Šta je novo?

Problem! (plavi ekran non-stop)

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
1,025
U poslednje vreme pri skoto svakom pokusaju restartovanja ili gasenja kompa mi se pojavljuje plavi ekran. Na njemu pise IRQL NOT LESS OR EQUAL, itd...
Interesuje me sta bi to moglo biti , i ako mi mozete predloziti neki burn in test kako bih malo testirao kompjuer da vidim da neki hardver nije crko.
Inace, konfig. je: Athlon 64 2800+, MB Abit KV8 Pro 3rd eye, Kongston Value 512MB PC400, Ati radeon 9600pro (Sapphire, sa nizim taktom memorije), Leadtek TV deluxe. Napajanje je Chieftec 360W Dual fan (LCX kuciste). Da napomenem da nista nije klokovano i nista se ne pregreva.
Najnoviji bios za Abit-a je stavljen 5.dec. ,za ati-ja su instalirani 4.11 drajveri (sa kontrol [panelom - nisam instalirao NET framework). Za Leadtek-a su instalirani najnoviji drajveri.
Preko USB porta je nakacen skener EPSON 2480Photo sa svojim drajverima.
I da, mozda nema veze, ali tu je mis Microsoft Wireless Explorer sa svojim drajverima....

Poslednja izmena:
Ako te ne mrzi, reinstaliraj ceo sistem pa vidi da li se opet isto desava!

Pozdrav!

Ček malo,ono"IRQ less or..."mi deluje poznato!?Sad cu možda da lupim ali MISLIM da bi MOŽDA ovo moglo da ima veze sa PCI slotovima,citao sam u nekom Svetu kompjutera kad su pisali o BIOS-u da može doći do konflikta PCI uredjaja i da to ima neke veze sa tim IRQ-om,još ako si skoro ubacio nešto u PCI slot... Uzmi malo menjaj uredjaje po PCI slotovima pa ako se stanje ne popravi onda:"Format,install Windows on..."
Pozdrav ,)
:type: :crash:

desp je napisao(la):
U poslednje vreme pri skoto svakom pokusaju restartovanja ili gasenja kompa mi se pojavljuje plavi ekran. Na njemu pise IRQL NOT LESS OR EQUAL, itd...
Interesuje me sta bi to moglo biti , i ako mi mozete predloziti neki burn in test kako bih malo testirao kompjuer da vidim da neki hardver nije crko.
Inace, konfig. je: Athlon 64 2800+, MB Abit KV8 Pro 3rd eye, Kongston Value 512MB PC400, Ati radeon 9600pro (Sapphire, sa nizim taktom memorije), Leadtek TV deluxe. Napajanje je Chieftec 360W Dual fan (LCX kuciste). Da napomenem da nista nije klokovano i nista se ne pregreva.

imao slichan (ako ne i isti problem dodushe sa p4 na sis645) problem. smarao me strashno mnogo chak i posle instalacije windowsa na chistu particiju. ako se dobro secam posle tog zaglavljivanja, kad se comp sledeci put startovao xp mi je izbacivao eror sa nv4disp.ini(ili tako neshto uglavnom sa drajverima za grafichku). e sad ja sam to sredio al je bilo davno pa bash i nisam siguran shta sam promenio u biosu. al recimo ako te ne mrzi ti probaj da iskljuchis smart za hdd,olabavi maksimalno tajminge za memoriju, iskljuchi kesiranje biosa pa ako ti onda bude radio normalno vracaj jedan po jedan pa utvrdi do chega je...

IRQL NOT LESS OR EQUAL je BSOD koji je uglavnom vezan za nekompatabilnost drajvera sa ostalim hardverom u racunaru. Moj predlog ti je da ako si nedavno instalirao neke novije drajvere da ih uklonis sve i krenes sa verzijama ispod i to sledecim redosledom: DX 9.0c - VIA - SB;TV;periferije; - VGA itd.
Pokusaj ako ti to ne uspije da odradis malu reinstalaciju stime sto u bios-u ukljuci opciju PNP OS.

Moze biti i da je memorija neispravna. Imao sam jedan slucaj sa bas takvom porukom. Posle zamene modula, sve je radilo kako treba.

Hvala na savetima; sutra cu pokusati da ga sredim (nisam imao vremena ovih dana).
Najnovije sto sam instalirao je skener epson 2480photo i par dana pre njega Tv karta, ostalo je sklopljeno prilikom kupovine masine. U stvari, prvo je bio unutra pozajmljeni Pinnacle PCTV pro, koji je izvadjen nakon kupovine Leadtek tv karte. Medjutim, pre bilo koje izmene hardvera se par puta pojavio BSOD, ali me je mrzelo da bilo sta preduzimam. Sada me je stvarno iznervirao :)

Pozdrav

Upravo zbog glupih TV kartica par ljudi je imalo velike probleme, narocito posle Service Packa 1 pa onda i 2. Sa osnovnim XP-om su i nekako radile a sa service packovima nikako, posebno Pinnacle. Ja imam MSIjevu tv @nywhere i ona radi ok sa sp2, ali sa Pinnacleovim drajverima definitivno nesto ne sljaka. Pri reinstalaciji pokusaj da odradis sve ali pre toga iscupaj TV kartu i vidi kako sistem radi bez nje?
I ja se slazem da je verovatno neki drajver napravio problem koji imas - po gresci koju javlja.

Kod mene, XP+SP1+Leadtek TV Deluxe=isti problem
XP+SP2+Leadtek TV Deluxe=nema problema

Nisi naveo koji HDD imas i zvucnu. Generalno problem je do verzije drajvera ili PCI latencije. Probaj da PCI latency postavis na 64, a ako imas neki audigy navedi koji, pa cu ti reci sta ti je ciniti. Isto tako napisi da ti HDD nije slucajno DM10. Mislim da nije do TV karte.

@dbaja
Sa osnovnim XP-om su i nekako radile a sa service packovima nikako, posebno Pinnacle. Ja imam MSIjevu tv @nywhere i ona radi ok sa sp2, ali sa Pinnacleovim drajverima definitivno nesto ne sljaka.

Ovo jednostavno nije tacno. Rade k'o sat.

Poslednja izmena:
vamosalaplaya je napisao(la):
@dbaja

Ovo jednostavno nije tacno. Rade k'o sat.

Zao mi je ako te ovo vredja ali DEFINITIVNO je tacno. Uverio sam se u vise navrata. Ljudi vade kartice i prodaju ih skoro dzabe samo zato jer im ne rade. Naravno, to ne mora da bude u svakom slucaju. Sigurno da mnogo zavisi od ploce u koju je ubodena.

PCTV ume da pravi stravicne probleme; i drajveri nisu ni za q; nije to videlo jedan All in wonder... Pa cak ni Asus...

Krljaju sa Liveom, krljaju sa plocom, krljaju sa grafickom... Ama prava pravcata "Plug 'n' PRAY" karta...

Poslednja izmena:
Može da bude do nekog drivera,to se dešava,ali prvo proveri memoriju.Pusti Gold Memory test,spor ali efikasan.Takve stvari su mi se dešavale prilikom instalacije windows-a isključivo zbog loše memorije.

Nazad
Vrh Dno