Šta je novo?

Problem oko boot-ovanja

stefan radic

Cenjen
Učlanjen(a)
21.01.2013
Poena
154
Pozdrav.
Imam problem sa racunarom. Ponekad mi izbacuje "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key''. Zvao sam ljude iz servisa i rekli su mi da je mozda problem do SSD-a. Kada mi je racunar to izbacio poremetilo se sve u biosu. Prelazio je iz AHCI u IDE mod i nije video SSD dok ne resetujem bios po Default-u. Odneo sam im ssd i posle dva dana mi jave da je testiran i da je u redu sa njim.
U medjuvremenu sam ja ubacio windows na hard disk i nije mi nikako pravio problem. Sve komponente su mi nove.
AMD FX-4300
MSI 970A-G43
8GB RAM Kingston HiperX 1600MHz
AMD Radeon Saphire R9 280X
Crosair CX750M

Da li neko moze da mi pomogne, i da li se nekome ovo desavalo?
Unapred zahvalan.

Hajde da probamo ovo: Dali ti je SSD prikačen na prvi SATA port ? HDD najdalji od njega ? Kablovi od napajanja i data kablovi dobro namešteni i jesu li novi ? Proverio CMOS (BIOS) bateriju da dobro stiji i kontakti u redu ? Naj novija BIOS verzija ?

Poslednja izmena od urednika:
Da li si tokom instalacije win na ssd ima prikacen jos neki hd. Recimo ja jesam pa mi je onu sistemsku particiju od par stotina MB prebacio na obican hd, a sistem citav na ssd. Pa ako ugasim obican hd izbacivao mi je istu poruku kao i tebi.

Izvinjavam sto nisam odgovorio. Prekjuce sam bio u servisu i kada su videli problem, a rekli su dan pre da je sve u redu, zamenili su mi ssd. Dali mi novi. Ubacio sam ponovo win, podesio sve i sada je u redu. Videcemo ubuduce sta ce se desavati...

Nazad
Vrh Dno