Šta je novo?

Problem Pdf u Word

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ne mogu nikako pdf fajl da pretvorim u pravilan Word fajl.Koristio sam PDF2Word,Solid Converter PDF i Abby Fine Reader.Prva 2 programa izvrse konverziju ali je fajl kao neka slika ubacena u Word i ne mogu da obrisem neke reci i umesto njih da ispisem druge.Ovaj treci (Abby) izvrsi potpunu konverziju ali su slova razbacana i nemaju isti raspored kao na originalu.Hocu da Word fajl bude potpuno isti kao Pdf i da u njega menjam pojedine reci.Ova tri programa koja sam koristio mnogi su hvalili na forumu,a mozda ja ne znam da ih pravilno podesim.

Ja sam nedavno skinuo sa GOATD neki PDF2Word. Prebacuje u RTF, u stvari, i daje prilično čudne rezultate. Ako hoću da otvorim u AbiWordu (koji je vrlo solidno kompatibilana sa MS Wordom) - neće. Pritom raspakuje desetine nekih fajlova u TMP folder, kao da je zipovan fajl a ne RTF. Ako otvorim u OO dobijem nešto rastureno. Ako otvorim u MS Word-u deluje manje-više OK (mada ne savršeno, zavisi od PDF fajla), međutim... Ako iz MS Worda snimim to kao DOC dobijem fajl od nekoliko stotina MB, slično i ako snimim kao RTF (ali kao docx je OK veličina). Sve u svemu, pokazalo se kao neupotebljivo.

Evo sada sam probao i Pdf To Text Converter i potpuno isti slucaj.Convertovani fajl izgleda kao da je u JPEG formatu uopste ne mozes da udjes u njega a gore u naslovu pise Microsoft Word.Cudo.

Potraži na http://www.giveawayoftheday.com/ to kad je bio PDF2Word (po mojoj evidenciji 18. ili 19. septembra). Koliko se sećam, tamo je u komentarima čitalaca bilo preporuka za neke free i open source programe. Nisam 100% siguran jer je zaredom išao niz programa za raznorazne PDF2nešto konverzije, možda su predlozi bili za neki drugi program.

Evo probao sam i Abbyy Pdf Transformer i Adobe Acrobat i nista.Sve konverzije su razbacana slova na beloj pozadini.

Evo izgleda da sam otkrio u cemu je problem.Problem je u mojim Pdf fajlovima.Njih sam dobio skeniranjem jedne knjige.Probao sam konverziju jednog drugog Pdf fajla(skinutog sa neta) i uspesno je obavljena sa programom Solid Converter Pdf 4.0.

Poslednja izmena:
Probao sam i s njim ali je poremecen redosled slova.Koja je razlika izmedju pdf-a dobijenog skeniranjem knjiga i pdf-a skinutog sa neta.Zar to nije isto?Ovaj prvi pdf nece da se konvertuje u Word a ovaj drugi to radi idealno,sa istim programom.

Meni nešto nije jasno... Zašto ti radiš OCR u PDF kad Abby FR može da radi direktno u Word format? Osim ako nisu razlog ta poremećena slova. E tu sad zavisi šta se OCR-uje. Nekad je rešenje da se ide u TXT pa da se od toga napravi Word dokument ručno, doda formatiranje itd.

Verovatno odustajem.

Probao sam i s njim ali je poremecen redosled slova.Koja je razlika izmedju pdf-a dobijenog skeniranjem knjiga i pdf-a skinutog sa neta.Zar to nije isto?Ovaj prvi pdf nece da se konvertuje u Word a ovaj drugi to radi idealno,sa istim programom.
zavisi, moze a i ne mora da bude isto.
moras da razlikujes pdf koji je napravljen tako sto je skenirana slika pretvorena u pdf, od pdf-a koji je dobijen tako sto je neki tekstualni (word) fajl konvertovan u pdf.

u prvom slucaju mora da se radi OCR, i takvi fajlovi su mnogo veci od ovih drugih (zato, jelte, sto je u pitanju gomila jpg-ova koji su upakovani u jedan pdf)

ajde okaci jednu stranu tog dokumenta pa da probamo

pdf u word

Abby Scan To Office
Podesi Samo Srpski Ili Hrvatski I Bice Uredu

Vrh Dno