Šta je novo?

Problem , opcija kanal !?!

Duki183

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600G 3.90GHz AM4
Matična ploča
ASROCK B550M Phantom Gaming 4
RAM
G.Skill 16Gb Ripjaws V Ddr4 3200Mhz Cl16 Kit F4-3200C16D-16
Storage
KINGSTON 512GB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000S/512G
PSU
GMB-500-PRO Gembird 500W 80+, PFC, 4xSATA,2xIDE
Kućište
MS Element M305
Ostale periferije
ASUS 24 x DVD-RW DRW
Mobilni telefon
xiaomi poco nfc
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Samsung tv 40D6510 i radio je bez bez problema ( nisam nista dirao kako sam ga podesio )
Od juce sam izgubio ona 4 digitalna kanal a RTS-a i hteo sam rucno da i potrazim na drugim frekfencijama ali sam naisao na problem
Znaci:
kad udjem u menu ne mogu da udjem u opciju Kanal a ni u opciju Mreza jer su zatamnjeni tj. nedostupni
Meni kanal je dostupno samo kad je izabrana opcija TV izvor Sve to uradim ali opcija opet ostaje zatamnjena
Da nema neka caka ili u čemu bi mogao biti problem ili da tv spremam za Madjarsku ??
Sve ostalo radi savrseno !!!

Da li mi neko moze reci ( ko ima ovakav tv ) koju verziju softvera imaju na ovom tv-u ???

Kanale si izgubio i ti i svi ostali, jer su ih "stručnjaci" ukinuli, o tome i prelasku na T2 mrežu imaš posebnu temu na ovom forumu. Pretpostavljam da su ti te opcije zatamnjene jer T1 mreža više ne postoji a samim tim i navedeni kanali. Kada prebaciš na kablovsku, kako je onda?

Ja imam 40D6500, i trebao bi da bude isti kao tvoj osim razlika u spoljašnjem izgledu. Kod mene je verzja softvera 001018, ako ti to nešto znači.
Moj ti je savet da TV resetuješ u početno stanje, pa instalacija i setovanja izpočetka.
Resetuje ti se ili iz servis moda, ili još jednostavnije: stisni dugme EXIT i drži 10 sekundi neprekidno.
Ali imaj u vidu da ćeš izgubiti sva podešavanja koja si do sada imao.
Srećno.

Kod mene se nesto cudno desava
Nestali su mi kasnije i analogni kanali i ne mogu da pristupim opcijama , kanal mreza a ni plug & play opciji i sve to otkako su prvo nestali digitalni kanali
Evo probao sam da ga resetujem na EXIT ali ne moze ni to
I kod mene je isti softver 001018 pa sam mislio da nije mozda tu nesto u pitanju Dok na pr. total tv mi radi bez greske i slika je odlicna , 3D radi sve radi samo ne mogu da pristupim analognim ganalima ???
Sta raditi ???

Imaš prebacivanje kablovska/antena pod tools. Da nije tu nešto? Kreni redom, prebaci source na tv, pa odaberi u zavisnosti šta gledaš, kablovska ili antena, pa onda vidi da li imaš pristup automatskoj pretrazi.

Kad udjem na tools kod mene je samo informacije i osvezi
Ali primetio sam da kad stisnem dugme info da pise DTV antena a ne ATV antena , verovattno je tu neka caka ali kako da prebacim sa DTV na ATV ????
Kad ne mogu da udjem u opciju ,kanal

Poslednja izmena:
Idi na CH List na daljincu, pa prebaci na ATV - analognu, pomoću crvenog dugmeta Antena (biraš između Zemaljska, Kablovska i Satelit).

Ne vredi ni to , CH lista - nije dostupno

Tv spakovan u kutiju i spreman da ide kod ovlascenog servisera
U medju vremenu mi i ekran totalno pocrveneo i izgubio se pod menu u glavnom menu
Šta će biti sa Tv-om ...:smash::smash: :(:(

Znači, ipak si bio u pravu, nažalost.

Vrh Dno