Šta je novo?

Problem oko uklanjanja home page-a???

• Začetnik teme Začetnik teme Munja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Munja

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
620
Kako da uklonim dosadnu pocetnu stranicu, mislim da je www.magicsearch.ws,iz Explorera? Pokusavao sam i u registry-u i u Tools-Internet Options ali ne vredi nikako ne mogu da je uklonim kad je izbrisem ili unesem drugu ona se opet pojavi iznova...

Skines program AD Aware 6,update-ujes,skeniras i mislim da ce biti sve ok.....rekao bih da si zakacio neki spyware,a ad aware uklanja sve te gluposti.......

Ili probas s ovim 😉:
http://www.short-media.com/files/downloads/Tweaking%20and%20Tuning/General%20Utilities/CWShredder.exe

Ako voliš sam da čačkaš vidi šta ima ovde u registry-ju:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\

"startupfolder" i "startupreg"

ili pokreće neki ActiveX skript.

Taman sam se ponadao da ce CWShredder da resi problem ali... Sveo je on lepo prijavio da se radi o CoolWebSearch... trojancima itd. ali nikako da ih ukloni za stalno.Naime ovaj www.magicsearch.ws nikako da se skloni ni iz registry-a niti iz home page-a a CWShredder prijavi svaki put da ga je pronasao i uklonio.E sad sta je u pitanju stvarno mi nije jasno i da od tada kad god startujem AVP Scaner posle nekoliko sekundi se sam zatvori i nemoguce je skeniranje!!!!
Upomoc!!!!!!!

Instaliras Operu ili neku alternativu (svaka je bolja) i resio si pola problema. Ako bas insistiras na IE, mogu ti preporuciti sledece programe SpyBotS&D, spomenuti ADAware (koji sigurno resava problem) i CWShreder, Tauscan Agnitum. Proveri strartup aplikacije (mozda se jednostavno instalira pri svakom restartu) i instalirane komponente (xxx toolbar i slicne boljke se obicno pojave medju njima, mozda je i ovo tamo) i uninstaliraj sve sto ti je sumnjivo. Ako nista od ovoga ne pomogne poslusaj Thunderdome. Ako opet nista, vrati se ovamo i klikni na Search (aka Pretraga) i nadji post u kojem jedan od clanova objasnjava kako se to radi rucno (btw ovo je trebalo da bude prvi korak, ali ajde), nadam se da ce to pomoci.

Ako ipak prezivljava skini ovaj program

http://www.lurkhere.com/~nicefiles/hijackthis1977.zip

link skinut sa ove stranice

http://www.lurkhere.com/~nicefiles/

na kojoj imas jos neke korisne programe.

Ovo je lista varijanti imena programa koji te muci u Task Menageru pod running processes. Ako nadjes bilo koji od njih End process, pre nego sto radis bilo sta (windows nema ove programe i bez obzira sto te upozorava da je to system process mozes slobodno da ga ubijes):

iexplorer.exe
explore.exe
exploreer.exe
sistem.exe
systeem.exe
critical.exe
directx.exe
internet.exe
window.exe
winmgnt.exe
clrssn.exe
splorer32.exe
win32e.exe
inetinf.exe
directx32.exe
uninstall.exe
time.exe
volume.exe
autorun.exe
user32.exe
clrssn.exe

Ako se pojavljuje iznova, ocisti cache, history i cookies i seti se sta si radio proslog leta 🙂

BTW nisam ja ovo smislio, taj Google zna da bude jako koristan kada ukucas prave reci. Probaj sa "Hijacker www.magicsearch.ws"

Ajde javi sta si uradio.

Nekako sam uspeo da se iskoprcam sa ovim magicsearch.ws rucno, nijedan od ovih Spybot,Adaware,Hijackthis... itd nije pomogao vec sam morao rucno da ubijam i uspeo sam da se vise nepojavljuje kao home page ali vise ne mogu da pokrenem AVP Scaner,Regedit,i jos neke programe kojim bih mogao da ubijam ove napasti,pa pocinjem da mislim da nisam zavrsio posao do kraja!!!

Hvala na vec pruzenoj pomoci ali mi sada pomozite da ponovo prorade ovi gore pomenuti programi AVP Scaner,Regedit...

Pozdrav

Nije mi jasno kako si mogao ubiti regedit. Ajde ukratko objasni kako si to rucno odradio.

jeste probali sa poslednjom verzijom cwshredera!?

meni je uklonio bez problema :banana:

Poslednja izmena:
probaj spybot - ne može da škodi a čim ne škodi...

Desni klik na ikonicu za IE i u polju target dodas about:blank
To bi trebalo da izgleda ovako:

"C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" about:blank

i resio si problem

Djapeto Potente je napisao(la):
Desni klik na ikonicu za IE i u polju target dodas about:blank
To bi trebalo da izgleda ovako:

"C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" about:blank

i resio si problem
😀 Dream on... :d
Blago tebi, ocigledno nikada nisi zapatio neku napast sa net-a !

probaj,ako vec nisi,restore registry.imao sam identican problem,nekako sam uklonio napast pa onda volsebno izgubio pristup regedit-u...meni upalilo..

Ma upali to, ali se onda nisi rešio napasti, već je to samo "ad-hoc" rešenje... Cwshredder ipak, kao trajno rešenje se preporučuje... To je isto kao da si iskorenio sve fajlove u kojima se zapatio virus a email u kome si ga dobio čami... negde... i čeka svoju priliku!

Nazad
Vrh Dno