Šta je novo?

Problem oko garancije

mikitrstenik

Cenjen
Učlanjen(a)
24.09.2008
Poena
166
Pozdrav...

Ovako,kupio sam u petak u jednoj poznatoj domacoj firmi(bar kod mene je poznata:d)novi hdd W.D. 640GB BLACK serija i na sajtu proizvodjaca stoji da je garancija 5 godina kao i na sajtovima svih domacih prodavnica.Sve je to lepo,platio sam,dobio disk,a oni su mi rekli da dodjem sutradan za garanciju.Ok,dodjem sutra,uzmem papir kad na njemu garancija godinu dana.Momci koji tu rade mi kazu da im je sef poslao garanciju i da oni o tome nemaju pojma.Odmah sam zahtevao da zovu sefa,krenem da mu objasnjavam kad on meni kaze,citiram "Tih pet godina mozes da okacis na tarabu,mi dajemo godinu dana,a novac ne vracamo pa ti vidi kako ces":S:.Umalo nisam poludeo,da nisam bio sa devojkom svasta bi bilo:-devil-:.

Znam i da su hard disk nabavili od Pakom-a,a oni takodje daju 5 godina garancije,proverio sam.

Sad,ako neko ima bilo kakva slicna iskustva ili zna koja su moja zakonska prava,bilo bi lepo da napise jer sam se opasno nameracio da problem resim - ili milom ili silom:-devil-:,jer sa barabama izgleda drugacije ne moze...:eyebrows:

Hvala unapred...

Lepo,poucno ali obimno:p
Ali video sam sta odprilike trebam da radim.Najvaznije je za pocetak da kontaktiram direktnog uvoznika,a ovima iz firme gde sam kupio da pripretim inspekcijom pa cemo da vidimo sta ce da se desi.

Imas srece sto je zakon na tvojoj strani. Iskoristi svoja prava do maksimuma i zagorcaj zivot gov***ma... :)

Nego sta,sreca pa nisam nista potpisao.Nemas pojma kako su fini dok ne uzmu pare,a posle u fazonu ko te j...
Jedva cekam sutra da pozovem sefa sa novim informacijama:-devil-:,a jos kad pomenem inspekciju,bice veselo:D

Javi obavezno šta je bilo. Baš me interesuje. :)

Poslednja izmena:
Kao sto kazes - barabe :smash:

Poslednja izmena:
Epilog :D

Pozvao sam radnju i ponovo trazio sefa,koji naravno "nije bio tu",zatim sam trazio gazdu i odmah su liniju prebacili kod njega.Decko se javio,ja sam krenuo sasvim smireno da mu objasnjavam problem i ocekivao sam da isto ponovi kao i doticni sef,ali gle cuda gazda se zacudio kako je moguce da nisam dobio garanciju i odmah je nazvao prodavnicu u mom gradu i posle 15 minuta sam vec imao fiskalni i garanciju na 5 godina:D.
To je otprilike fazon,gde prodje proslo je.Znaci ako se bunis,dobices realnu garanciju,a ako ne,nikom nista:mad:

Mada sto se tice radnika i gazde stvarno nemam reci ali tamo neki "sefcic" moze da sroza ime firme koje je gradjeno dugo godina.Sledeci put cu duboko da razmislim da li cu da kupim nesto kod njih.:smoke:

Pozzz:wave:

Nazad
Vrh Dno