Šta je novo?

problem oko instalacije windows xp-a

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Malopre sam trebao da instaliram neki komp (sempron 3000+, nf4 ploca gigabyte k8ne, 512 ddr, 160 gb wd ata hard i pioneer rezac 111d), i problem je u sledecem, ubacim instalacioni disk windows-a i posle poruke pres any key to boot from cd-rom, i one recenice pre bilo kog plavog ekrana slika pocrni i to je to. tako stoji i nista kao da je zakucao masinu. Sve sam probao kombinacije menjao lezista memorije, stavljao drugu memoriju menja dvd rezac, vadio modem i opet isto, jedino nisam probao sa drugim hardom jer mi nijedan nije bio pri ruci, kad izvadim hard iz komp-a instalacije sve normalno krene. Da li moguce da se ne slaze taj hard i ploca? mozda joj vise odgovaraju sata hard diskovi ili jenesto drugo u pitanju?

Imam slican (i dan danas) problem sa sestrinim kompijuterom, a ovde je problem samo zato sto su i HDD i CD-ROM na istom IDE kablu. Stavis ih da svaki ide na poseban kabl i to je to.

wd ima cudan nacin rada kada je sa jos nekin uredjajem na istoj grani. probaj da stavis oba uredjaja na cable select moze da pomogne.

Vrh Dno