Šta je novo?

Problem MSI nx6600-vtd128 diamond

• Začetnik teme Začetnik teme Vanja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vanja

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
304
Prilikom flesovanja BIOS-a dobijam poruku posle verifikacije
"Mismatch in 256 byte page-write programming" i programiranje eproma neuspesno. Znaci koristio sve prilikom flashovanja kao sto je receno ovde na forumima.Hteo sam da enejblujem ocitavanje temperature i samo to sam menjao u bios editoru i nista vise.

Korisceno
-drdflash za disketu
-nvflash 5.13
-nibitor 2.0, probao i novije verzije 2.3 i 2.4
-probao i sa xvi32 da editujem
-probao i biose sa mkvtecha-a i nista

Koriscenje komande i postupak sve kao sto je receno znaci apsolutno sve i jedino nakon ove greske je da vratim orginalni bios i onda dobijam poruku koju su ovde valjda svi dobijali kada su flashovali sa izmenjenim biosom
"update success"

Je li neko zna u cemu je caka?

Ubaci i ovo na disketu pored nvflasha... cwsdpi.exe.

Izvini nisam pročitao do kraja... nisam te skapirao...
Evo ti postupak...
Znači u BIOSu ploče prvi boot stavi na floppy, onda ubaci disketu i formatiraj je tako... desni na floppy>format>kreiraj MS-DOS startup disk... onda na taj flopi ubaci cwsdpi.exe (koji ti gore stoji rar), nvflash i možeš da počneš.
Kad ti se pojavi famozno "A.." onda ukucaj sledeće

nvflash -b backup.rom

on ti org.bios ubaci na disketu pod imenom backup.rom

Sad njega sa NiBitorm ili nečim drugim obradi kako oš!
Kad si sve obavio što si nameravao... klok... temp. taj bois vrati na disketu sa nekim imenom npr. temp.rom... ubaci disketu restart i onda kucaš sledeće...

nvflash.exe temp.rom

On ti ponudi opciju da potvrdiš i to je to!

Najbolje je koristiti za doradu svoj org.BIOS, a ne od nekog tamo Keme ili Šeme pa posle... ti uvek znaš šta si uradio na svom biosu...

Inače na ovom forumu je otvoreno ono... "6600&6600GT" unutra imaš i opis kako to sve da odradiš od nVIDIa-e... videćeš kod mene u raru skini pa čitaj detalje...

Nazad
Vrh Dno