Šta je novo?

Problem komunikacije zt-aj-x cz4a ARGB sa matičnom

pucko94

Poštovan
Učlanjen(a)
05.12.2016
Poena
55
Pozdrav svima,

Imam na kućištu zt-aj-x cz4a ARGB led kontroler:
1667393391617.png
Da li neko ima predstavu kako naterati ovo čudo da prima komande sa MSI mystic-a ili RGBsignal aplikacija? Data rgb kao da ništa ne radi ovom kontroleru, jednostavno neće da promeni boje kada zadam neku boju. Svi ostali kuleri koji nisu povezani preko njega već direktno 3pin RGB račvom na matičnu su okej, sinhronizovana je i grafička, ali ovaj kontroler nikako.
Matična je MSI MAG Tomahawk B550 (mislim da je neka starija verzija bios-a , nisam dirao ništa bios jer nisam video da ima nekih informacija vezano za RGB u novijim verzijama)

nikako kupi novi kontroler.

Na "SW" oznaku ide prekidač (neko dugme na kućištu, u mom slučaju je MS Armor V705).
"DATA" se priključuje na ARGB 3pin na matičnu ploču.

Da bi bilo sve sinhronizovano treba ugasiti "kontrolu kontrolera" nad RGB-om da bi matična mogla da diktira preko "DATA" pina (držati SW prekidač 2 sekunde, ili kratko spojiti na 2 sekunde).
Nakon toga bi trebalo proraditi na RGB softveru koji koristiš.

Na "SW" oznaku ide prekidač (neko dugme na kućištu, u mom slučaju je MS Armor V705).
"DATA" se priključuje na ARGB 3pin na matičnu ploču.

Da bi bilo sve sinhronizovano treba ugasiti kontrolu kućišta nad RGB-om (držati SW prekidač 2 sekunde, ili kratko spojiti na 2 sekunde).
Nakon toga bi trebalo proraditi na RGB softveru koji koristiš.
Rešio sam problem odavno, čitao sam malo dokumentaciju na internetu o kontrolerima kako rade, svi ti RGB , svi su uglavnom na istu foru. I da , to je to, prepoznatljiv je bio na matičnoj.

Rešio sam problem odavno, čitao sam malo dokumentaciju na internetu o kontrolerima kako rade, svi ti RGB , svi su uglavnom na istu foru. I da , to je to, prepoznatljiv je bio na matičnoj.
Vidim da je post stariji od godinu dana, a baš sam danas imao taj problem i izgubio sam ceo dan na njemu - pa sam samo odgovorio ovde ako bi slučajno neko drugi naišao na isti problem :)

Vidim da je post stariji od godinu dana, a baš sam danas imao taj problem i izgubio sam ceo dan na njemu - pa sam samo odgovorio ovde ako bi slučajno neko drugi naišao na isti problem :)
Hehehhe, naišao je moj zet, bori se već danima sa nekim kontrolerom, neće da ga sluša, resetovali ga i opet neće, svakako sam ja prešao odavno na račve i to je to. A i njemu to savetovao. Zbrzaju ga kinezi mnogo ili ko god radio razvoj tog PCB-a...

Nazad
Vrh Dno