Šta je novo?

Problem oko restartovanja...

Jerry[NS]

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2005
Poena
319
Desava se i meni ovaj glupi problem,a nemogu da skontam oko cega je... :trust:
Neznam ni da li ovaj thread treba da stoji u ovoj sobi,no nebitno.
Komp mi se restartuje iz nevezanog razloga,bar 1-2 dnevno.
Radio sam prime 22h(test koji opterecuje cpu i memoriju) torture
Memtest sam radio oko 8h i sve je prosao bez greske.Procesor je radio na 2.6ghz pri 1.57v,a memorija je bila negde oko 235-240mhz neznam tacno(Kingmax Hardcore),znaci cak nije radila ni na svom defaultu.
Dakle sve testove je masina odradila bez gresaka,a opet ima restarta,samo se komp smrzne i cuje se skljoc i idemooo restart :D
Komp mi se restartuje samo u igrama,leadtek 6800gs radi na default taktovima i obicno pri restartu u pozadini radi winamp.Zvucna je Creative audigy 2 ,nesto mi je ona sumnjiva ovde :trust:

...

I meni se slicno desava, mogu samo da lupam glavu sta je razlog ali sve vise verujem da je DFI problem, sad mi je zao sto nisam uzeo epox-a :S:

Vrlo verovatno je stvar do napona u mrezi.
Ovo je cesto pominjani problem, tako da smo manje-vise svi doziveli ovaj neprijatni cin.
Resenje je u UPS-u, ali ko to ne moze, ostaje mu da se nada da ce biti bolje. Jedna od varijanti je i da se u biosu iskljuci opcija koja govori sta masina radi kada se desi pad napona. Sada je verovatno namesteno da se restartuje.
Ako se iskljuce kao problem sve druge hardverske, pa i sumljive softverske, komponente, 99% je napon.

A gde se nalazi ta opcija u biosu?
Da li ce se to resiti ako se npr promeni napajanje? ako je uopste do napajanja.
Imam Chieftec 360w.

Jerry recu ti da sam imao iste simptome i ja. Ovo sam vec i napisao negde al davno je bilo. Naime i meni se sistem resetovao u igrama tako sam od sebe (pogotovo u Wow-u) dok nisam popizdeo i posle tri bezuspesna formata kreno sistemom selekcije. Neces mi verovati ali Audigy je bio u pitanju (tj pokretac svih problema i to tek kada sam mu stavljao nove drajvere; sa starijom verzijom je sve ok radilo ali kada bih mu stavio predzadnju verziju desavalo mi se bas to sto se sad tebi desava). Pre neki dan sam stavio bas ovu novu verziju drajvera i sa njom zasad nisam primetio probleme. U svakom slucaju ti preporucujem da prvo probas sa onim drajverima sa cda. Kako bilo nekazem da je ovo i kod tebe, ali bi moglo biti pa samo da ti skrenem paznju (inace pola sela mi se smejalo kad sam rekao da mi se sistem resetovao zbog drajvera za muzicku, dok jos par ljudi nije isto osetilo na svojoj kozi tj kompu i sada me slusaju :D ).

Meni nije hteo jednu igru da pokrene zbog ikonice u taskbaru od audigy drajvera..
Koristim one sa cd-a drajvere.Mozda cu probati nove da stavim.

Meni se to 2 puta dešavalo. Jednom zbog kulera na grafičkoj, a jednom zbog kulera na procesoru! Zamena je upalila!

Vidim da svi imamo ABIT ploče. Moja ploča ne pali dok mi je SB Live u trećem slotu. Pošto imam i ss2 karticu žonglirao sam jedno 5 puta dok nisam ubo kombinaciju sa kojom sve radi. Tu je i 56k modem.

Probajte kX drajvere. www.kxproject.com

Ako mi neko objasni prednost tih drajvera (4mb) u odnosu na one originalne creative od (34mb) stavljam ih odma i zahvljujem se istoj osobi do neba!

P.S. Kod mene je audigy u 2-om slotu

Moj savet.

Neces umreti,ako izvadis karticu nekoliko dana dok ne testiras sve ponovo.Ako nema restara onda znas da je do kartice.Ako je do kartice onda ti predlazem da zamenis stare drajvere za nove ili u boljem slucaju za KX univerzal drajver.Pogledaj da li ti zvucna deli IRQ sa grafickom,ako deli menjaj slot obavezno.
Elem postoji mogucnos i da ti je napajanje ono koje pravi problem,citajuci ono sto ti se nalazi u podpisu postoji velika verovatnoca da je sistem gladan i trazi jos snage,ali ti pokreni program(o kojem je bilo reci na Benchu) koji izracunava potrebnu snagu za trazeni(konfigurisani)sistem pa izracunaj koliko je potrebno i na sve to dodaj 10-15% dodatne snage,jer je opste poznato da sistem mnogo vise vuce kad je opterecen. :wave:

Proday je napisao(la):
Ako mi neko objasni prednost tih drajvera (4mb) u odnosu na one originalne creative od (34mb) stavljam ih odma i zahvljujem se istoj osobi do neba!

P.S. Kod mene je audigy u 2-om slotu

Uporedjivati kvalitet drajvera na osnovu njihove velicinie je cisti *****izam. Drajveri od creativea nisu 34mb. Jeste ceo install ali to je zbog fancy control panela i ostalih gluposti bundlovanih uz sam drajver. Sam drajver je daleko manji.

Prednosti kX drajvera u odnosu na creative drajvere su enormne.

Prvo kX drajver postavlja default sample rate na 48khz. Dakle overall sound resolution ti je veci.Na live karticama, nisam siguran za audigy, dobija se cistiji zvuk. Zvuci otrcano i totalno glupo ali tako je. Sa ovim drajverima zvuk iz live karticama je cistiji i glkasniji nego kada se koristi original driver sa cd-a. Drajver ima deleko funkcionalniji control panel. Bukvalno je sve konfigurabilno. Nema raznih nepotrebnih gluposti koje dolaze uz live drajvere. U panelu kX drajvera postoji kx dsp gde se rucnim povezivanje internih modula kartica moze podesiti kako god vam je volja. Mozete cak mapirati outpute na kartici. Da recimo zadnji zvucnik bude levi. Da sub bude prednji desni..... you name it. Ko je imao probleme sa centralnim zvucnikom ti problemi nestaju sa ovim drajverima. I ono sto je meni najbitnije dobija se prava podrska za ASIO.

Jednostavno drajver RADI!!

Nikako nv 40 cip kao sto je 6800gs nemoze normalno da radi na napajanju od 360w,ja sam zbog moje asus 6800gt morao da stavim Chiefteca 420 wati.Takodje je moguce da je do drivera za zvucnu,kose se sa dosta stvari.nemoj da skidas nove drivere za audigy 2 zato sto su optimizovani za audigy 4,veruj mi ja imam audigy 2 platinum i kada sam instalirao nove drivere izoblicio mi se zvuk, i to ne zamo jednom nego kod 4 instaliranja windowsa.Prvo su mi se kosilli sa tastaturom(dinovo),a onda sa tv karticom(pinnacle tv pro) sve dok nisam izvadio tv karticu i zvucnu gurnuo u 4 slot.Ako menjas slot predlazem ti format pa novi windows da bi bio siguran da radi.ja sam stavljao novi windows
zbog te zvucne barem 20-30 puta.

Nikako ne mogu da valjaju ovi fus driveri zato sto creative pomocu drivera ogranicava izlaznu snagu po kanalima,sto onemogucava kvarenje kako zvucne tako i zvucnika.

Beli je napisao(la):
Nikako ne mogu da valjaju ovi fus driveri zato sto creative pomocu drivera ogranicava izlaznu snagu po kanalima,sto onemogucava kvarenje kako zvucne tako i zvucnika.

Ajde molim te podkrepi ovo sto si izjavio nekim linkom.

Nemam nekog iskustva sa nF4 plocama ali mi je priroda posla takva da sam poslednja linija nekakvog HelpDesk-a tako da sam se naslusao problema i problema.Pokusacu samo da dam neki komentar i, eventualno, navedem na razmisljanje...
Problem:DFI lan party+WD+Audigy+napajanje+nVidia6800-7800:
1.Ako je 350W problem zasto bi 550W ili 600W rp bio problem,a ima ga?
2.Par DFI-a je super proradilo sa Maxtorima a sa WD restart?
3.Audigy je lako disable-ovati pa onda u resavanje problema.Ako ne radi sa orig driverima uvek je tu kx.
Da li je moguce da je problem na relaciji high-end nVidia graphic-nForce4?Imao ja Epox KT400 i decko se iz cistog mira restartovao,ma nisam smeo ni da ga popreko pogledam.Teorijski,sve radi ok ali...ISTOG DANA su VIA i EPOX izdali novi driver i bios naravno sve je proradilo kako treba i naravno nisu dokumentovali.
Izbaci audigy,ubaci radeona ili stariju nvidiu,probaj sa hdd-om drugog proizvodjaca,nesto mora da se desi...

Resen problem !!! Bar se nadam :D

Nije ni napajanje,ni memorija neko je CREATIVE AUDIGY 2 GLUPAVI !!!!
Jednostavno samo sam je iscupao,pre toga uninstalirao drajvere i prebacio na zvucnu sa ploce koja je po meni bolja nego ovaj audigy verovali ili ne,zvuk je fantastican.
Komp mi radi vec 3 dana bez prestanka i nikakav restart nisam imao,eto za primer ako neko drugi bude imao slicnih problema.
Hvala vam svima

Jerry[NS] je napisao(la):
Resen problem !!! Bar se nadam :D

Nije ni napajanje,ni memorija neko je CREATIVE AUDIGY 2 GLUPAVI !!!!
Jednostavno samo sam je iscupao,pre toga uninstalirao drajvere i prebacio na zvucnu sa ploce koja je po meni bolja nego ovaj audigy verovali ili ne,zvuk je fantastican.
Komp mi radi vec 3 dana bez prestanka i nikakav restart nisam imao,eto za primer ako neko drugi bude imao slicnih problema.
Hvala vam svima

Aj mi je prodaj onda.

Vrh Dno