Šta je novo?

Problem oko grafičke

Weasel4glory

Poštovan
Učlanjen(a)
28.10.2014
Poena
51
Pozdrav ja imam problem oko grafičke i sa njenim kablovima... Kupio sam komponente i prvi put sam ručno sklopio kompjuter i sve mi radilo osim grafičke ( ventilatori se nisu okretali, nije mi se podizao sistem i ekran je ostao crn)

Ovakvo mi je stanje kablova. Ne znam šta grešim :smash::smash::smash::smash:

IMG_4128.jpgIMG_4129.jpgIMG_4130.jpgIMG_4131.jpg

pa nisi prikljucio cetvoropinac za cpu,zato ni nece da se pali.zovi nekog iskusnijeg ili malo ulozi vremena i procitaj bar menjual od ploce i napajanja,a ne bi bilo zgore i neki tutorial o sklapanju kompova.

I probaj druge kablove u graficku, a ne te molex produzne.

Poslednja izmena:
Ti ladno nisi povezao napajanje za cpu, to ti je onaj 8pinac!!! Zato i ne mozes da upalis komp... Pa zar nemas i 2x6pinca za grafiku direktno iz napajanja, nego si morao ovim molex adapterima da vezujes?

grafička ima 2 ulazna 6pin ulaza za napajanje. U jedan je ukljucen 6topinski iz napajanja a u drugi preko adaptera od molexa, Iz napajanja mi dolazi osmo pinski za CPU a na mticnoj je cetvoropinski. Sta da radim

ako moze da se razdvoji taj osmopinac za cpu,razdvoji ga,ako ne neka ide tako uci ce sigurno,foolproof je konektor.ali opet ti kazem,ako vec neces da cekas i da se eukujes,lepo zovi ekog iskusnijeg,ili plati majstora da ti to sve poveze.

Taj od 8 pina mora da moze da se razdvoji na 2 puta 4 pina, ako ne onda ubodas ili leva ili desna 4 pina. Ne mozes da pogresis jer imaju takav oblik da nece da udju ako okrenes naopako. Onaj molex na grafickoj mi se ne svidja, ai koliko vidim nedostaje jedna zica. Pokusaj da nadjes neki normalan. Mada nisam siguran da li ta zica ide ili ne, odavno sam na 2x8 pina...

Poslednja izmena:
Nisi stavio kabal za cpu 4 pin-a,a i kad si vec dao toliko para za grafiku sto nisi kupio napajanje sa 2x6 pin a ne ovaj molex odvratni da prikljucujes...

Aj ponovite jos jednom da nije stavio kabl za cpu i da ne stavlja molex. :smoke:
Mnogo smo poceli da smaramo.

Poslednja izmena:
Pa zar ne vidite da nije ubo 8-pinac? (4+4, 6+2, 2+6)
Molex? mislim stvarnooo...

pa,nisu ti kablovi toliko pouzdani,moze doci do njihovog preopterecenja,samim tim da se apale i da naprave havariju.treba ih izbeci po svaku cenu.nemoguce da to napajanje nema bar 2 6+2 pina za GPU,cak bih smeo da se zakunem da ih na slikama vidim.ne budi lenj,raspleti prvo sve kablove od napajanja,pobroj ovde tacno sta sve ima i koliko pinova ima na kojem,pa cemo ti reci sta tacno gde da bodes,kad te vec mrzi da sam guglas.

Poslednja izmena:
Ma nije problem molex, nego smaramo... pa rekoh da dodam i ja...:D

Ne znam tacno koji je od Chieftec GPSXXX-A8 modela u pitanju, ali na mom recimo (GPS500-A8) ima samo 1x8pin PCI-E kojem se mogu skinuti 2 pina i to je to... to su budzetska napajanja.

pa,nisu ti kablovi toliko pouzdani,moze doci do njihovog preopterecenja,samim tim da se apale i da naprave havariju.treba ih izbeci po svaku cenu.nemoguce da to napajanje nema bar 2 6+2 pina za GPU,cak bih smeo da se zakunem da ih na slikama vidim.ne budi lenj,raspleti prvo sve kablove od napajanja,pobroj ovde tacno sta sve ima i koliko pinova ima na kojem,pa cemo ti reci sta tacno gde da bodes,kad te vec mrzi da sam guglas.

Pa gledao sam koje sam kablove dobio uz napajanje i ima samo jedan komad.

okej,onda nemas puno izbora,bar te molex grane ne opterecuj sa diskovima i ventovima dodatno.

E ovako, ja trenutno (nadam se) da nemam problem, ali me zanima da li je jedna situacija mogla ostaviti posledice po grafu.

Isprobavao sam neki k u pci slotu, ugasio komp, i pri vadjenju tog ***** slucajno prigurao sata kabl u vent od grafike. A posto mi je inace tih vent, nisam ni cuo da ne radi. Grafika je radeon hd 5570 1GB 128b. I tako je meni grafika radila 5 sati bez hlađenja, a za tih 5 sati sam oko 2,5 sata radio diplomski sa 6 wordova otvorenih, malo surfa, idle sat vremena i sat vremena CS GO :) ne bih ni skontao da mi nije fps padao svakih 30s na 15 fps, i tako u trajanju od 10s. Još uzmem i stavim beta drajvere.. I kad sam ustanovio i otkočio vent, radio je na 100% nekih 7s i sad radi normalno, temp laganih 37. Moje pitanje bi bilo, da li je ovo ostavilo neke posledice i kako to da utvrdim?

Nije ali je mogla da se pregreje... Kad tako radis nesto, iskljuci napajanje i kasnije sve lepo proveri :)

Ma kakvi bre, samo prati kakav je rad sada. :D Ionako su te kartice bile masovno radjene sa pasivnim hladjenjem.

Ma proveravam brate, ali ajd, danas mi sve preko one stvari, pa nisam ni obratio pažnju :) i mislio sam da je takav odg, s obzirom da se ovako nikad ne greje posebno... Mada bih je mozda i menjao, postavio sam konfig u drugoj temi, pa da vidim misljenja i na tom polju :)

Nazad
Vrh Dno