Šta je novo?

Problem Palit 4870?

vladabugarin

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poena
304
Poštovani,

Interesuje me u čemu je problem, pošto grafika Palit 4870 neće da radi na mom računaru sa sledećim komponentama:
Asus M2N32-SLI WiFi
4x1GB Geil Black Dragon
AMD Athlon 6000 X2
Chieftech GPS-550AB A napajanje

Kada postavim grafiku čuje se pištanje i ne podiže se sistem.Kada vratim staru Asus 8600GTS sve je uredu.:wall:

Da li si uključio PCIe napajanje u grafičku (2x6 pina)?

Uključio sam i slotove menjao čak i opet isto.Sumnjam na napajanje?

Moguće, mada bi to napajanje trebalo da gura grafičku.

dali je ukljucen pcix 1a mod u biosu ploce?

probao da flesujes poslednji bios za plocu?

Najbolje da mu treba od 1000W da bi radilo...

ATI Radeon HD 4870 System Requirements:

500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors

Imao sam slican problem sa Gigabyte 3870
Radio 2 meseca i posle odjednom otkazao.
Ventilator se okrece a ne dize se sistem.
Probao sve varijante i nece.
A druge grafe rade normalno na mojoj konfi iz potpisa.

O.T.

Nevidim razlog kupovine Palita 4850/70 kad za istu cenu ima neki normalan brend tipa Asus/ MSI / Sapphire...

550W x 76% efikasnosti ~ 420 W realne snage.
Trebalo bi bar da upali.

A mogla bi biti i neispravna ta 4870,lepo i polako u servis tamo gde si pazario pa nek oni vade oci.

Dajte ljudi kakvo napajanje, pa meni je GTS320 jedno vece (dok nije stiglo novo napajanje) radio na kinezu od 300W. Nego koji je bios na toj ploci, kako pisti?

Poslednja izmena:
O.T.

Nevidim razlog kupovine Palita 4850/70 kad za istu cenu ima neki normalan brend tipa Asus/ MSI / Sapphire...

Dokle vise? Po 100x.

Pa ta karta koju imas u potpisu je ustvari Palit, samo je brand-irana od strane Gainward-a.

Pre neki dan je prijatelj uzeo Sapphire 3870 512MB DDR4 i imao je slicne simptome, karta na NF550 plochi nije htela da boot-uje.
Dobio je novu kartu, misleci da je ova neispravna, al ono isto.
Jednostavno nesto tu smrdi, dal mozda pravi problem PCIE 2.0 standard ili sta vec, nemam pojma.
Uglavnom, chim je ubo XFX 9600GT XXX, mashina je na prvu loptu propevala.

Neko je negde spominjao prebacivanje u BIOS-u na PCIE 1.x standard, al koliko se ja secam na takvu stavku u biosu bar svoje ploche nisam naletao.

Ovde napajanje definitivno nije bilo problem.

Poslednja izmena:
Znam to ;)

Da ali pogledaj kako jadno izgleda Palit, kakvo pakovanje ima, kakvo hladjenje ima.
I Gainward je mnogo poznatiji brend od Palit-a i XpertVision-a

Nije mi jasno to da bedni Palit je kupio Gainward-a, i da Gainward sad pripada njima, a Gainward je 100x bojli od njih nek se ugledaju malo na Gainward. Palit kartice mi se nikad nisu svidjale i nikad ne bi uzeo, jako jadno izgledaju,siromasno...

Nije mi jasno to da bedni Palit je kupio Gainward-a, i da Gainward sad pripada njima, a Gainward je 100x bojli od njih nek se ugledaju malo na Gainward. Palit kartice mi se nikad nisu svidjale i nikad ne bi uzeo, jako jadno izgledaju,siromasno...

pa ti onda daj 50e vishe za glupi oklop gainwardov nemam nsihta protiv gainwarda gotivim njihove kartice ali stvarno je bacanje pare npr. 8800gt palitova je koshtala 200e a gainwardova ista ta samo sa poklopcem je koshta chini mi se oko 250 280 mislim stvarno:S: ali to je brend ne moze se protiv toga :)

btw meni ne smrdi na napajnje ono 100% moze da gura tu karticu uzmi odnesi karticu kod nekog pa probaj na drugoj mashini pa vidi da li je do kartice ili do necheg drugog :wave:

Da ne bih otvarao novu temu postavicu pitanje ovde :

Imam sledecu konfiguraciju , Intel D805 GA 8I945P-G-RH Asus 7600gt dragon kuciste sa CHIEFTEC 400W GPS-400AA-101 A napajanje. Mislio sam da pazarim Gigabyte Radeon HD3870 512MB, PCI-E (GV-RX387512HP), ali prilicno sam skeptican iz razloga jer ce procesor da bude usko grlo :( Pa mi treba neko strucniji u toj oblasti da mi kaze kako bi to sljakalo ?

Unapred hvala

Znam to ;)

Da ali pogledaj kako jadno izgleda Palit, kakvo pakovanje ima, kakvo hladjenje ima.
I Gainward je mnogo poznatiji brend od Palit-a i XpertVision-a

Gainward se od Palit-a jedino razlikuje po oklopu, a chim skines oklop, vidis hladjenje Palita.
Upravo zbog tog oklopa (sminke za bud...) je Gainward i skuplji.

Pogledaj npr. nove ATI i nvidia Gainward karte, identicne su Palit-u.

Inache, pakovanje Palit-a je isto kao i sva druga pakovanja, ni bolje ni losije.

I nemoj vise da siris dezinformacije.:D

Poslednja izmena:
Pa jel se sa Palitom dobija neka oreginalna igra ili oreginalni program ili ne ?? :p

Poslednja izmena:
Ubacio sam novi bios.Menjao napajanja i opet ništa.
To može da znači samo jedno...grafika je loša.
Ipak ću ostati na staroj dobroj NVidiji.
Kakva je situacija sa Asusom ENGTX260 Top?

Hvala na svim odgovorima:type:

Ubacio sam novi bios.Menjao napajanja i opet ništa.
To može da znači samo jedno...grafika je loša.
Ipak ću ostati na staroj dobroj NVidiji.
Kakva je situacija sa Asusom ENGTX260 Top?

Hvala na svim odgovorima:type:

Slobodno uzmi GTX260 neces pogresiti , extra je to kartica.

Da ne bih otvarao novu temu postavicu pitanje ovde :

Imam sledecu konfiguraciju , Intel D805 GA 8I945P-G-RH Asus 7600gt dragon kuciste sa CHIEFTEC 400W GPS-400AA-101 A napajanje. Mislio sam da pazarim Gigabyte Radeon HD3870 512MB, PCI-E (GV-RX387512HP), ali prilicno sam skeptican iz razloga jer ce procesor da bude usko grlo :( Pa mi treba neko strucniji u toj oblasti da mi kaze kako bi to sljakalo ?

Unapred hvala

Da li moze neko da mi da few tips :) ?

A reci mi samo koje intelove procesorem mogu na ovu moju plocu ?

Poslednja izmena od urednika:
Znaci nema nista od ovih novih COre TM :(

Mada cuo sam, da postoji neka fora, da i oni rade, e sad koliko je to tacno ne znam ?

Vrh Dno