Šta je novo?

Problem: Napajanje

overkind

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poena
319
Naime imam velik problem.Desava mi se da mi se komp ugasi dok je u idlu,znaci complity shoutdown.Sumnjam na napajanje jer sam ga menjao,doduse menjao sam i grafiku al ne verujem da ona moze biti srz problema.Napajanje je chieftec cft turbo 650w ,ne moguce da bude malo struje za masinu iz potpisa ,moze samo biti neispravno.Voleo bi da mi neko od iskusnijih potvrdi ovu moju sumnju pa da mogu vratiti napajanje.

Poslednja izmena:
Sumnjam na dve stvari.

1. Proveri temperaturu procesora da ti se slucajno ne pregreva.

2. Preterao si sa OC-om posto imas plocu od 55 - 60e a hoces da guras Amd Phenom II 940 na 3.6 ghz.:p Epa ne moze jare i pare.:p

U svakom slucaju vrati takt procesora i memorije na default pa vidi sta se desava.

sve na defaultu i ista stvar se desava,inace temp procesora su max 50 . . .

javi kad resis :D i meni se isto desava samo sto meni napajanje zna da zazuji :D

Da nemas mozda Windows 7 (beta, RC1 sa crackom)?

Ako je sve drugo OK onda je verovatno napjanje ili cak mozda i ploca zeza ali vise lici na napajanje

Pa najbolje je da probas s nekim drugim napajanjem. Inace je vise nego dovoljno za tvoju konfu. Jel se gasi masina u load-u?
Mozda je napajanje neispravno sto je najverovatnije. A druga varijanta koji mi pada na pamet je malo veci pad napona usled opterecenja ili paljenja nekog veceg potrosaca na toj fazi. Ali to se obicno samo zimi desava.

@Cranky Zelim samo da te obavestim da ti je PSU pred crkavanje kao i @overkind-u. Ono sto je pozitivno u toj situaciji je da se Vasa PSU mogu popraviti za nekih 100tinak dindzi, pod uslovom da ste elektronicari, i da zelite to sami da uradite... {;-)

skontao sam da mi je pred crkavanjem :D
probao sam napajanje iz starog kompa koji je star 5+ godina neko no name napajanje od 300w i radi sve kako treba

Posto to napajanje koje crkava je CODEGEN mrtvi od 400 w mislim da ga necu popravljati vec cu uzeti neko drugo za koje znam da ce me sluziti, ovo ostalo je cista sreca :D

Vrh Dno