Šta je novo?

Problem - Ne mogu da pristupim internetu

mita11

Cenjen
Učlanjen(a)
02.07.2013
Poena
151
E ovako, u kući imam wireless i sve je radilo savrseno do juče popodne. Ikonica za internet na task baru mi pokazuje da sam konektovan na mrežu, kada u cmd-u uradim ping test, sve radi, ima konekciju ka internetu, kada se preko telefona povežem na wireless, na njemu radi internet, na drugim računarima radi internet, samo kod mene ne radi, čak sam i probao da sa telefona "hostujem" internet preko portable hotspota i usb tetheringa, ali ništa (iako na telefonu sve savršeno radi). Pretpostavljam da je problem negde u mom računaru ali ne mogu da shvatim šta je. Da li možda imate ideju šta bi moglo da prouzrokuje problem?

Udji u device manager i deinstaliraj dravere za tvoj wifi adapter pa ga isključi pa restart kompjutera.
Kada startuje ponovo mašina instaliraj ponovo drajvere za wifi.
Moguće je da se pogubio wifi to će ga srediti.
Ako ne onda te ometa firewall ili nešto drugo sa softverske strane.

uradio sam to i nista, u svim roe\wserima kaze da stranica nije dostupna (ili nesto na tu foru). Probao sam da iskljucim firewall u windowsu i avg-u i opet nista. Sta bi drugo od softvera moglo da prouzrokuje problem, mozda da reinstaliram windows?

pa probacu i to, svakako nisam mislio da odmah reinstaliram windows posto mi trenutno nije tu hard disk sa backup, ali ako ne uspem nista dok mi on ne stigne, sigurno cu reinstalirati sistem, valjda ce to da resi problem :) Hvala svakako

Da ne otvaram novu temu imam jedan problem. Tašta od mog kolege ima Pacard Bell laptop a operativni sistem je Vista (neznam koja). Elem u Beogradu moze da se konektuje na kućni wirelles i konekcija funkcioniše normalno. Medjutim u Crnoj Gori na moru ili na Mećavniku gde je wirelles dostupan (otključan) ona nemoze da se konektuje. Kako rešiti problem? Nije oglavu al reko da pitam.
Unapred hvala.

verovatno joj je wireless podesen za rad sa mrezom u bg-u... ip adresa, gateway. neka samo postavi na automatska podesavanja za pocetak pa ce videti

Ne može da se konektuje na otvorene mreže. Na te spomenute ili ni na jednu otvorenu mrežu?
Kad se to sazna onda se dalje može krenuti u dijagnostiku i pretpostavke.
Kolega rece na one koje su otkljucane (dozvoljene) e sad eb****ga. Ni ja nisam strucnjak zato sam i postavio ovako definisano pitanje.
U svakom slucaju sada se nemoze pomoci jer je u Crnoj Gori.

Poslednja izmena:
Vrh Dno