Šta je novo?

Problem medij ili program ili pisac

pSiHo

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
604
Pisac Teac 40x medij Verbatim 40x 700 MB na brzinama 24x, 32x, 40x napise za 5:40 min. U Svetu Kompjutera sam procitao da ovaj pisac 800 MB napise za manje od 200 sec. Koristim Nero 5.5.9.0. Aj'mo pisaci i pisacice pomagajte. Da li je do pisaca, programa ili medij ne valja iako je deklarisan na 40x. Meni ovo zdravo lici da je medij falican ali me interesuje i Vase cenjeno misljenje...

pSiHo je napisao(la):
Meni ovo zdravo lici da je medij falican ali me interesuje i Vase cenjeno misljenje...

Vrlo je moguce da je do medija, ako mozes probaj npr Princo, trebao bi da ih reze za ~3:20-3:25 pri 40x.

Ako je reč o Verbatim Crystal SuperAzo 40X, onda je sigurno do medija. Ja sam imao problema sa tim diskovima, dok sa svim ostalim medijima moj LG radi ko sat.

pSiHo je napisao(la):
Pisac Teac 40x medij Verbatim 40x 700 MB na brzinama 24x, 32x, 40x napise za 5:40 min. U Svetu Kompjutera sam procitao da ovaj pisac 800 MB napise za manje od 200 sec. Koristim Nero 5.5.9.0. Aj'mo pisaci i pisacice pomagajte. Da li je do pisaca, programa ili medij ne valja iako je deklarisan na 40x. Meni ovo zdravo lici da je medij falican ali me interesuje i Vase cenjeno misljenje...

Nema sumnje,tu su mediji u pitanju

Isti isti rezac i Nero i isti problem kod mene...Danas sam rezao na nekim No Name diskovima (kupljani u firmi alfamedia) bez ikakvog serijskog broja...nero mi nije dozvoljavao vise od 32x u podesavanjima pred pocetak rezanja a na toj brzini za 80 minuta muzike mu je trebalo oko 3:30 kada se reze mp3 sa HDD-a...Veci problemi su direktnom prerezivanju sa CD-a na CD... Used Buffer opada na 50 % a Record Buffer seta "gore-dole" u rasponu izmedju 15-90 %...Tako da jedan disk pri brzini od 24 x traje oko 6-7 min...DVD je Pioneer 116 (ata66,sec.slave) a rezac Teac 40x (ata33,sec.master)...Ploca je Microstar KT3 Ultra a OS Win XP...
Da nije do ploce jer sam cuo da postoji neki konflikt na relaciji KT3 i Teac40x???

alexx je napisao(la):
Isti isti rezac i Nero i isti problem kod mene...Danas sam rezao na nekim No Name diskovima (kupljani u firmi alfamedia) bez ikakvog serijskog broja...nero mi nije dozvoljavao vise od 32x u podesavanjima pred pocetak rezanja a na toj brzini za 80 minuta muzike mu je trebalo oko 3:30 kada se reze mp3 sa HDD-a...Veci problemi su direktnom prerezivanju sa CD-a na CD... Used Buffer opada na 50 % a Record Buffer seta "gore-dole" u rasponu izmedju 15-90 %...Tako da jedan disk pri brzini od 24 x traje oko 6-7 min...DVD je Pioneer 116 (ata66,sec.slave) a rezac Teac 40x (ata33,sec.master)...Ploca je Microstar KT3 Ultra a OS Win XP...
Da nije do ploce jer sam cuo da postoji neki konflikt na relaciji KT3 i Teac40x???

To je tipican problem iskljucenog dma moda. Procitaj malo po starijim postovima, kako se ukljucuje. Windows XP voli da sam iskljuci dma mod. Meni se to desava jedanput mesecno, a simptomi su identicni tvojim.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=3217&highlight=multiword
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=10442&highlight=pio4
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=9307&highlight=pio4

Psiho, moguce je i da ti imas isti problem

radar je napisao(la):
Ako je reč o Verbatim Crystal SuperAzo 40X, onda je sigurno do medija. Ja sam imao problema sa tim diskovima, dok sa svim ostalim medijima moj LG radi ko sat.

Izgleda da si u pravu, ne pise Crystal ali je Super Azo (Fast Dry Printable Surface) i jos nesto u Nero (5.5.9.0) Toolkit --> Nero CD Speed sam isprobao i test je pokazao da je prosecna brzina pisanja 18x - 20x na tom Verbatim 40x 700 MB a isto mi je pokazao na Verbatim 1x - 16x 650 MB znaci, sad sam miran :). Ta Toolkit alatka je dobra stvar...

!!! Ljudi resen problem !!! DMA mod uvek ukljucim i sad sam isto uradio ali izgleda da zbog neceg nije radio kako treba. Iz Control Panela --> System ...win 98... sam obrisao pisac, restartovao, cekirao DMA mod, opet restar i radi ko bog. Svima se izvinjavam i hvala na savetima...

Nazad
Vrh Dno