Šta je novo?

Problem MEMORY TEST FAILED !!!!

Mahatma

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
620
ortaku se zabagovo komp,na pochetku mu ischita memoriju,65768 Kb memorije,taj i taj hard ,taj i taj cd,secondary master nishta,secondari slave nishta,onda malo zastane i izbaci poruku Memory test faild!!!!
to je u trenuktku kad teba da ga bootuje(valjda).reko mi da mu je cale instalirao neko ****** da mu kao proshiri memoriju na 71 Mb,i ja reko to je neshto zabolo,i obrishem ceo hard(format).ubacim win 98(bootabilni disc) namestim da se digne sa CDa sve lepo,pokrenem setup windosa on izdzara one gluposti,i onda se prebacuju neki podaci na hard,i zatrazi da ga restartujem.padne restart i onda me pita dal hocu da gadignem sa CDa ili harda,ja stavim hard i on izjavi invalid sistem disk,stavim cd i onda ne mogu dda uradim nishta drugo nego da opet pokrenem setup,i tako u nedogled.Kapiram da kad sam ga restartovo trebao je sam da se pokrene setup,ali nije!! isto se desilo kad sam ubacio 98 ME,a kad sam ubacio startup disketu za win 97,nisam mogao da nadjem CD rom ,nije D: nije E:,nema ga !!!

ta poruka Memory test failed se pojavljivala i posle formatiranja diska?!?!?

u chemu je problem,zashto ne mogu da instliram windows,i shta je ta poruka memory test failed?!?!!?

mudri ljudi pomagajte! (a mozda sam i ja glup pa ne znam da isntaliram windows :brow: )

a jel znas engleski vrrrllllllllooooooooo malo?
Sta znaci memory test failed?
Na koji se deo kompa to odnosi?
Mala pomoc - ne odnosi se na hard disk a ni na zvucnu karticu! 😉
Drugim recima - MEMORIJA JE CRKLA!!!!
Nadji goldmem ili memtest pa istestiraj.
I nemoj da pitas gde i kako - imas www.google.com a bogami i preragu na www.benchmark.co.yu/forum

Filo ti je lepo rekao, ne znam kako ni sam nisi zakljucio sta je crklo?!?
Zameni memoriju, po tvom postu vidim da je SDRAM, znaci neces dati mnogo para...

nesharm je napisao(la):
Filo ti je lepo rekao, ne znam kako ni sam nisi zakljucio sta je crklo?!?
Zameni memoriju, po tvom postu vidim da je SDRAM, znaci neces dati mnogo para...
Ako nadje polovnu. Nova kosta vise od jeftinijih DDR modula!!!!

Pa i ja sam mislio da je memorija,ali nije mi bilo logichno da na pochetku lepo izbroji 65768 Kb memorije!!!

hvala na savetu iako su ga neki dali preko qrca!!

Mahatma je napisao(la):
Pa i ja sam mislio da je memorija,ali nije mi bilo logichno da na pochetku lepo izbroji 65768 Kb memorije!!!

hvala na savetu iako su ga neki dali preko qrca!!
Cisto zato sto pitas pitanja na koje imas odgovor pred nosem a izgleda ne vidis ili se pravis da ne vidis
Ako treba mmeorija imam ja neke 32mb pc100 IBM za 200tinjak din/kom

Nazad
Vrh Dno