Šta je novo?

problem oko micanja instalacije autoCAD - a

andrija2

Cenjen
Učlanjen(a)
16.06.2009
Poena
154
Pozdrav

Na računaru mi je bilo instalirano nekoliko programa firme Autodesk:

AutoCAD 2010
AutoCAD arhitecture 2010
AutoCAD inventor 2010
Autodesk map3D
Autodesk design review
Autodesk mechanical
Autodesk vault
Autodesk alias

Ovaj posljednji sam htio da maknem i uradio sam uninstal , zatim sam pokrenuo registry mechanic program da očistim registar i sve zaostale foldere . Međutim kada sam pošao na c disk , gdje su mi inače bile sve ove instalacije , pronašao sam jedan folder alias . Misleći da mogu , krenuo sam da ga brišem i pored upozorenja da bi brisanje njega moglo izazvati probleme i onemogučiti rad drugih programa .

Zatim sam se vratio na desktop i pokušao sam da pokrenem svaki od gore navedenih programa da provjerim da mi brisanje ovog foldera nije napravilo neki problem i otkrio da mi design review i mechanical ne rade kako treba . Zatim sam pokrenuo uninstal preko revo uninstalera i koristio opciju potpune deinstalacije programa i tako sam uklonio : design eview , mechanucal i vault ( pošto mi je vault bio instaliran zajedno sa mechanicalom kao sitni program koji kontroliše sve ostale i primjetio sam da se pojavljuje u većini njih ) .

Zatim sam ponovo pokrenuo registry mechanic da poćistim registar od zaostalih foldera i tada sam pobrisao većinu gore navedenih instalacija , odnosno nisam mogao da ih nađem ni u kontrol panelu ni kada pokrenem revo uninstaler.
Misleći da su svi ti programi pobrisani pokrenuo sam ponovo instalaciju , ali kada sam trebao da starujem instaliranje to nije bilo moguće jer mi je ta opcija bila nedostupna a ispod je pisalo da su ti programi već instalirani na računaru .
Zatim sam otišao na revo uninstaler , i tamo sam iskoristio jednu opciju gdje mi je pokazivao da instalacije ovih programa ipak postoje . Mislio sam da sam rješio problem ali kada sam krenuo na uninstal pojavila se greška.

internal error 2753
116ADF92923B4ADE8BC7D8D8690D2D39D5955B9CA4DD4C1197BDAB88FAFFCD9E

guglo sam malo na internetu nešto sam pronašao ali nisam mogao ništa da rješim.

molim za pomoć

hvala unaprijed

Пробај да се вратиш у неко претходно (исправно) стање система

Значи Start> all Programs > Tools > System Restore --можда је мало другачија путања на твом компу ---
Изабереш неки претходни датум па види да ли ћеш успети да се снађеш

Пробај да се вратиш у неко претходно (исправно) стање система

Значи Start> all Programs > Tools > System Restore --можда је мало другачија путања на твом компу ---
Изабереш неки претходни датум па види да ли ћеш успети да се снађеш

Pokušao sam upravo i nije uspjelo . Išao sam na tri različita datuma prije nego se sve ovo desilo ali svaki put prilikom podizanja sistema dobijem odgovor da je vraćanje nekompletno i da nikakve izmjene u sistemu nisu mogle biti izvršene.

пробај онда са поступком са http://kb2.adobe.com/cps/327/327197.html
можда помогне

U prvom postu sam napisao da sam nešto guglao po internetu ali nisam uspio ništa da riješim . Tada nisam htio ništa o tome da detaljišem jer je to bio prvi post i za početak je prevelik i ovoliki koliki je , ali evo sada ću da iskoristim priliku da i to pokažem . Naime možda ovde leži rješenje mog problema ali ja ovo ne mogu da provalim .

U google se mnogo bolja pretraga napravi ako se ukuca : autoCAD internal error2753

evo i linka:

http://forums.augi.com/showthread.php?t=71820

Na kompu mi je bila instalirana verzija autoCAD-a 2000 ( starija verzija je bila instalirana poslije novije 2010 ) ali sam i nju obrisao tako da to nije problem jer se i poslije toga greška javila .

Ja sam ovo group policy tražio u registru ali nisam mogao nikako to da nađem.

Možda vi bolje možete vidjeti iz ovih postova šta ovdje treba da se radi.

Poslednja izmena:
Pošto je ova tema otvorena juče , vidim da je dosta puta otvarana , osim polossana niko nije postovo , pa sam htio još jednom da zamoilm da mi neko pomogne ukoliko može , ovo mi je ovih dana veliki problem

s obzirom da si vec pobrisao vecinu tih programa, a ne mozes da ih ponovo instaliras, sta te sprecava da stavis novi sistem i jednostano ubacis ono sto ti treba?

s obzirom da si vec pobrisao vecinu tih programa, a ne mozes da ih ponovo instaliras, sta te sprecava da stavis novi sistem i jednostano ubacis ono sto ti treba?

Bio si u pravu svaka čast ;) . Sada je kod mene bio čovjek koji mi je sklopio mašinu tri sata nije mogao ništa da uradi . Ja sam bio u zabludi misleći da revo uninstaler kada se klikne potpuna deinstalacija pobriše sve zaostale foldere i fajlove ali nije tako , uvijek neki ostanu i nema šanse svi da se pobrišu . Kada se pokrene ponovna instalacija programa dok se program učitava piše - set up initializing - to ustvari program češlja sve foldere koji postoje i traži jedan folder u kome je zapisan neki ključ i ako ga nađe mogu biti svi ostali folderi biti pobrisani on prijavljuje da je program instaliran a taj folder nema šanse da se nađe jer se traži igla u plastu sijena . Jedini lijek je da se operativni sistem ponovo instalira i da se formatira c disk i da se na njemu instaliraju ponovo programi . A što se tiče revo uninstalera postoje još mnogi programi koji rade slično kao on ( total uninstal )ali ni jedan ne briše sve zaostale foldere.

Нажалост фолдере можда такви програми и обришу целе али остаје траг у registry бази.
Ако ниси већ извршио формат - јеси ли пробао да промениш путању инсталације (то јест уместо да се нешто инсталира на C:\Program files\... ставиш на D:program files\... )

Нажалост фолдере можда такви програми и обришу целе али остаје траг у registry бази.
Ако ниси већ извршио формат - јеси ли пробао да промениш путању инсталације (то јест уместо да се нешто инсталира на C:\Program files\... ставиш на D:program files\... )

Pa podijeljen mi je hard na particije i kad već držim na D disku neke druge fajlove nebih želio sad da to miješam sa instalacijama nekih programa , konfiguracija je iz potpisa i hard mi je ogroman 750GB i podjeljen je na tri particije C:150 + D:300 + E:300 , tako da na C disku imam 150 GB što je dovoljno za sve instalacije i ostaje mi prostora da radim . Mislim da je bolje da reinstaliram operativni sistem i ponovo formatiram particiju C.

A nisam siguran ni da li bi to moglo jer meni program ne omogućava pokretanje instalacije tako da nisam u mogućnosti da biram gdje će mi program biti instaliran ( to je nakon učitavanja i starta )

Poslednja izmena:
Hirens Boot novi ima Mini Windows!

Tebi u sistemu nesto ne da da obrises taj folder!

Boot-uj mini win obrisi pa probaj!

Hirens Boot novi ima Mini Windows!

Tebi u sistemu nesto ne da da obrises taj folder!

Boot-uj mini win obrisi pa probaj!

Reinstalirao sam windows xp i ponovo instalirao programe ali sada sam instalirao samo one koji su mi potrebni i sada sve radi OK :,,:

Nazad
Vrh Dno