Šta je novo?

problem nero 6

Dusan87

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Imam Nero 6,a problem je u tome sto kada skinem pesme sa interneta ne znam kako da ih rasporedim onako kako hocu u mp3 formatu.Jos jedan problem se javlja kada rasporedim u folderu sve po azbucnom redu,Nero to posle ispretura.Ako neko zna kako da mi pomogne bio bih zahvalan. 🙂

Dusan87 je napisao(la):
Imam Nero 6,a problem je u tome sto kada skinem pesme sa interneta ne znam kako da ih rasporedim onako kako hocu u mp3 formatu.Jos jedan problem se javlja kada rasporedim u folderu sve po azbucnom redu,Nero to posle ispretura.Ako neko zna kako da mi pomogne bio bih zahvalan. 🙂
Ako sam dobro razumeo ti hoces da diktiras reosled kojim ce da se rezu *.mp3 fajlovi? Ako je tako, chemu to? :trust:
Ajde malo pojasni sta tacno hoces da uradis...

Ako režeš mp3 nije ti bitan redosled (kod audio cd-a jeste). Kako god da snimiš fajlove na CD možeš da ih sortiraš po nazivu, veličini, datumu, tipu, a to ne zavisi ni od Nero-a, ni od redosleda snimanja pesama, već od Windows-a.
Azbučni redosled možda može da se dobije jedino ako koristiš ćirilični WinXP. Ja nisam nikad probao, pa ne mogu da tvrdim, ima li neko ko jeste?

Da dodam: ako ti je redosled pesama baš bitan, poređaj ih u winampu kako hoćeš i sačuvaj playlist.

dogriz je napisao(la):
Da dodam: ako ti je redosled pesama baš bitan, poređaj ih u winampu kako hoćeš i sačuvaj playlist.

Upravo tako.
Ako hoces odredjenim redosledom.. napravi playlistu, narezi na disk sa sve listom i posle samo klik na listu i to je to 😀

Da,tacno,zeleo bih da rasporedim pesme bas kako zelim.Na primer ako skinem nekoliko albuma od neke grupe,hocu da poredjam pesme da idu redom bas kao na albumu,tako da se pesme sa raznih albuma ne bi mesale.Znam da mogu da poredjam pesme u winampu itd,ali kada slusam na DVD playeru nemam tu mogucnost.

off topic
Jel moguća nekako normalizacija pesama pri narezivanju audio cd-a. Poznato je da su neke pesme jače, neke slabije kad se prebace u mp3, pa može li se to nekako pri rezanju nabudžiti da budu iste glasnoće.

Pozdrav.

@Dusan87: Ako hoćeš da ti i na DVD plejeru pušta listu redosledom, onda kod snimanja CD-a imenuj pesme sa rednim brojem u prefixu (npr. 01 - Pesma tralala.mp3, 02 - ...).

@Aleksej: Ako koristiš Audiograbber, uključi opciju "Use Normalizing" i podesi normalizaciju kako ti odgovara. To ti je najjednostavnije rešenje, a naravno postoje i mnogo ozbiljniji alati za obradu zvuka, npr. SoundForge...

Crni, jel Nero po defaultu radi normalizaciju ili je treba posebno uključiti?

U Nero Express- u imas da shtiklirash opciju, nakon dodavanja pesama (sa desne strane, odmah iznad Next) "Use Normalise". Nero ce sam odraditi dok narezuje disk.

Hvala!

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno