Šta je novo?

Problem nakon instalacije Windows XP SP2

Munja

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
620
Znaci instalacija se odradi sasvim normalno sa (boot-abilnog diska) i kada pokusam da podignem sistem (dodje do boot screena sa Microsoft Windows logom) i nakon nekoliko sekundi zaglavi, znaci tak svaki put. plava traka pocene sa ucitavanjem i nakon nekoliko sekundi stane i zablokira. Pokusao sam i u Safe Modu ali ne vredi opet zaglavi...

Pokusao sam i sa drugim instalacionim diskom, ali ista prica kopiranje i insatalaciju odredi kako treba, ali zaglavi prilikom podizanja Win-a...

Pomislio sam da nije nesto u redu sa hardom ili CD-romom, ali 98 instalira, ucitava i sve radi bez problema ili sa XP-om ni makac.

Probao sam vise puta, formatirao ceo disk, i u FAT32 i NTFS formatu, ali ne vredi.

U cemu moze da bude problem?

U HW-u. Navedi konfiguraciju.

Ne znam koliko je problem do hardvera, jer me je iznenadilo sto Win98-cu hoce normalno da podize bez zaglavljivanja i ikakvih drugih problema. Znaci problem je samo pri podizanju instaliranog Windowsa XP-a i to probano sa dva razlicita diska. Ranije pre nekoliko meseci sam instalirao XP sa tog istog cd-a sa koga sam sad probao i sve je radilo bez problema.

Pomislio sam da nije nesto u redu sa hardom, proverio sam (chkdsk), skenirao disk, vise puta formatirao, isparticionisao ali ne vredi, nije prijavljivao nikakve greske, ali opet nista, cim stigne do boot screena, zaglavi se posle nekoliko sekundi.

Kompjuter nije moj pa ne znam tacno sve komponente, ali znam da je: procesor Celeron na 2.8GHz, ploca neka Intelova sa integrisanom grafikom i zvukom, hard disk Samsung 80 GB, CD-RW Samsung 52x, RAM-a 512MB, sve u svemu nista specijalno ali sasvim dovoljno za rad pod XP-om. Inace kupljeno u Yugo Dati pre oko 10-tak meseci ako nesto znaci :)

preskot procesori imaju veliki problem sa instalacijom SP2....koliko god zvucalo cudno, tako je....i ja sam naleteo na takvu minu kada me je kolega sa posla zamolio da pogledam sta je sa njegovom masinom i zasto nece da instalira SP2 (ni zasebno ni kroz svezu instalaciju slipstrimovanog windowsa)...
resenje je da se instalira windows sa SP1 pa nakon toga neki KB sa microsoft sajta, pa tek nakon toga moze da ide SP2....
ovo sve ne pricam napamet vec sam dobrano procesljao net, sto savetujem i tebi
inace, manifestacija je identicna...prodje instalacija i onda se zakuca nakon onog uvodnog screen-a....

Mozda si u pravu care, jer sam ranije pre nekih 10-tak meseci na tom kompu instalirao Windows XP SP1 i sve je radilo bez problema, normalno se pokretao i nije se zakucavao, dok sam probao sa dva razlicita diska koji su oba bili SP2, nije hteo ni da cuje...

Posto kao sto sam vec rekao Win98 SE radi bez ikakvih problema, pa mi nije bilo logicno da je otkazao hard ili neka druga komponenta, koja bi mogla da pravi problem.

Sad da li procesor iz prescot serije to vec ne znam, ali ako se tebi desio slican problem onda su verovatno isti procesori u pitanju.

Pa iako ne moze odmah SP2 nije smak sveta, zavrsice posao SP1, samo ako uspem da ga instaliram...

Usput sta da radim ako ne proradi sa instalacijom SP1?

Vrh Dno