Šta je novo?

Problem oko Tagan napajanja

supernaut

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
660
Cao. Danas kupih Tagan napajanje,postavi ga,ukljucio i radi. ALI iz napajanja se cuje zvuk slican "varnicenju" (mislim da je to). Nije toliko jak ali se cuje. I kada iskljucim kompjuter cuje se isti zvuk ali tise i sporije. A tek kada iskljucim prekidac za napajanje zvuk prestaje. Pa me interesuje da li se ovo isto cuje i na drugim Tagan napajanjima? Ako se cuje onda mora tako :) a ako ne ondah da odem kod ovih gde sam kupio i reklamiram. :mad: I cini mi sa da malo vise greje? Pomozite.

Ne znam za to varničenje, ali moje se isto grejalo ko vuruna, čak i ugašeno :)

Vojkane zasto si prodao i koje imas sad napajanje? Da li ovde jos neko ima ovo napajanje :) i ako ima bilo bi lepo da mi napise da li ima ovaj problem?

Prodao sam ga jer je ispalo da sam ga uzeo bez potrebe, a sad imam staro DTK 300W.

furunce

e pa ja imam isti problem ali nebih rekao da je taj zvuk od varnicenja vec vise kao da nesto nije dobro prisrafljeno. Kad se budes zavukao ispod stola i pritisnuo malo onu zicu sto prekriva ventilator na napajanju videces da ce prestati to pucketanje. Bar je kod mene tako jos uvek to nisam sredio ali videcu ovih dana dali moze nesto da se uradi sa tim.

Mada kod mene se to samo cuje kad komp malo duze radi a kad ga ugasim onda nista.

Inace greje se ko ludo :mad: i to mi uopste nije jasno jer tamo u uputstvu pise da treba da se pali i drugi ventilator kad postane vruce ali ja licno mislim da od toga nema nista.

Licno mislim da sam se zeznuo oko kupovine tog cuda ali sad sta ces.
:wall:

I moje tiganjche ( koje sam kupio pre nepunih nedelju dana, ono od 380W) se greje.. CPU temp se popela za jedno 4-5 °C od kada sam ga ugradio.. al' reko' , to je cena slave;)
nego, nisam znao da ne rade oba ventilatora po default-u, to moram da proverim..

nadam se da cce Nedjo da pogleda ovaj thread, da nam iznese svoja zapazzanja i , mozzda, saznanja o ovom napajanju ( recimo, kako da stalno budu ukljuchena oba ventilatora), poshto sam na njegovu preporuku u jednom thread-u ovde nabavio isto ....... to jest, on ga je kupio, a otkad sam od njega pazario mog Medion-a 9600TX, verujem u njegov "ukus";)

pozdrav

[shum] I onda neki ovde porede Enermax sa Taganom [/shum] ;)

Pozdrav!

dodatak..
@stereo: Ne pishe u uputstvu da se prednji fan "pali kad postane vrucce", vecc da se na optereccenju od >=60% poveccava broj obrtaja oba ventilatora sa nominalnih 600rpm ( oko 21dB, po uputstvu) postepeno do 1827rpm ( ~28dB).
Dakle, vrte se oba ventilatora stalno, samo menjaju broj obrtaja.

E, sad, shto se oni vrte na 600rpm, pa se napajanje vishe greje u ovim nashim furunama od stanova, to je drugi problem.. mislim da ovo napajanje nije ni zamishljeno prvenstveno kao 'hladno' vecc pre svega kao 'tiho'..

Vecci OC, bez klime, sa ovim napajanjem je malo verovatan, jer jedino sa aktivnim hladjenjem mozze neshto da se uradi, a kome treba +5°C na temp CPU-a ili sistema?

S druge strane, ko zzeli tihu mashinu, malo OC-ovanu, i dodatno grejanje za zimu;) , svaka preporuka :banana:

pozdrav

P.S. a da ne pominjemo output ovog PSU-a :guitar: :,,:

Dok je napajanje u stand by-u, ne bi smelo da proizvodi nikakve "sumve",
a dok radi iz njega bi trebalo da se cuje samo zvuk ventilatora. Ako se iz napajanja pored ventilatora cuju i drugi zvuci to na prvom mestu znaci los kvalitet izrade komponenti (los trafo, zavojnice, elektrolitski kondenzatori,
"hladni" lemovi...).
Mislim da bi najbolje bilo da napajanje reklamiras.

Pozdrav!!!

Kod mene se necuju nikakvi "sumovi".
Greje se ali nista posebno.

Sasa je napisao(la):
[shum] I onda neki ovde porede Enermax sa Taganom [/shum] ;)

Pozdrav!
[NOISELESS] Da, bre, stvarno! :d:d [/NOISELESS]

Nazad
Vrh Dno