Šta je novo?

problem - komp poceo da koci u igricama

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
znaci kad ukljucim bilo koju igricu pa i najobicniju kao snake svakih 30-40s kompjuter prakticno ukoci pa onda nastavi normalno!to mi se nije desavalo do skoro.zna li ko u cemu moze biti problem.
moze li tv kartica da pravi problem jer sam je skoro instalirao.
graficka je tnt2(ne igram igrice 🙂 )
instaliran dx9 i drajveri 45.23 a sa ovim zadnjim koje sam skinuo imao sam problema jer su mi u vecini programa ikonice postale crne pa sam vratio ovaj stariji

i jose nesto sistem je "fresko" instaliran (juce) windows xp pro
a ovo se desavalo i prije nego sto sam uradio format pa ponovo instalirao win

Vidji da ti nije sistem oboleo od VIRUSA !!!!

Trebalo bi da malo podesis windows i services i da proveris sta ti je sve startovano na racunaru.

P.S. Vidi PM.

virusa nema 😉
kompjute je radio odlicno i jedino sto mi pada na pamet je kao sto sam rekao tv kartica jer je do tada sve normalno radilo

p.s.
vidio sam pm hvala

Pogledaj malo da li ti svaki puta kada zastane komp
HDD lampica radi tj. da li ti svaki put kada komp secne
HDD drlja.....ako je tako onda je u pitanju:

1.UDMA - vezano za HDD , tj ukljuci isti verovatno je iskljucen , a to nas
dovodi do pitanja da li si instalirao drajvere za chipset , tj. IDE podsistem
ili
2.nedostatak ram memorije - citaj mali swap file , nepostojanje istog
ili je HDD zreo za Defragmentaciju (mada kazes da je frisko instaliran XP pro)
3.Eventualno je HDD pri izdisaju (ne daj boze :hair: )pa kad se komp zablokira
HDD klapara i udara (cuveni Quantum zvuk , a od skora poznat i kod
Maxtor D740X-6L diskova ili cuveni Maxtor Diamond Max 9+ skljoc zvuk)

BTW koliko Ram memorije imas ?

Vidji da ti nije sistem oboleo od VIRUSA !!!!
😀 😀 😀
Ma mozda je od gripa da budemo precizniji :mrgreen:

UDMA mode 5 je ukljucen
hd se ne cuje kad kompjuter zakoci a inace hd je quantum as 7200 20gb
a te zvukeove ne ispusta mada znam kakvi su jer sam prije njega imao quantum 3.2 za kojega je to bilo karakteristicno
imam 256mb rama i evo dvije godine normalno radi

Van Gogh je napisao(la):
UDMA mode 5 je ukljucen
hd se ne cuje kad kompjuter zakoci a inace hd je quantum as 7200 20gb
a te zvukeove ne ispusta mada znam kakvi su jer sam prije njega imao quantum 3.2 za kojega je to bilo karakteristicno
imam 256mb rama i evo dvije godine normalno radi

Ako je tako, onda ti se mozda kolju IRQ-ovi. Posto se to sve pocelo deshavati nakon instalacije TV-tjuner katrice. Koja je ploca, koliko ima PCI slotova i sta je sve od kartica ubodeno i koji je operativni sistem ??

ploca asus tusl2-c
ima 6pci slotova
prvi ispod graficke prazan
u drugom creative pci128
treci prazan
cetvrti modem
peti tv kartica
sesti prazan

da stavim tv karticu u neki drugi slot pa da probam?

Van Gogh je napisao(la):
ploca asus tusl2-c
ima 6pci slotova
prvi ispod graficke prazan
u drugom creative pci128
treci prazan
cetvrti modem
peti tv kartica
sesti prazan

da stavim tv karticu u neki drugi slot pa da probam?

Probaj.....stavi tv tuner u sesti slot,pa i ako nije to,ostavi tv tuner u sestom.Po jedan prazan slot izmedju kartica je uvek dobro ostaviti (naravno ako moze)......grejanje.......

prebacio sam tv karticu u 6 pci slot ali se opet desava ista stvar ali sada nesto malo rjedje nego prije :?

sad sam izvadio tv karticu i problem nije rijesen sem sto se sad ponavlja na 3-4minuta za razliku od prije kad se ponavljao za manje od minuta
sdf cu probati drugu graficku (gf4)

probao sam da umjesto moje graficke stavim GF4 mx440 i igrao nfs hp2 i nije bilo problema.
jel moguce da je nesto do graficke,tj jel ima ko ovakvih problema sa grafickom?

rijesio sam problem.vratios am se na directx8 i sad sve radi kako treba

Koju si karticu ranije imao.

Naravno da je moguce da kartica zeza. Meni je kartica bila pokvarena i pravila je probleme kada se igram tako da mi e ekran od monitora ugasi a racunar ostane da radi. Kada sam je zamenio vise problema s tim nije bilo.

DX9.0b ce ti trebati jer ga igfe vec zahtevaju a zahtevace ga jos i vise. Mozda bi bilo dobro da zamenis tvoju karticu sa nekom novijom, pogotovo ako je jos u garanciji ili da je zamenis uz doplatu za neku noviju.

rakabencmark je napisao(la):
Koju si karticu ranije imao.

Naravno da je moguce da kartica zeza. Meni je kartica bila pokvarena i pravila je probleme kada se igram tako da mi e ekran od monitora ugasi a racunar ostane da radi. Kada sam je zamenio vise problema s tim nije bilo.

DX9.0b ce ti trebati jer ga igfe vec zahtevaju a zahtevace ga jos i vise. Mozda bi bilo dobro da zamenis tvoju karticu sa nekom novijom, pogotovo ako je jos u garanciji ili da je zamenis uz doplatu za neku noviju.

a te igrice koje zahtjevaju directx 9 ja i ne mogu da ukljucim a i ako mogu neku onda to mnogo jadno izgleda
a sto se tice zamjene najvjerovatnije cu zamjeniti samo graficku ako ne promjenim cijeli kompjuter mada sad i nisam bas najbolje finansijski da bih za nov kompjuter odvojio nekih 900e

ma slomicu ovaj kompjuter :cuss: kako je krenulo dovesce me 🙁
ne znam je li ovo neki fenomen ali ja postavio komojuter da lezi na jednu stranu kako bih mogao nesto da radim i tada ukljucim igricu i radi super e onda ispravih kuciste i stara prica pa ga opet legoh na stranu i opet sve uredu.ne znam jesam li ja poludio od previse type; ali znam da ako nastavi da me zeza ceka ga ctp;
znali ko sto ovo moze biti :?

Nemam pojma.

Mozda nesto HDD zeza pa kada ga stavis polozenog on radi OK. Probaj da ga izvadis i da njega polozis da ti stoji onako kako ti je stjao u kucistu kada si ga polozio.

Mozda racunar dobija bolji protok vazduha kada je polozen. Proveri temperature kada je u normalnom polozaju i kada je polozen.

Stvarno jako cudno to sto se desava sa tvojim kompom.

posto mi se desavalo ovo sa polozajima kompa malo bolje pogledah kroz kompjuter i primjetio sam da je cooler od procesora pomjeren vise u desnu stranu nego sto bi trebalo i nije dobro nalijegao na procesor a kad bih ga polozio onda bi svojom tezinom bolje nalijegao na cpu i hladio bi ga bolje zato i nije bilo problema.e kako sam se iznervirao zbog ovoga jos radi neke gluposti kao ovo

Nazad
Vrh Dno