Šta je novo?

Problem kod WinFast-ovog software-a

Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
301
Imam TV karticu WinFast PVR 2000 i prezadovoljan sam sa njom,međutim imam jedan mali problem koji bi mogao da mi reši jedino kolega koji ima istu ovu karticu.
Naime mi u Čačku imamojednu kablovsku TV čiji su kanali raspoređeni na malom rastojanju između frekvencija.Tako da kada Scanningujem kanale ja čekiram opcije :adaptive channel scanning,auto fine tune,area stavim na custom defined i TV source stavim na Cable,to sam pročitao na topiku da tako treba da bi našao što više kanala.Međutim skener nađe nekih 23 kanala od ukupno 27 koji postoje,i svaki sledeći put kad skeniram nađe od prilike isti taj broj ali različitih kanala.Problem kod WinFast-ovog software-a je što kad god ponovo skeniram on obriše onu prethodnu instalaciju kanala.Moje pitanje je mogu li kada memorišem recimo 23 kanala da ih zadržim prilikom ponovnog scanning-a. :wall:

Probaj da stavis da AREA bude Germany, Tv source Cable, cekiraj auto fine tune i "dechekiraj" adaptive chanel scanning, tako dobijas Full frequency tabelu, ako ti nije frka pregledaj svaki kanal pa cekiraj tamo gde imas sliku i to je to.
Kod mene su prikazani svi kanali koje imam i na TV-u oko 55. :wave:

winfastov sw je nesto najgore sto sam u zivotu probao, i uopste mi ne idu u glavu ljudi kojima se svidja... ali ko sto rekoh vise puta... ima nas raznih...
jel ta pvr bese sa ugradjenim mpeg2 encoderom? ako jeste, onda si verovatno osudjen na njegov softver... mada po meni bi moglo da se desi da dscaler radi, za gledanje tva naravno... za snimanje ti sigurno treba njegov sw (da bi koristio encoder)

Imam doticnu kartu i sve je pa i softver vrhunski, nalazi sve kanale i radi kao sat, podeseno na Yugoslavia - cable - auto fine tune i kraj.! I uvek mogu da skeniram kanale a da ostane prethodna lista netaknuta.

Poslednja izmena:
Mr big da li si ikada i jedan program za tv video osim tog leadtekovog?!
cak mi se i hauppauge wintv i pixelviewov program vise svidjaju, tj manje brljave...

A sta tebe to toliko nervira pa si tako ogorcen na leadtek-ov software. Iskreno, probao sam zadnjih par verzija DScaler-a na mojoj kartici i ni jedan mi se nije toliko svideo da bih ga zamenio postojecim.

Danijele, uz svo duzno postovanje, reci mi sta to pa Leadtekov softver brljavi? Stvarno mi nije jasno jer radi ono sto treba i to odlicno? Plus uz karticu dobijes Uleadove programe za pravljenje DVD, sve u svemu kompletan i kvalitetan paket.

danijel00 je napisao(la):
Mr big da li si ikada i jedan program za tv video osim tog leadtekovog?!
cak mi se i hauppauge wintv i pixelviewov program vise svidjaju, tj manje brljave...

Danijele, do sad sam promenio desetak grafickih i cetiri TV kartice. trenutno imam MSI NX6600GT Vivo ali jos nisam isprobao mogucnosti i cim to uradim pisem post. Pre toga bila je Asusova 5900GE a pre nje Leadtek Ti4200TDH vivo. Tada sam privi put moga da gazem da je i Nvidia dala pristojna resenja koja mogu biti slicna sa ATI-jem. Kada sam prodao Ledtekovu graficku uzeo sam Win Fast Expert kada je ko uopste znao za nju. Evo je jos u kompu i radi vise od godinu dana bez ikakvih problema. 🙂

E sad o kukusima ne treba raspravljati ali tvrditi da doticna kartica brljavi cista je dezinformacija. :d

Na ovaj nacin se negativno proizvoljnim misljenjem utice na one posetioce foruma koji manje znaju ovu oblast. Zar ti postovi ispod tvog o tome ne govore. Mozda je nekima to i prva kartica ali ako ona radi i nemaju primedbe zasto im ti onda stvaras probleme bespotrebno.

Cak ova kartica odoleva otrovu zvanom DX9c na koji se zale vecina koji imaju TV kartice drugih proizvodjaca sto lepo pise na forumu a ti ako ne verujes procesljaj malo forum i vidi na sta se najvise zale posetioci.

I mene je sam izgled softvera u pocetku nervirao ali sam se privikao i razumem te zasto imas odbojnost kad vidis Win Fast. 😉

POZ

Ja sam samo napisao da je softver krs!
Ne znam kakve to ima veze sa programima za pravljenje dvda koji se dobiju uz karticu |>
Primeri:
Nisam uspeo ljudski da slozim kanale nikad... klikcem up up da mi omiljene kanale odvuce do gore, pa onda tako jedan po jedan... odlepim, a jos se u nekom momentu desi da uhvatim pogresan kanal (pri cemu kartica NE prikaze na ekranu sliku od tog ekrana, nego ostavi prethodni.. bug)
dalje, podesavanje brightnesa, hue itd... ladno mi prikaze sliku u onom MALOM prozorcicu gde se nista ne vidi, a u glavnom prozoru ostane onaj roza krug whyyyy?!?!
PIP uzas, cemu to sluzi, a uz to nesto mi ni ne radi, a zapucao mi je i masinu par puta...
vrhunac neergonomije mi je sto za razliku od SVIH ostalih programa sto sam video winfast pvr je jedini kod koga tockic misa ne menja kanale nego utisava... bezveze

Ja se inace uzasam toga sto na ovom forumu narod se neceg uhvati i onda svi ponavljaju ko papagaji kako je to super... winfasta sam uzeo po vasoj preporuci i posle toliko nahvaljenosti, razocarala me je, tj dosta mi je bila ispod ocekivanja... ko sto rekoh meni nije prva tv kartica, tako da ipak znam sta pricam...
moj hauppauge ima 3 godine...

danijel00 je napisao(la):
Ja sam samo napisao da je softver krs!
Ne znam kakve to ima veze sa programima za pravljenje dvda koji se dobiju uz karticu |>
Primeri:
Nisam uspeo ljudski da slozim kanale nikad... klikcem up up da mi omiljene kanale odvuce do gore, pa onda tako jedan po jedan... odlepim, a jos se u nekom momentu desi da uhvatim pogresan kanal (pri cemu kartica NE prikaze na ekranu sliku od tog ekrana, nego ostavi prethodni.. bug)
dalje, podesavanje brightnesa, hue itd... ladno mi prikaze sliku u onom MALOM prozorcicu gde se nista ne vidi, a u glavnom prozoru ostane onaj roza krug whyyyy?!?!
PIP uzas, cemu to sluzi, a uz to nesto mi ni ne radi, a zapucao mi je i masinu par puta...
vrhunac neergonomije mi je sto za razliku od SVIH ostalih programa sto sam video winfast pvr je jedini kod koga tockic misa ne menja kanale nego utisava... bezveze

Ja se inace uzasam toga sto na ovom forumu narod se neceg uhvati i onda svi ponavljaju ko papagaji kako je to super... winfasta sam uzeo po vasoj preporuci i posle toliko nahvaljenosti, razocarala me je, tj dosta mi je bila ispod ocekivanja... ko sto rekoh meni nije prva tv kartica, tako da ipak znam sta pricam...
moj hauppauge ima 3 godine...

Ja mislio da imaš neke stvarne zamerke na Leadtek-ov softver.Ako je samo ovo...uživaj.

Danijele, verujem ti da si imao neprijatnog iskustva sa doticnim softverom. Ja sigurno ne mogu spadati u papagaje kada sam je kupio tek kada je dosla u Srbiju. Pre toga sam imao vec iskustva kao sto sam napisao sa Leadtekom Ti4200 Vivo i ona je sada u komsiluku. Sto je jos cudnije, moj sin takodje ima ovu karticu kao i moja dva prijatelja. Videli su kako radi kod mene pa su kupili. I niko ama bas niko nije imao problema sa softverom koji ti navodis. Verovatno ti je zapao los primerak ili imas konflikt kartice sa nekim hardverom sto nije tako redak slucaj.

Ni u jednom momentu nisam Danijele posumnjao da ne znas sta pricas samo se iz jednog ili nekoliko primeraka nemoze zakljuciti ili konstatovati generalno da kartica ne valja. Sada je stvarno ima ko' blata pa je po matematickoj verovatnoci od 100 primeraka da jedna ne valja sto i nije veliki procenat kad znamo kako se i od koga uvozi kompjuterska oprema.
Hauppauge je dobra kartica sa dobrom elektronikom i neznam razlog zasto si morao da prelazis na Leadtek. Meni u sustini je skoro nebitno koja je kartica osim da nije bas krs. Naoruzan sam raznim drajverima i obiljem softvera pa se uvek da korigovati ako nesto bas ne stima. Za one kojima je to prva kartica Leadtek Expert je odlican izbor.

Pozdrav Danijele 🙂

Opet nisam rekao da je toliko losa, koliko ste je svi vi nahvalili, a ja imao puno veca ocekivanja od nje, pa se razocarao... konflikti su moguci, npr kako sam iskljucio integrisani zvuk i stavio live-a, imam neki osecaj da tuner nekako bolje radi, brze prebacuje programe itd...

Zamolio bih danijela i astrologa da mi objasne kako da koristim drugi software i koji mi preporučuju za ovu kartu.Unapred zahvalni početnik.

Sad sam u neobranom grozdju |>
Ako probas da koristis drugi softver, npr Dscaler, nece ti raditi daljinski, pa ces morati da instaliras i program za daljinski, pa da se patis sa time. Ukratko nije to sve za pocetnike. Ja sam samo zamerio sto softver nije toliko vrhunski, nisam preporucio svima da bace svoj sw i instaliraju dscaler. Moja kritika je pre svega leadteku sto se nije dovoljno potrudio oko programa.

E posto sam tebi vec preporucio da probas dscaler, onda ovako
skines najnoviji dscaler 4.12
odes u device manager i na sve sto pise winfast (treba da imas jedno 3 stavke), kliknes desnim dugmetom i kazes mu disable
ucitas dscaler, podesis ga da ti je masina <300mhz, da daje dobar kvalitet slike i da da prioritet drugim programima.
odes na channels->setup, kazes mu da si u nemackoj i da ti scanira programe... trebao bi da nadje sve...

Ovo sve ce raditi, ali ko sto rekoh, problem je sto tvoja pvr kartica ima mpeg2 hw, a sa ovom kombinacijom neces imati podrsku za hw snimanje...

Poslednja izmena:
DScaler ubedljivo najbolji program za tv kartice.

slobodanbajovic je napisao(la):
Zamolio bih danijela i astrologa da mi objasne kako da koristim drugi software i koji mi preporučuju za ovu kartu.Unapred zahvalni početnik.

Slobodane kao pocetnik iskreno ti preporucujem da se drzis softvera koji si dobio uz karticu. Ako budes puno filozofirao ima da ti se zamrzne Win. Nije bas da se igra sa drajverima od TV kartioce kada ona koristi graficke, procesorske, i zvucne resurse kroz WDM. Pa kad ti se pojavi pri startovanju win-a greska remote control shvatices o cemu ti pricam🙂

Nauci prvo da baratas sa prilozenim softverom kako valja a ja sam cesto bas na forumu pisao o greskama koje korisnik cini pri instalaciji TV kartice. :d

Znaci problematika nije jednostavna kako ti mislis i nisu to detonatori ili catalisti za graficke karte pa ako ne ubodes pravi ti preko njega instaliras novi i nikom nista. Svi smo morali da prodjemo taj put po trnju. Neko vise neko manje. Da se dovijamo na ovaj ili onaj nacin, pronadjemo najbolju kombinaciju drajvera i softverskog paketa.

Dscaler odlican softver samo ako imas uz njega i program za daljinac koji nije besplatan. A da cackas sa misem po dscaler-u cisto smaranje. A snimanje mu i nije jaca strana. Znaci program za gledanje TV pa ako zelis da prebacis kanal lepo ustani iz fotelje ili kauca, mis u ruke pa se zezaj. Ovo su cinjenice bez obzira sto ce mnogi podici svoje glasove jer jednostavno se program forsira isto kao i Ledtek Expert TV kartica ali protivnickim taborima to ne smeta. :d

Pozdrav svima. :wave:

Rešio sam problem pomoću Chris-TV 4.20 profesional,program je vrh,jeste shareware ali valjda će ga neko kreknuti za 30 dana.
:cigar:

Nazad
Vrh Dno