Šta je novo?

Problem povezivanja telefona na net preko wi-fi

Goran MC

Cenjen
Učlanjen(a)
03.10.2013
Poena
154
Pozdrav svima, nov sam na forumu.

Imam jedan problem pa ako neko ima ideju kako rešiti.
Od pre neki dan uzeo sam BOX 4 paket kod MTS-a, sve povezao kako treba. TV radi, net na kompu radi, laptop hvata wi-fi i ima net, dva od tri android telefona koja imamo u kući rade nesmetano, tj. konektuju se preko rutera. Jedino prokleti LG L3 neće nikako, ali nikako. Ruter je HG 532e. Inače taj L3 neće da se poveže ni sa jednim ovakvim ruterom (MTS-ovim) gde god da odem a ima taj ruter (na one starije MTS rutere hoće a na ovaj ne). Do skoro sam koristio Orionov net i imao TP-link ruter u sa njim je radio bez problema. Pokušao sam svašta.

1.MAC filtering je isključen
2.Ruter je otključan
3.Probao sam da telefon zaboravi vezu pa da je opet nađe
4.Probao da u telefon ručno unesem mrežu (ime rutera)
5.Unosio ručno :

IP adress 192.168.1.1
Gateway 192.168.1.1
Netmask 255.255.255.0
DNS 1 212.200.191.166
DNS2 2 12.200.190.166

(probao i druge kombinacije)

6.Možda sam još nešto probao ali se ne sećam

Neće pa neće. Inače telefon vidi ruter i pokazuje odličan signal ali ne može da se konektuje.

Ako neko ima rešenje bio bih zahvalan.

Pa ne može ip adresa telefona da bude .1 na kraju, to je adresa rutera. Stavi nešto veće kao poslednji broj.

Vojkane, probao sam i da stavim drugi broj ali nije pomoglo.

Danas sam obišao gomilu foruma, iščitavao teme, postavljao pitanja na nekima od njih ali niko ne zna. A vidim da mnogo njih ima isti ili sličan problem. Da li je moguće...

Kupi neki krsten router /ili telefon.

Neće iz jednog prostog razloga.
192.168.1.1 je ip rutera i ništa drugo nesme da ima tu ip adresu.
E sad ovako, kada se konektuješ na taj hg523, pogledaj koju ip adresu ti je dodelio.
Pošto si napisao da si sam unosio ip adresu telefona, ali nisi proverio koja je, da li je i dalje 192.168.1.1 ili ta koju si ti postavio?

Ja sam imao identičan problem na Galaxy S3 mini, ali na TP linkovom 740N ruteru i donekle sam rešio problem prebacivanjem u 'b/g mixed' mod kao i spustanjem brzine sa 150 na 54Mbps. Telefon se sada kači iz prve, ne prijavljuje greške prilikom autentifikacije ali 'internet aplikacije' nemaju ni približno odziv kao na drugim uređajima. Moj net je 12/1 ping 18ms i youtube na fonu ne učitava ravnomerno nego malo malo pa zaštuca pa dok na kompu i ostalim telefonima radi ekstra.

Neće iz jednog prostog razloga.
192.168.1.1 je ip rutera i ništa drugo nesme da ima tu ip adresu.
E sad ovako, kada se konektuješ na taj hg523, pogledaj koju ip adresu ti je dodelio.
Pošto si napisao da si sam unosio ip adresu telefona, ali nisi proverio koja je, da li je i dalje 192.168.1.1 ili ta koju si ti postavio?

Samo prvi put sam uneo 192.168.1.1 ali setio sam se da je to IP rutera pa sam probao i druge brojeve. Ne mogu da se konektujem tako da mi i ne dodeljuje IP.

Tamo gde podešavaš wifi. Kako se loguješ, je l' sa admin šifrom?

Evo sada sam se ulogovao kao admin i tražim...
Mod je 802.11b/n/g, tako piše.

Poslednja izmena:
Probao sam sve modove: B
N
G
B/N
B/N/G

Ne radi i dalje. Uključio sam onaj DMZ (to sam našao nešto na netu), neće.

Gasi wifi šifru i vidi da l' hoće onda da se konektuje.

Da li imas neki drugu wifi mrezu na koji mozes da se konektujes u blizini sebe?
Kada se konekutujes na taj drugi ruter, pogledaj koji ip ti dodeljuje.

Nije da mi je to sada od životnog značaja, ali me jako interesuje, voleo bi da nađem rešenje.

ajd' jedno glupo pitanje, gde si kupio telefon? može da ti bude problem u frekvenciji kanala na kojoj ti radi ruter tj da ti je ruter na nekom kanalu koji tvoj telefon ne podržava.

Ili je neko od komšiluka na istom kanalu...

ajd' jedno glupo pitanje, gde si kupio telefon? može da ti bude problem u frekvenciji kanala na kojoj ti radi ruter tj da ti je ruter na nekom kanalu koji tvoj telefon ne podržava.

Telefon je iz Vipa, star oko 1,5 godinu. Možda je i ta frekvencija u pitanju. Pogledaću večeras podešavanja na ruteru pa ako nađem gde se to menja probaću.

Da li si se ikada konektovao na taj ruter sa tog telefona? Koji ti je softver na telefonu, da nemaš neki custom rom?

Nikada se nisam konektovao sa ovim L3 na taj ruter.
Probao sam da ga konektujem preko drugog telefona koji je konektovan na taj ruter, preko Hot Spota. Konektuje se bez problema ali nema protoka.

Još nisam rešio problem ali sam razmišljao, ako je moguće, pošto imam jedan TP-link ruter na koji se ovaj telefon bez problema kačio, da njega spojim na ovaj telekomov ruter. Kako se to spaja, da li treba dodatnih podešavanja?

Isti problem imam i ja sa HTC one. Rešenje je ručno podesavanje parametara konekcije.

Dodaj wifi mrezu i telefon nece uspeti da se poveze. Pritisni na ime mreze i zadrzi par sekundi i pojavice se meni. Izaberi Modify network pa stikliraj advanced options. Ispod se nalazi DHCP. Promeni DHCP u static i popuni IP adrese. Moras da izaberes adresu koja nije zauzeta od drugih uredjaja. 192.168.1.1 je adresa routera, 192.168.1.2 - 192.168.1.254 su slobodne i verovatno pod kontrolom DHCP-a na routeru. Preporucujem ti da stavis neki veci broj.. npr 192.168.1.133.
Gateway je 192.168.1.1, DNS mozes da prepises sa ADSL modema ili ukucaj 8.8.8.8. Zatvori podesavanja, ugasi wifi, pa ga upali i trebalo bi da se poveze.

Probao sam, kad duže pritisnem ime mreže izađe meni ali ima samo Forget i Connect, nema Modify. Probao sam i sa ručnim unosom statičke IP adrese i ostalih parametara ali ništa.

Još nisam rešio problem ali sam razmišljao, ako je moguće, pošto imam jedan TP-link ruter na koji se ovaj telefon bez problema kačio, da njega spojim na ovaj telekomov ruter. Kako se to spaja, da li treba dodatnih podešavanja?

Da li može ovo?

Nazad
Vrh Dno