Šta je novo?

Problem oko gasenja racunara

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
665
konfiguracija je sledeca : XP 1600 an maticnoj K7S5A ECS, ati radeon 9000, 256 DDR@266 pod windows XP

Kada stavim racunar na shut down on se restartuje ne bas svaki put ali vrlo cesto

Kada nemam zivaca onda ga ugasim na dugme i resetuje mi se prokleti CMOS pa moram dzarati opet bo BIOS-u

kako da resim to?

wake on modem je iskljucen, wake on LAN takodje
wake on PCI opcija ne postoji mada sam cuo da i ona moze predstavljati problem

pomagajte!

monstrum je napisao(la):
Kada nemam zivaca onda ga ugasim na dugme i resetuje mi se prokleti CMOS pa moram dzarati opet bo BIOS-u

Uh, nikako ne bi trebalo da izgubis podesavanja iz bios-a samo zato sto si iskljucio racunar na dugme. To mi se samo jednom desilo sa Asus plocom za koju se posle ispostavilo da je neispravna. Otvori kuciste i proveri sve jos jednom...

e pazi to je ona ploca koja koristi
ddr i sdram (ima slotove na sebi i za jedno i za drugo)!
Ako jeste pozdravi se sa kompjuterom PLOCA JE *****!!!!
Polako ali sigurno pocece da ti se restartuje komp
sam od sebe da se pali 6 puta mislim ovako stisnes power dugme a on jedno pet sest puta se upali i ugasi zna s ono tik tak tik tak onda ce ti ponekad da nestane malo rama pogotovu ako si ubacio ddr!!! tipa kupio si 256rama kad upalis jednom komp imaces toliko drugi put 128 pa ce tako da seta!!! Imao sam tu plocu na mesec dana
pa sam bio poludeo zbog
iste toliki je *****,
imao sam prethodni model mada je sve to isto sve u svemu nebitno!!!
Menjaj plocu!mislim
skoro sve bagove i gluposti doticne polce sam ja ubio apdejtom biosa sem jedne a to je da mi procesor radi na normalnoj frekvenciji ako je ddr zakacan u nju(inace ploca lepo radi ako je sdr na njoj) ja imam T-birda na 1,2Ghz a sa tom plocom je radio samo na 750Mhz i na 1Ghz!!!
Znaci vratis lepo plocu dodas jos neku kintu i zmes normalnu plocu!!!

Cemu tolka stednja na ploci kod mnogih pocetnika? Ko deli te savete?
Menjaj plocu kao sto rece covek u postu iznad mog a taj ECS :rocket:

Cemu tolka stednja na ploci kod mnogih pocetnika? Ko deli te savete?

nisam totalni pocetnik al nemam love da dajem 100 maraka vishe za dobru plocu jedva sam skrpio i za ovu najjeftiniju

iz firme gde sam kupio racunar rekli su da trenutno samo imaju gigabyte -ovu plocu ali nisu rekli koji model
inace sa gigabyte imam pozitivna iskustva

monstrum je napisao(la):
nisam totalni pocetnik al nemam love da dajem 100 maraka vishe za dobru plocu jedva sam skrpio i za ovu najjeftiniju

Dobro nisi pocetnik moja greska ali trebalo bi da si onda naucio da na plocu treba dati inace problemima nikad kraja.

ma znam za to ali uopste nemam nikakvih problema osim tog. Inace mi sistem nije nijednom pao ili se zaledio za ova 2 mjeseca a to je uspjeh :)

To zaledjivanje zavisi i od win-a koji koristis, recimo moj se nije zaledio od kada sam ga digao na XP-pro.
Nije valda da treba 50€ da se doplati za neku normala plocu?

Ma to je najjgora vrsta ploca koja postoji!!!

Ta ploca je oko 70eura nije sigurno 50E
zar ne! a imas normalnih ploca vec oko 80-90E

ma ovde u Banjaluci ta ECS ploca je kod jedne od najjeftinijih firmi koshtala 100 -110 eura pre 2 mjeseca.... sudeci po politici o mjenjanju cjena ovde ta ploca sada kosta 95 -100 eura..... propast je ovde na informatickom trzistu... nabavljaju iz Srbije i krknu 30 - 50 % vecu cjenu
(hdd maxtor 60 GB 7200 rpm 140 eura jel to ok?)

monstrum je napisao(la):
ma ovde u Banjaluci ta ECS ploca je kod jedne od najjeftinijih firmi koshtala 100 -110 eura pre 2 mjeseca.... sudeci po politici o mjenjanju cjena ovde ta ploca sada kosta 95 -100 eura..... propast je ovde na informatickom trzistu... nabavljaju iz Srbije i krknu 30 - 50 % vecu cjenu
(hdd maxtor 60 GB 7200 rpm 140 eura jel to ok?)

U pravu si nisam odma video odakle si pa da bi skontao kakvih problema imas.
Taj disk kod nas je 95€ a IBM je 100€.

P.S. Dodji ovde i kupi sta ti treba.

Na slovo, na slovo E........EPoX

EPoX 8KHA+ ver. 2.0 BIOS 03/04/2002
T-Bird 1.0 GHz (7,5X133)
Titan D5TB3
Micron 256 MB PC2100
Maxtor 6L 7200 rpm 20 GB
Leadtek A280 LE TD (Ti 4200-8X 128 MB IRQ 11)
DVD-ROM NEC 5700 A
Agere Lucent 56K modem
On board audio AC 97 Alc201a
Chieftec DX-01-WD 340W
Samsung SyncMaster 757P
Win 98 SE

Nazad
Vrh Dno