Šta je novo?

Problem oko Half Lifa

• Začetnik teme Začetnik teme DreamS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DreamS

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
609
Naime sta se desava, u pocetki je sve bilo OK. Sartujem igricu i sve radi super. Kada iskljucim igru i posle nekog vremena startujem automatski je iskljucen AI i svi neprijetelji jednostavno samo stoje i nista ne rade.
Fazon je u tome da treba folder u kome je istaliran Half Life free tj. iskljucim read only i sve proradi. Dali je moguce nekako drugacije ovo odraditi, posto je folder od 3 i nesto giga pa to zna malo i da potraje a sobzirom kakva je igra u pitanju ne moze toliko da se ceka?
(Uradio sam vec sve sto pise oko "krekovanja").

resenje imas u sticky-ju o halflife-u i to cini mi se na 5toj stranici 😉

pozdrav

ja sam taj problem resio kucajuci u konzoli ai_disable 0 pa probaj i ti 🙂

Poslednja izmena:
paaaa.....to se verovatno ne pojavljuje kod regularnih verzija vec kod kopija.

nije bas tako, ja imam regularnu igru, skinutu sa steam-a i isto mi se desilo posle par pokretanja...

Bagovito...svima se desava...

.....Jel je neko imao problem sa zvukom u igri, tj uopste ga nema.
Kartica je Live 5.1.Citao sam nesto o tome na netu, medjutim resenje nisam nasao.
Ima li slicnih iskustava??

Pa vjerovatno je do samih drivera na kartici, probaj Kx drivere za Live 😉
Poz...

Verovatno nije do drajvera, posto sam reinstalirao iste, a potom probao i sa Kx.
Enable-ovao sam zvucnu na ploci i probao preko nje i RADI 😡
Kazu da izlazi patch koji to ispravlja....

@Bojan Novakovic
Ne prica za botove nego za zvuk koji mu secka.

A sto se tice tvog problema ima ga velika vecina. Taj famozni patch bi trebalo da sredi. A probaj i ovako:

"I read this on some other forum(don't remember where exactly), but I went to my C:\Program Files\Valve\Steam\SteamApps\username\half-life 2\hl2\cfg folder and created a text document file called autoexec.cfg. Make sure you go to folder options and view and un-check the box next to "hide extensions of know file types". In the autoexec.cfg I added the line: cl_smooth 0 and then saved the file.
-I also went to my Steam options and went to Half-Life 2 properties and under launch options I typed : -heapsize 512000
because I have 1 gig of ram.
-Next I went into C:\Program Files\Valve\Steam\SteamApps\lordrastilian\half-life 2\hl2\cfg and opened up my config.cfg file and made 2 changes.
Under snd_mixahead I changed "0.1" to "0.5" and under the line sv_forcepreload, I changed "0" to a "1"

Ever since I did this I have not had any sound stuttering problems. I really don't know what this does exactly, but it sure worked for me."

isti problem posto poginem ili pokrenem ponovo igru stoji poruka u desnoj strani ekrana A.I> Disabled i niko se ne mrda pa jer moze ponovo resenje jer nikako da nadjem

Pogledaj prvi post od katics-a na ovoj strani.

Problem je u tome sto puca A. I. (vestacka inteligencija) i to najcesce tokom loadovanja odredjenih delova. Znaci bukvalno jedinice stoje ukopane, jer im je disejblovano dalje izvrsavanje naredbi. I ja sam naleteo na isti problem!

Postavio sam ranije ovde link za patch(4.6Mb) sa nekog ruskog sajta koji ispravlja mone detalje u igri ukljucujuci i gore navedeni.Medjutim valjda je skinut zbog ''pravila sluzbe'' 😀

Nazad
Vrh Dno