Šta je novo?

Problem oko garancije

dglisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2007
Poena
319
Nisam siguran da li je pitanje za pravo mesto,ali pokusacu.
Kupio sam Graficku Palit 9600gt sonic u maju prosle godine u firmi eurolink 2000 gde sam dobio garanciju 2god.Problem je u tome sto je pomenuta firma bankrotirala,pa je na mestu garantnog lista kojeg imam ostala firma DHS,koja je pretpostavljam glavni distributer.Pozvao sam njih,medjutim oni se prave ludi,pravdajuci se da oni daju robu samo velikoprodajno,iako meni na garantnom listu stoji velikim crnim slovima obelezja njihove firme,i svi njihovi ostali podaci.Sta mi je ciniti u slucaju da mi grafa ode,koga da fatam za gusu.Unapred hvala i izvinjenje ako nije ovo mesto za ovu temu

firma je RHS PRo Company d.o.o.
da bi ostvario reklamaciju moras da imas fiskalni racun i RHS-ovu garanciju, pecatiranu.
javi se na
011/ 23 97 345, 23 97 399 i trazi Milana

imam sve to,na srecu sa grafom mi je sve ok,ali sam u medjuvremenu cuo da je firma gde sam kupio grafu prsla,pa zelim da se ogradim u slucaju nezeljenog kvara,a znas kako je kod nas sve moze tj nemoze.hvala uglavnom

Ja imam fiskalne racune i eurolinkove garancije. RHS-ovu garanciju, pecatiranu nisam dobio ni ja niti nekoliko mojih prijatelja koji smo kupili kartice u eurolinku. Sto se tice garancije bez RHS-papira izgleda da mozemo samo da se slikamo. Dzaba ambalaza sa imenom uvoznika, garancija i fiskalni racun, kad nemas papir-garanciju uvoznika koju ti prodavac nije dao. Ko god kupi karticu Palit mora da dobije RHS-garanciju. I tako ja izgleda pukoh 250 eura.
POZDRAV

Poslednja izmena:
ja imam garantni list na kome je pecat i RHS-a i ispod toga i eurolinkov pecat

Ja imam fiskalne racune i eurolinkove garancije. RHS-ovu garanciju, pecatiranu nisam dobio ni ja niti nekoliko mojih prijatelja koji smo kupili kartice u eurolinku. Sto se tice garancije bez RHS-papira izgleda da mozemo samo da se slikamo. Dzaba ambalaza sa imenom uvoznika, garancija i fiskalni racun, kad nemas papir-garanciju uvoznika koju ti prodavac nije dao. Ko god kupi karticu Palit mora da dobije RHS-garanciju. I tako ja izgleda pukoh 250 eura.
POZDRAV
A jel' ti to crkla karta? Nije!?

Pa sta onda pricas...

O cemu pa ti pricas. Kartica je neispravna. Ako bas hoces evo ceo post koji sam otkucao pre par dana sad bez cenzure.
Ja imam fiskalne racune i eurolinkove garancije. RHS-ovu garanciju, pecatiranu nisam dobio ni ja niti nekoliko mojih prijatelja koji smo kupili kartice u eurolinku. Kartica koju sam kupio je neispravna - ne radi tv out, plus sto kartica radi normalno samo za surfovanje, ako pustis film ima neke cudne recimo pravilno rasporedjene kvadrate preko ekrana koji su jednake velicine, a slika vuce na zeleno. O igranju nema ni reci. Napominjem da to nije prva kartica koja je imala ovakve simptome. Moj komsija je kupio i imala je isti problem i bez problema je kartica zamenjena dok je Eurolink bio ziv, rekli su da im je poznat problem, cekalo se 3-4 dana na zamenu-bez RHS papira. Sto se tice garancije bez RHS-papira mozemo samo da se slikamo. Dzaba ambalaza sa imenom uvoznika, garancija i fiskalni racun, kad nemas papir-garanciju uvoznika koju ti prodavac nije dao. Ko god kupi karticu Palit mora da dobije RHS-garanciju. Palit dovidjenja za sva vremena, kao i firme koje ne izdaju garanciju RHS-a ili drugih uvoznika. Ja sam licno pukao oko 650 eura na karte koje su neispravne, svim svojim musterijama sam vratio pare ili dao nove karte koje sam u kesu kupio da zamenim ljudima znaci jos 650 eura, sest meseci se ganjam da nadjem nekog ko moze da me uputi kako da ostvarim ono sto u garanciji pise i TRT. Bolje kupiti i u Madjarskoj nego ovde. A to uvoznik, ovlasceni servis ovo-ono, ma samo kada napisem E-mail sta se ovde desava. Svaki dan se razmisljas sta ako se pojavi jos neko sa problemom u vezi Palita. Svi koje sam kontaktirao, cak i sa Bencha, su potvrdili da bez doticnog papira nista nema od popravke ili zamene. Kakva je kriza ima jos veleprodaja i maloprodaja da se ugasi, ja licno od sutra idem od jedne do druge firme da trazim garancije uvoznika za svu robu koju sam uzeo. Obavesticu vas o svima koji budu zanovetali. Napominjem da samo ovde napisao samo ono sto je vezano za predmetne kartice kupljene u E-linku pred gasenje. Nisam napisao sta se desava sa ostalim komponentama ili celim masinama koje imaju problem, jer nisam imao ta iskustva. To ce, nadam se, nama neko drugi saopstiti.
POZDRAV-i drugi put ne idi djonom.
P.S. a inace i dalje mnoge firme ne izdaju RHS garanciju prilkom kupovine, a sta ako puknu i one. Ocigledno se drze onog sto pise u tvom signature-u.

Poslednja izmena:
O cemu pa ti pricas. Kartica je neispravna. Ako bas hoces evo ceo post koji sam otkucao pre par dana sad bez cenzure.
Ja imam fiskalne racune i eurolinkove garancije. RHS-ovu garanciju, pecatiranu nisam dobio ni ja niti nekoliko mojih prijatelja koji smo kupili kartice u eurolinku. Kartica koju sam kupio je neispravna - ne radi tv out, plus sto kartica radi normalno samo za surfovanje, ako pustis film ima neke cudne recimo pravilno rasporedjene kvadrate preko ekrana koji su jednake velicine, a slika vuce na zeleno. O igranju nema ni reci. Napominjem da to nije prva kartica koja je imala ovakve simptome. Moj komsija je kupio i imala je isti problem i bez problema je kartica zamenjena dok je Eurolink bio ziv, rekli su da im je poznat problem, cekalo se 3-4 dana na zamenu-bez RHS papira. Sto se tice garancije bez RHS-papira mozemo samo da se slikamo. Dzaba ambalaza sa imenom uvoznika, garancija i fiskalni racun, kad nemas papir-garanciju uvoznika koju ti prodavac nije dao. Ko god kupi karticu Palit mora da dobije RHS-garanciju. Palit dovidjenja za sva vremena, kao i firme koje ne izdaju garanciju RHS-a ili drugih uvoznika. Ja sam licno pukao oko 650 eura na karte koje su neispravne, svim svojim musterijama sam vratio pare ili dao nove karte koje sam u kesu kupio da zamenim ljudima znaci jos 650 eura, sest meseci se ganjam da nadjem nekog ko moze da me uputi kako da ostvarim ono sto u garanciji pise i TRT. Bolje kupiti i u Madjarskoj nego ovde. A to uvoznik, ovlasceni servis ovo-ono, ma samo kada napisem E-mail sta se ovde desava. Svaki dan se razmisljas sta ako se pojavi jos neko sa problemom u vezi Palita. Svi koje sam kontaktirao, cak i sa Bencha, su potvrdili da bez doticnog papira nista nema od popravke ili zamene. Kakva je kriza ima jos veleprodaja i maloprodaja da se ugasi, ja licno od sutra idem od jedne do druge firme da trazim garancije uvoznika za svu robu koju sam uzeo. Obavesticu vas o svima koji budu zanovetali. Napominjem da samo ovde napisao samo ono sto je vezano za predmetne kartice kupljene u E-linku pred gasenje. Nisam napisao sta se desava sa ostalim komponentama ili celim masinama koje imaju problem, jer nisam imao ta iskustva. To ce, nadam se, nama neko drugi saopstiti.
Izvinjavam se, ali onaj post koji sam ja procitao i na koji sam odreagovao nije imao ove informacije. Nisam znao da si ti imao/imas probleme sa kartom.

I gde je taj text, zaista... si ga ti izbrisao ili neki moderator? Vidim da tamo pise da si ga ti editovao...
POZDRAV-i drugi put ne idi djonom.
To mi je vec receno u nekoliko navrata 😀

Ali razumi me, mislio sam da samo kukas bezveze, karta ti radi, a ti bezveze pricas kako nemas RHS-ovu garanciju... jos sam hteo da ti kazem "cuti dok radi" i "ne prizivaj zlu srecu" 🙂

P.S. Inace sam svojevremeno kupio Palit-a 8800GT, bas u Eurolink-u, i dobio sam RHS-ovu garanciju. Eno mi je jos u ormaru 🙂
P.S. a inace i dalje mnoge firme ne izdaju RHS garanciju prilkom kupovine, a sta ako puknu i one. Ocigledno se drze onog sto pise u tvom signature-u.
😀

Ja sam editovao post jer nisam zeleo da ispadne kako sam neki nezadovoljnik koji dize bunu, a vec sam negde u nekoj temi pitao za ovo, tako da sam izbrisao taj deo sa problemom koji imam. Hteo sam samo na vreme da ukazem na ovo- Dzaba ambalaza sa imenom uvoznika, garancija i fiskalni racun, kad nemas papir-garanciju uvoznika koju ti prodavac nije dao-znaci ovo neko treba da ti kaze da trazis ili da si vidovit. Ko god kupi karticu Palit mora da dobije RHS-garanciju, a inace i dalje mnoge firme ne izdaju RHS garanciju prilikom kupovine, a sta ako puknu i one. Pozdrav - i dodje mi da promenim signature, ma evo menjam.

Poslednja izmena:
Nisam taj post video, ne bih ni pisao onda...

P.S. Sad ce svi da mi zevaju u sig :d:d

ljudi moraju da razumeju nesto, npr RHS jeste davalac garancije i oni servisiraju komponentu ali oni ne mogu da Vam vrate novac ili izdaju drugu u zamenu, jer u osnovi vi niste kupili robu od njih vec Eurolink kome ste platili robu. tako da vi mozete da imate i fiskalni i RHS garanciju ali ako ne moze da se popravil nego mora da se menja cela grafika onda je tu problem.

ljudi moraju da razumeju nesto, npr RHS jeste davalac garancije i oni servisiraju komponentu ali oni ne mogu da Vam vrate novac ili izdaju drugu u zamenu, jer u osnovi vi niste kupili robu od njih vec Eurolink kome ste platili robu. tako da vi mozete da imate i fiskalni i RHS garanciju ali ako ne moze da se popravil nego mora da se menja cela grafika onda je tu problem.

Sve mi razumemo, ali oni nece ni da prime karticu na servis.

Gigatron kao zvanicna maloprodaja Logitech-a, koja ne nabavlja isti samo od ComputerLanda(Iris Mega) vec i od preostala 3 distributera,ima prava da da svoj zvanicni garantni list ukoliko to hoce i to je stvar naseg licnog izbora da li cemo mi preuzimati reklamacije od kupaca ili cemo ih upucivati direktno u servis dobavljaca.U ovom slucaju,iz dosadasnjeg iskustva,pokazalo se da je mnogo bolje za kupce da mi preuzimamo reklamacije nego da ih saljemo kod navedenog distributera.Sve garancije distributera se nalaze deponovane kod nas i ukoliko dodje do reklamacije,reklamirani proizvod se sa tim listom salju distributeru.Svaki artikal ima nasu nalepnicu sa brojem ulazne kalkulacije i deklaraciju pa se tako zna i od kog distributera je dosao i njemu se isti salje.Cisto kao suza.

Zvuci li vam ovo poznato-tako je bilo i kod E-linka, stvar njihovog licnog izbora. A onda su oni nestali, a sa njima i nase deponovane garancije, a mi na gubitku.

Poslednja izmena:
....ali oni ne mogu da Vam vrate novac ili izdaju drugu u zamenu,...

Da vrate novac ne mogu, ali mogu da daju drugu u zamenu, jer ce i njima proizvodjac sigurno zameniti ili ih novcano razduziti za neispravan uredjaj. E sad oni verovatno ne zele tu *******ciju oko primanja kartice na servis, testiranja itd itd. Ne pricam na pamet, jer sam radio u jednoj distributerskoj firmi i koja je uredno menjala neispravne uredjaje koji nisu kupljeni u maticnoj maloprodaji, nego ko zna gde u Srbiji. Sve sto je bilo potrebno da kupac ima je originalni garantni list i fiskalni racun.

Zvuci li vam ovo poznato-tako je bilo i kod E-linka, stvar njihovog licnog izbora. A onda su oni nestali, a sa njima i nase deponovane garancije, a mi na gubitku.

Sve je to lepo dok firma postoji, odnosno radi, a kad nestane onda nastanu problemi

Poslednja izmena:
Ja imam fiskalne racune i eurolinkove garancije. RHS-ovu garanciju, pecatiranu nisam dobio ni ja niti nekoliko mojih prijatelja koji smo kupili kartice u eurolinku. Kartica koju sam kupio je neispravna - ne radi tv out, plus sto kartica radi normalno samo za surfovanje, ako pustis film ima neke cudne recimo pravilno rasporedjene kvadrate preko ekrana koji su jednake velicine, a slika vuce na zeleno. O igranju nema ni reci. Napominjem da to nije prva kartica koja je imala ovakve simptome. Moj komsija je kupio i imala je isti problem i bez problema je kartica zamenjena dok je Eurolink bio ziv, rekli su da im je poznat problem, cekalo se 3-4 dana na zamenu-bez RHS papira.

Znaci, kod mene sve isto tako sa EL2000, samo sto mi se prosle nedelje javio taj problem sa tim zelenim kvadraticima....
Sta mi je ciniti, jel uspeo neko da izvuce garanciju??? (koja traje jos nesto vise od godinu dana....)
Ili karta od sada sluzi samo za surf 😡

Znaci, kod mene sve isto tako sa EL2000, samo sto mi se prosle nedelje javio taj problem sa tim zelenim kvadraticima....
Sta mi je ciniti, jel uspeo neko da izvuce garanciju??? (koja traje jos nesto vise od godinu dana....)
Ili karta od sada sluzi samo za surf 😡
Surfovaces ti,blago meni.Meni pre 2-3 nedelje crko Palit 8600gt kupljen u eurorlinku(RHS garancija),isti simptomi(zeleni kvadratici u igrama).Odneo u RHS,vec sam znao da je nepopravljiv kvar,pa rekoh mozde ce da zamene.Kad cvrc,lik mi rece kao ako moze da se popravi-popravicemo,ako ne onda se j**i.Ne menjaju kartice kupljene u Eurolinku,vec da ja odem u Trgovinski sud,da upisu slucaj,trt-mrt,itd.

Al si me usrecio 🙁 i moja je 8600gt. Nema tu nista od popravke, a i RHS bi trebao da ih zameni, proveri serijske brojeve, vidi dal su je oni uvezli i cao, al *** mogu da rade sta hoce.... Svakako da je ziv EL, prosledili bi njima...
Hvala na odgovoru, javi ako je ipak poprave (tesko)...

Sta da se radi...
Nateracu brata da ide sa mnom,ionako se pravio pametan,govorio preti ti njima inspekcijom itd.Pa ili ce da ide da proba da iscacka zamenu ili ce da mi da 60e za ati 4670:-devil-:

Nazad
Vrh Dno