Šta je novo?

Problem kompjuter nece da se upali

Srdjan Maros

Poznat
Učlanjen(a)
03.12.2021
Poena
25
Pozdrav ne znam jel se ovde piše za ovo ali meni kompjuter nece da se upali e sad da objasnim
Kompjuter daje znake "života" tačnije sija mi ona LED lampica na matičnoj i to me zbunjuje jako a kad stignem power button neće da upali šta može biti problem hvala
Samo da napomenem da je pre ovoga radio kompjuter i da se samo ugasio i neće da upali

Poslednja izmena:
Prvo uradi clear CMOS - ili spoji adekvatne džampere na matičnoj vrhom ravnog šrafcigera i tako drži 10 sekundi ili izvadi bateriju i vrati je posle 10 sekundi. Probaj da onda uključiš ponovo kompjuter.
Ako ne ide, raskači sve, neka ostane samo napajanje, RAM i matična, pa probaj da startuješ i uđeš u BIOS.
Ako opet ne ide, izvadi najpre 1 RAM (ako imaš 2 komada) i probaj tako.
Ako i dalje ne daje znake života, probaj drugo napajanje, ne mora da znači ako lampica svetli na matičnoj da ona dobija struje koliko treba + isključićeš (ili ćeš potvrditi) jedan od mogućih problema.
Ako i dalje neće probaj da probaš drugi RAM.
Ako i posle svega neće, najverovatnije je matična neispravna.

Prvo uradi clear CMOS - ili spoji adekvatne džampere na matičnoj vrhom ravnog šrafcigera i tako drži 10 sekundi ili izvadi bateriju i vrati je posle 10 sekundi. Probaj da onda uključiš ponovo kompjuter.
Ako ne ide, raskači sve, neka ostane samo napajanje, RAM i matična, pa probaj da startuješ i uđeš u BIOS.
Ako opet ne ide, izvadi najpre 1 RAM (ako imaš 2 komada) i probaj tako.
Ako i dalje ne daje znake života, probaj drugo napajanje, ne mora da znači ako lampica svetli na matičnoj da ona dobija struje koliko treba + isključićeš (ili ćeš potvrditi) jedan od mogućih problema.
Ako i dalje neće probaj da probaš drugi RAM.
Ako i posle svega neće, najverovatnije je matična neispravna.
evo zamenio sam napajanje i sad radi racunar mogu reci bolje nego pre iako mi ovo sad napajanje sto koristim staro

Crklo napajanje.
Ako imaš garanciju, reklamiraj, ako ne, kanta.

Nazad
Vrh Dno