Šta je novo?

Problem na TFT-u. Strafte preko celog ekrana

tw1sted

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
619
Problem na TFT-u. Strafte preko celog ekrana (znaci nisu mrtve celije, losa struja, visoko osvezenje, neadekvatna rezolucija ili sl.), pazio sam sve vreme na monitor, cime ga brisem (kupio sam posebnu krpu i tecnost za lcd i plazma ekrane), postavka rezolicije je uvek bila na najoptimalnijoj (po fabrickoj preporuci). Jednostavno pri svetlijoj pozadini slika igra u celoj duzini strafte, pri cemu kada se odaljite od monitora strafta izgleda kao da je tamnija od pozadine. Ovih simptoma nije bilo na pocetku, vec su poceli da se javljaju tacno posle godinu dana, i strafte se polako mnoze iz meseca u mesec.
Jos jednom molim za neku sugestiju ili strucni savet.

HVALA!!!

Poslednja izmena od urednika:
Napisi koji je model monitora da bi mi ostali mogli da ga zaobidjemo u sirokom luku :)

postuj slike ekrana ako mozes. Jesi pokusao sa nekim drugim monitorom ili g. karticom? Mada kako god obrnes ne gine ti servis...

mmisic je napisao(la):
Napisi koji je model monitora da bi mi ostali mogli da ga zaobidjemo u sirokom luku :)

Philips 107S, fino je radio ovih godinu dana,ali tacno posle 12 meseci javili su se problemi. Vishe ne uzimam Philips-a.

MrSa je napisao(la):
postuj slike ekrana ako mozes. Jesi pokusao sa nekim drugim monitorom ili g. karticom? Mada kako god obrnes ne gine ti servis...

Trenutno je na 4200 Ti (1280*1024, na 70 Hertz-a), u jednom trenutku sam ga prebacio na drugu mashinu gde je bio na 6600 GT (1280*1024, na 60 Hertz-a) slika je skoro ista strafte su malo manje primetne na GT-u, ali i dalje su tu na istom mestu.

Kome da se obratim, a da nije derikoza i da zna sta radi, posto mi se monitor ne baca u kantu.

Zar se ne dobija na Philips monitore 3 god. garancije?
Najbolje ti je da ga nosis tamo gde si ga kupio.

Dragan1985 je napisao(la):
Zar se ne dobija na Philips monitore 3 god. garancije?
Najbolje ti je da ga nosis tamo gde si ga kupio.

Dobio sam 1 god. garancije, cak sam i zvao firmu gde sam pazario doticni monitor, mada oni nece ni da cuju o reklamaciji. Prosto i jednostavno garancija je istekla i molim lepo.

PoisonFree je napisao(la):
a jesi proverio kablove?

Probao sam kablove sa bratovog 710N, ali slika je ista, izgleda da cu morati da se pomirim sa sudbinom da je monitor otisao u vecna lovista. Ali nikad nisam video ovakve simptome na TFT-u.

twisted:

crklo ti je nesto u ispravljacu, imao sam isti problem, pocupao sebi skalp, dobio temperaturu 40 i na kraju je zamenjen jedan elektrolit i sve proradilo (a lampe su se palile gasile, artefakti po ekranu, slike iz kartice nema uopste...jedan elektrolit eeeee strasno)

rekao bih da mu nije prijalo da radi na 70hz... lepo pise da je preporuceno 60...

da se to srediti sve...samo ako nije kontrolni chip, a nije 99%.

danijel00 je napisao(la):
rekao bih da mu nije prijalo da radi na 70hz... lepo pise da je preporuceno 60...

Isto tako pise da radi i na 75hz, ali da je preporuceno 60 to jeste, tek sam skoro naleteo na taj tekst u uputstvu.

@gx-x

Ako nije tajna jesi li sam menjao elektrolit ili si isao kod nekoga (posto nisam vican lemilici).

>

Philips ima program FPAdjust za podesavanje TFT-a.
Jesi ga instalirao i probao preko njega da minimalizujes shum ?

@tvisted:

moras kod nekog ko zna elektroniku, treda otvori i da premeri komponente unutar ispravljaca da vidi sta ne valja, pa tek onda da menja, ima tamo vise elektrolita od jednog.

Vrh Dno