Šta je novo?

Problem...Napajanje ili graficka???

snatch019

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
320
Pozdrav...
Epa ovako, vec danima imam jako cudne probleme sa masinom, upalim komp i ako ga ne gasim danima on ce normalno raditi danima bez ikakvih problema, e sad posto kad hocu igram PES ili sta god drugo ja prebacim komp na LCD i tu nastaje problem...upalim komp, cujem windows kako ucitava ali nema slike i tako posle zilion paljenja gasenja on pojavi i sliku, i tako mi par dana komp stoji nakacen na LCD (naravno upaljen) i sve radi, cim ga ugasim i samo prebacim kabl sa TV-a na monitor desava se isti problem, cujem win kako ucitava ali nema slike...i jos nesto, nekad nece ni posle sat vremena skljocanja da pojavi sliku pa ja poludim i legnem da spavam i ujutru kad ustanem kliknem power dugmence i sve radi najnormalnije kao da nista nije bilo...vise ne znam ni sta da mislim neki mi kazu da je graficka, a neki da je mozda i napajanje...

I5 750, Gigabyte P55-UD3, Geil 2x2GB DDR3 1600Mhz, Gigabyte 4670 1GB DDR3, Blueberry 500W :( 1 HDD, 1 DVD, TV kartica, Wirelless kartica...

Najbolje bi bilo kad bi od nekoga mogao da uzmes drugo napajanje da probas sa njim kako bi otklonio sumlju izmedju te 2 opcije.

Pa može biti da je problem u različitoj rezoluciji monitora i TV-a. :trust:
A možda su i gremlini :d
PS. Nisi spomenuo da li komp "ispušta" neke "bip" zvuke....

Poslednja izmena:
Najbolje bi bilo kad bi od nekoga mogao da uzmes drugo napajanje da probas sa njim kako bi otklonio sumlju izmedju te 2 opcije.

Slazem se da treba da proba drugo napajanje ali ne da otkloni sumLJu nego sumnju.

Mada nam nisi rekao da li se to desava i kada stoji racunar bez prebacivanja na LCD (pretpostavljam da si ovde mislio na TV) znaci da li nekad nece da ukljuci ujutru ili kada ga iskljucis pa probas posle 5 minuta ali sve na monitoru bez izvlacenja VGA kabla i prebacivanja. I jos jedna stvar, zasto uopste iskljucujes kabal, zar ne moze da bude prikljucen istovremeno i na monitor i TV samo ti naravno trebaju dva kabla.

Sad videh, ti na ovakvoj masini drzis blueberry! Ajde isprsi se malo za neko solidno napajanje pa cak i ako nije ono problem! :)

Kao što je milanj nagovestio možda je problem i sam kabal. Često stavljanje i vađenje (bez sexualnih insinuacija molim :d) može da ga ošteti. Proveri koji su ti izlazi na grafičkoj, pa ako ima HDMI probaj sa HDMI kablom da je spojiš na LCD TV.
Nego koliko sam ja shvatio ti gasiš komp jedino kad ga prespajaš na TV tj. kad ga vraćaš na monitor i tada ti se javlja problem? Ako je tako probaj ovo rešenje sa kablom.

Bice da su ipak gremlini...pazi sad ovu situaciju...posto najvise sumnjam na graficku ja nju lepo raskacim i odnesem kod ortaka da probamo na njegovoj masini (Core2Duo, 4GB DDR2, Corsair 850W, Ati 6870...) i sta se desava...raskacimo njegovu graficku i ukopcamo moju i onda "kao" sve radi kako treba, medjutim, ugasimo komp posto "kao" sve radi, i vratimo NJEGOVU graficku, upalimo komp i desava se isto sto i na mojoj masini, niti se cuje bip kada restartujemo, HDD krljka, na zvucnicima cujemo win kako ucitava, a slike nema...

Hmmm...:trust: Može to da bude i neka banalna stvar. Recimo kao kad ubodeš grafu u slot (gurneš da nalegne do kraja) a onda kad je pričvršćuješ šrafovima ona se MALO pomeri pa povremeno dolazi do delimičnog gubitka kontakta (što se možda i dešava kad prebacuješ sa monitora na TV i obrnuto)...
Okreni kućište na bočnu stranu, pritisni malo grafu ka ploči (nemoj da skrljaš ploču :d) pa proveri kako se ponaša (da li se pomera kad vadiš-stavlješ konektor od monitora-Tv-a ili kad je pričvršćuješ šrafovima)...

PS. A možda je najbolje da odeš i zameniš grafu i tako se rešiš problema :smoke:

Poslednja izmena:
Ma nisu kablovi ni kontakti sigurno...ajde da stavimo po strani prevezivanje sa kompa na TV i sve ostalo zato sto u vreme kada sam okacio temu nisam primetio sledece: povezivanje na TV i obrnuto ocigledno nema nikakve veze sa celom situacijom zato sto se meni ovaj problem javlja kad kod uradim shut down, restart mogu da lupim 1000 puta, i 1000 puta ce sve da odradi najnormalnije ali cim ugasim komp tu je KRAJ!!! moram da sacekam par sati da bi mi ova prokletija od kompa ponovo izbacila sliku na monitoru i kada pojavi sliku opet mogu 1000 puta da restartujem ali nikako ne smem na shut down...aj sad ti budi pametan???

Da bismo eliminisali "power" dugme iz ove problematike, u biosu podesi da pališ komp dvoklikom na levi taster miša.
Znači, Bios=>power management setup=>power On by Mouse=>Double click. Nakon dizanja sistema ugasiš komp na Start=>shut down a potom ga pališ dvoklikom na levi taster na mišu.
Ako ni ovo ne pomogne, najbolje je da ako možeš, da probaš sa drugom grafom na svom kompu.
Ako ni to ne pomogne, onda lepo odeš i zameniš grafu i tako se rešiš problema :wave:

Vrh Dno