Šta je novo?

Problem povezivanja PC suite sa 6600!!!!!

dumal

Čuven
Učlanjen(a)
20.04.2002
Poena
601
Imam problema sa povezivanjem Nokie 6600 sa PC suite preko
Bluetooth-a!!!!!
PC Suite uopste nevidi moj telefon! Instalirao sam MSI software za bluetooth ali preko njega uspevam samo
da posaljem podatke sa racunara na telefon ali ne uspevam sa telefona na racunar, valjda zato sto PC suite ne radi?
Zna li neko nesto o ovome?

Onako iz prve ruke, mozda bude, PC suite verzija za 6600, ne bilo koja, i bluetooth-ovi da budu hidden

Moras da u connection manager-u odaberes na kojim com portovima mora da osluskuje da bi mogao da ostvaris konekciju. Pogledaj samo koji com portove koristi Blue Tooth u setovanjima.

Da ne otvoram novi thread... Nemogu da povezem komp sa telefonom, onaj mRouter prikazuje samo infrared(slika) a nema ni traga od stalih com portova za bluetooth, zna li neko kako da resim ovaj problem ?

Prilozi

• Problem.JPG
    Problem.JPG
    108 KB · Pregleda: 113
Vidi ovako, oce PC Suite da baguje malo sa BTom, ipak je to nokia :)
E sad, postupak namestanja istog bi trebao da ide ovako:
1. Instaliras BT
2. Instaliras Suite
3. U connection manageru bi trebalo da ti se pojavi 10tak portova za BT, otkaci sve
4. Namesti serisku konekciju iz onog my bt places
Posle ovog, trebalo bi ruter da skonta konekciju. Ako ne, probaj sve da ubijes pa opet ispocetka ovim redom. Najgora stvar je ubijanje wina jer jednostavno nema drugog nacina da se odglupi :)
Ako neko zna kako nek kaze, da ne ispadnem vuna :)

U XP-u je sve reseno sa SP-om 2, jer vise ne treba taj MSI-ev ili ne znam ciji softver, nego sam win ima svoj aplet za BT sa kojim PC Suite mnogo bolje saradjuje.

@ManUtd - sta da ti kazem, ispao si vuna ;)

Imao sam isti problem svojevremeno tj PC Suite mi je takodje video samo neki fantomski IrDA i nista vise (naravno bt je odvojeno od njega radio noramalno tj prebacivao fajlove na telefon). Kod mene je resilo problem to sto kad hocu da koristim PC suite odem u Device Manager i disable-ujem modem (da, da izgleda sasavo :D - ali provereno radi :) ) Izgleda da PC Suite ima nekih konflikata sa portovima i sl. a i meni je sa starim modem "saradjivao" ok, a sa ovm koji trenutno stoji u masini se bas ne mirise - doduse sada mi je modem non-stop disable-ovan buduci da koristim adsl :D E, a moze biti i da ti neki program pravi problem, a to je koliko sam upucen najcesce Zone Alarm i sl.

Poslednja izmena:
Sinoc sam gledao na nekim drugim forumima i nasao sam isto resenje kao i GSM, da diskonektujem modem i radi super :D
E sad me zanimaju programi za n6600, dajte neke sajtove da ih skinem i nabacim na tel, naravno da budu besplatni :)
Evo ja sam nasao jedan www.aivanet.com

Poz

E znao sam da je nesto vunasto (ta fora s modemom) :)

@Invader - ma nema sta, taj Pc suite je definitivno izbirljiv kad su modemi u pitanju, ali recimo na ovaj adsl usb modem nije gadljiv ;) Dobro, bitno da si provalio enigmu :D funkcionisanja ovog nokijinog programa. Izgleda je taj Pc Suite samo za napredne korisnike k`o sto smo mi ;)

@ManUtd - ma ne brini, svakome se ponekad dogodi "to vunasto" :D

Mogu vam reci da Pc Suite nije tako los program, pregledan je i ima automatsku konverziju, nego me zanima sa kojim rekorderom mogu da produzim duzinu snimanja video klipa tj. koji je najbolji

Za tu namenu ubedljivo je najbolji Philips Camcorder Pro. Ja trenutno koristim taj program (verzija 1.0.3) i radi odlicno. Mozes da snimas klipove (sa zvukom naravno) koliko god ti to dozvoljava memorija a i kvalitet slike je vrlo pristojan.U svakom slucaju, moja preporuka.

Skini novi PC Suite sa Nokia sajta za 6600 i kom ce ti se mnogo bolje skapirati s njim...

@atilahunt
Nema to nikakve veze. Taj "novi" PC Suite sa Nokia sajta je od 6.maja 2004. :S: Ja koristim upravo njega i moram da "zongliram" sa modemom ne bi li radio kako treba. E sad, ja koristim xp sp1, a kao sto rece SoSo, mozda je sa sp2 bolja situacija - nisam licno probao pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim.

Poslednja izmena:
ja koristim SP2 i ama bas nikakva zongliranja nemam ni sa PC Suite ni sa Ohigen Phone...

Uglavnom radi ovako, a sp2 nikad ne bi instalirao na svoj komp, tako da ostaje kombinacija sa ukjucivanjem i iskjucivanjem modema :)

Meni sa XP SP2 driverima, PC suite radi ok prilikom prve konekcije ali cim skinem telefon onda moram da iskljucujem i ukljucujem portove u mRouteru da bi uspostavio ponovo vezu. A sa oxygenom ne mogu da se povezem uopste , probao sam 100 puta foru koju su opisali na sajtu (stisni brzo "select" u odredjenom momentu) i nece da nadje telefon...

FlexiCamPro Ver.0.72 probaj sa ovim programom,moras da skines i app file i obavezno pre ubacivanja app vrati datum za 1 godinu unazad(da bi program bio crackovan)

mozes da probas i Extended Recorder Ver.1.30 radi na svim tel.koji imaju symbianOS

Nemoj da koristis i PC suite i oxigen. PC suite odradjue sve sto je potrebno a oxigen u kombinaciji samo stvara problem. izbrisi jedan pa probaj. Pozdrav

Vrh Dno