Šta je novo?

Problem kod CAPTURE-a

Gandolf_NS

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Danas sam instalirao kworld-ovu DV/AV Expert TV Stereo karticu i isprobao capture preko:
1) DV-a (super u Vegas 5.0)
2) S-Video (ok u Vegas 5.0)
3) composite (e tu je problem)

Dakle, nisam mogao uopste da pronadjem composite u Vegasu pa sam probao u VirtualDub-u sto je i upalilo, ali ima neke linije (gresku) ponekad u gornjem delu ekrana, ponekad u donjem.
Kako da uklonim te smetnje?

Nemozes ga nikada ukinuti pri gledanju tv-a,imam i ja te smetnje to je do antene...
Jedino kako to mozes ukinuti je kada snimis neku emisiju,bilo sto i kada to obradjujes da CROP-as malo gornjeg dijela i malo donjeg dijela toga filma...

I puno ti zavisi od toga kolika ti je duzina kablova,gubi se mnogo na kvaliteti(ali ovo nema veze 1200% sa tim linijama,nego samo do onih mrava na slici)

Jedino pokusaj peomjeniti onaj cinc od antene il nesto,nemoj misliti da ti je do tv karte...

Poslednja izmena:
Pokusao sam capture sa video kasete na HDD, pa mi tu pravi problem.
Problem se javlja i preko cinca i preko Svidea.
Dakle, kada radim capture sa DV kamere, ustvari samo onda nema problema! :wall:

Gde mogu da nadjem komplet uputstvo, kako da od avi fajla ili nekoliko avi fajla napravim kompletan DVD?

Interesuje me npr:
1.avi - snimak iz Pariza
2.avi - snimak iz New Yorka
3.avi - snimak iz Budimpeste

Kako napraviti DVD sa menijem itd...

Da ti kaseta nema dropove?
Što se tiče pravljenja DVD-a, nešto kao Uleadov DVD Workshop može lepo da odradi posao. Trivijalno je, a postoje i gotovi šabloni.

Gandolf_NS je napisao(la):
Pokusao sam capture sa video kasete na HDD, pa mi tu pravi problem.
Problem se javlja i preko cinca i preko Svidea.
Dakle, kada radim capture sa DV kamere, ustvari samo onda nema problema! :wall:

Gde mogu da nadjem komplet uputstvo, kako da od avi fajla ili nekoliko avi fajla napravim kompletan DVD?

Interesuje me npr:
1.avi - snimak iz Pariza
2.avi - snimak iz New Yorka
3.avi - snimak iz Budimpeste

Kako napraviti DVD sa menijem itd...

Preporucujem ti Ulead DVD MovieFactory 4. :type: Radi bas to sto tebi treba.

Poslednja izmena:
A jel moze Avi da se ubaci u Ulead DVD MovieFactory(ili drugi program te namene) i da se dobije DVD? Znaci bez kompresije u MPEG2, nego ono- avi podeli u one vobove i gotovo?

urospo je napisao(la):
A jel moze Avi da se ubaci u Ulead DVD MovieFactory(ili drugi program te namene) i da se dobije DVD? Znaci bez kompresije u MPEG2, nego ono- avi podeli u one vobove i gotovo?
Mislim da ne moze ali WinAVI 6.3 ce to da ti odradi dosta brzo obavezno probaj.

urospo je napisao(la):

Bilo koji program da uzmes, mora da izvrsi neko renderovanje, ja sam ti preporucio Ulead DVD MovieFactory zato sto ucitava (ima podrsku) za veliki broj video formata, ali mora i on da prekompresuje. Ja sam prebacivao za drugara neke divx koncerte u DVD posto njegov DVD cita smo DVD, i bilo je maltene bez razlike u slici, a ti sam odluci koji ces program da koristis i koliko imas vremena na raspolaganju.

Ok, hvala na predlozima...probao sam sam WinAVI i bas je dobar, brz sto je najbitnije.
Sad cu da isprobam to u MovieFactory-ju.

Nazad
Vrh Dno