Šta je novo?

Problem Pci2usb

sax-ue

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
309
Zbog stare ploce koja ima usb 1.1 sam uzeo pci2usb karticu i nakon ubadanja i ukljucenja kompa Win je sam prepoznao .... Medjutim iako pise da je 2.0 radi kao 1.1 kad ubodem u nju neki 2.0 uredjaj aparat ili prenosni disk prijavi onu standardnu poruku da se raditi sporije.... i izbaci listu od 4 porta u koje mogu da ubodem da bi radilo normalno i naravno jedan od njih je taj koji vec koristim. Probao sam i sa drajverima koje sam dobio uz nju medjutim isto se ponasa.
Zna li neko u cemu je problem dal je do kartice ili necega drugog ?

na kutijama cesto velikim slovima naglase da kartica podrzava 2.0 uredaje a malim da je njena brzina 1.1.Da li si 100% siguran da je kartica 2.0?
:p

Za USB 2.0 uredjaj mora da ima HiSpeed logo:
usb_logo_highspeed.gif

Ako bilo gde pise FullSpeed to je 1.1 standard.

Moguce je da nemas odgovarajuci drajver instaliran.

Hi-Speed USB 2.0 PCI Card 480Mbps takodje ima HiSpeed logo.
Drajveri su probani i windowsovi i ovi sto sam dobio i potpuno isto se ponasa u oba slucaja!
Jos neko resenje ?

Ja imam isto takav problem samo sa pcimca usb 2.0 karticom i definitivno nije do drivera nego do neslaganja ploce sa via chipsetom i kartice sa nec chipsetom!

Resenje je u novom biosu ako su resavali taj problem.

Poslednja izmena:
Ok, kartica je 2.0, a sta je sa uredjajem koji kacis? Da li on ima USB 2.0 HiSpeed logo?
Ako ti nije tesko napisi model kartice i oznaku cipseta kao i model tog uredjaja.

@Audiofreak: Pise lepo u prvom postu da je uredjaj USB 2.0, sam XP mu prijavi da bi mogao brze da radi.

@Sax-ue: Reklamiraj kartu.

Probaj jos da instaliras Q822603 (USB 1.1 i 2.0 patch za Windows XP SP1 pod uslovom da nemas vec SP2).

Sinoc sam probao i na drugom kompu i potpuno isto se ponasa.
Na obe mashine je win Xp Sp2.
Dal da reklamiram ili pokusham jos nesto ?

Nazad
Vrh Dno