Šta je novo?

Problem - Pioniri u kolima - Kao da nema dovoljno snage!?

Pioneerko

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
320
Imam u kolima player Blaupunkt mp36 ( http://www.blaupunkt.com/us/7645186510_main.asp ), i imao sam neke defaultne budjave zvuchnike, pa sam reshio to da promenim. Pazario sam Pionire - 2 elipse za policu (nazad) i dva mala budjava od 10cm za prednja vrata ( http://www.pioneer.co.uk/uk/products/TS-A6901/print.html i http://www.pioneer.co.uk/uk/products/25/131/201/TS-G1049/index.html ) .
Ne pucam na neshto posebno, i znam da ovo nije vrh ponude, ali za moje potrebe su sasvim dovoljni.
Problem je sledeci:
zvuk je jako chudan, kada rasporedim zvuk recimo 70% snage nazad i 30% napred, jako je izoblicheno, nestane bass i td. Svashta sam pokushavao, i na kraju sam primetio neshto neobichno - kada sve prebacim na jednu elipsu (nebitno koju) chuje se perfektno!
Iako sam neiskusan u ovome, deluje mi kao da nema dovoljno snage za sve zvuchnike.
Shta mislite o ovome, da li da menjam plejer ili shta?

Hvala u napred.

Poslednja izmena:
Proveri da li je impedansa novih zvučnika odgovarajuća, zatim da li si ih povezao dobro, da nisu možda u kontra fazi...

shto se povezivanja tiche, mislim da sam sve dobro uradio, u principu napravljeno je tako da ne mozhesh da pogreshish.
a ovo za impedansu, molim te da prevedesh ako nije problem. :)

Jedna od elipsi ti je u kontra fazi. Pronadji koja je tako sto ces iskljuciti jednu pa vidi da li onda ima basa, da li je zvuk "izoblicen". Ako je zvuk normalan, probaj to isto ali sa drugom (prednje zvucnike ostavi upaljene, da bi otkrio koja je u kontra fazi sa ostalim zvucnicima).

Nadam se da si menjao i žice?

nisam menjao zice, bile su ok, samo sam nakalemio zvuchnike na postojece...
jel to prevelika greshka?

Nija ako poznaješ staru instalaciju.
Burazer izeo polovan auto sa nekom "Š" muzikom...
Nije bio zadovolja, promenio player, opet nije bio zadovoljan, namontirao Pioneer elipse, katastrofa se čuju, opet nije bio zadovoljan...
Ja dovatim i počupam instalacije za te pozadi elipse kad na njima neki kalemi, valjda da prigušuju visoke topnove, ko zna koja muzika je tu bila i ko je to budžio...
Ako si ti radio instalaciju i znaš šta si stavljao, onda nije nikakva greška.
Ali ako nemaš pojma šta može da bude između zvučnika i player-a... :S:

sigurno su u kontra fazi, mislim nema sta drugo...

Ako nije nista od gorenavedenog, postoji i mogucnost da si kupio Pioneer zvucnike koji nisu bas Pioneer, ima mnogo ocajnih kopija na trzistu, koje zaista deluju originalno.

Definitivno proveri polaritet, to je simptom obrnutog polariteta, kao sto su ti i rekli.

Pa kada to proveris javi se.

Posto imam identicne elipse kod mene u kolima vec 2 godine, rade odlicno sa Pioneerom 2900mp, kao sto su ti rekli proveri instalacije, nesto si prevideo:wave:

Polaritet mozes da proveris i po kretanju membrane zvucnika. Ako kada udari bas membrana na zvucniku ide na gore polaritet je dobar a ako se uvlaci na dole to ne valja

pozdrav ljudi javljam se sa zakasnjenjem, bila je u pitanju obrnuta polarizacija...
eto, cisto da ne brinete :)

Nazad
Vrh Dno