikakve indikacije da je sistem brejknuo samo radi normalno i tako sve cesce .Menjao sam napajanje i ram memoriju ali ne vidim da li ima problema na maticnoj kada iskljucim sve to opet radi ali problem sa kao nekim alarmom se javlja i ugasi se komp iz cista mira.Da li ima neko iskustva u tome i kako da doakam tome:smoke:
Da prvi put se javilo kada sam rezao dvd mozda to ima veze

Temperatura procesora ?
Probaj u radu da iskljucis cpu cooler ili ga bolkiraj na par sekundi, moguce da padne borj obrtaja ili izgubi signal sa senzora pa ploca pali alarm i gasi komp.

Zapisi koliko pisaka ima na tom zvucnom alarmu i potrazi tumacenje sta je u pitanju za tvog proizvodjaca BIOSa. Glupo je menjati hardver bezveze dok ne znas tacno sta je.

Taj alarm koji se oglašava u toku rada računara, tj u samim windowsu, je verovatno upozorenje da se nešto pregreva. Sam opis odgovara tome, jer ipak posle nekog vremena računar može da se uključi - kad se ohladi, vrlo verovatno je da ispod ventilatora na procesoru postoji 'tepih' satkan od prašine, treba ga lepo očistiti.

Ljudi hvala VAm , samo sam usisao cooler procesora i više me ne zeza.Im happy

Nazad
Vrh Dno