Šta je novo?

Problem posle reinstalacije win xp - pristup podacima

caplja

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2001
Poena
609
Na kompu sa win xp sp2 je bila particija kojoj je mogao da pristupi samo administrator (tako se i zvao nalog). Medjutim xp je pukao i ja sam morao da formatiram sistemsku particiju i ponovo instaliram XP. Medjutim vise ne mogu da pristupim podacima na particiji kojoj je mogao da pristupi samo administrator. I novi nalog mi se isto zove i ima isti password ali dzaba. Izvukao sam ja te podatke pomocu erd commandera ali me zanima jel ima neko neko jednostavno resenje da se ponovo vrati dozvola pristupa svim userima ili samo novom nalogu (ima u erd commander opcija "reset all permision" ali javlja neke greske tipa "no more files" i sl.)

Treba prvo da iskljucis simple file sharing, zatim desni klik na folder kojem hoces da promenis permissions, pa opcija security, pa advanced, pa owner pa promenish ownership i stavis odgovarajuceg usera (admin u tvom slucaju). Kada se to promeni ides ok, pa u security podesavanjima dodas usere koji treba da pristupaju tim podacima i to je to.

Poz

doggy je napisao(la):
Treba prvo da iskljucis simple file sharing, zatim desni klik na folder kojem hoces da promenis permissions, pa opcija security, pa advanced, pa owner pa promenish ownership i stavis odgovarajuceg usera (admin u tvom slucaju). Kada se to promeni ides ok, pa u security podesavanjima dodas usere koji treba da pristupaju tim podacima i to je to.

Poz
Sve ovo receno ali moras u safe modu. Mislim meni je tako moralo kad sam imao takav problem.

Mora da radi i izvan safe moda.

U safe modu mora ako je XP Home edition u pitanju (ili mora iz command prompt-a, ali da ne komplikujem). I cekiras i "replace permission entries on all child objects..." tamo u advanced kod security podesavanja.

Svaka cast, to je to.
Inace rec je o professional verziji i nije bilo potrebe da se udje u safe mode.

Vrh Dno