Šta je novo?

Problem: kablovski modem ili procesor?!

• Začetnik teme Začetnik teme Cadoo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cadoo

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2007
Poena
301
Pre mesec dana sam promenio procesor Athlon 64 3000+ sa X2 5200+. Problem je sto se sistem stalno resetuje i to samo kad nije opterecen, npr. nocu kad radi samo utorrent.

Instalirao sam amd driver koji sam skinuo sa oficijelnog sajta kao i dual-core optimizer. OS je winXP. Probao sam da instaliram i Vistu i u njoj radi ok, tj. ne resetuje se. Jedino sto mi se Vista ne svidja i ne radi tako dobro kao XP.

Ako imate neki savet, molim vas napisite. Hvala!!! :wave:

A jesi se setio da reinstalirash WinXP ?? :wall: Nemozesh da prelazish sa singcore na multicore bez reinstaliranja sistema !! Isto vazi i kad menjash plochu da morash da reinstalirash system !!

Poslednja izmena:
Imas usb adsl modem? Restartuje se samo kada skida torrent ili i kada ne radi nista?

instalirao sam ponovo xp pre 2 dana. jedino mi ostaje da probam x64 xp ali onda imam problem sa modemom jer mora da ga kacim na mrezu a imam i switch tako da to otpada dok ne kupim jos jednu mreznu karticu.

@EXR: cable modem. restartuje se bez obzira da li radi utorrent ili ne.

A jesi se setio da reinstalirash WinXP ?? :wall: Nemozesh da prelazish sa singcore na multicore bez reinstaliranja sistema !! Isto vazi i kad menjash plochu da morash da reinstalirash system !!

Nije nužno, osobito ne ako je jedina promjena bila procesor. Mislim, ja sam išao od s754 do AM2 pa nisam ništa preinstaliravao. Ja bih izvrtio memtest isl. jerbo je u pitanju nova kombinacija IMCa i memorije ... možda nešto ne štima na tom planu.

Odakle ti ta ideja da ne moze da se prelazi sa single core na dual core bez reinstalacije ? Onda bi analogno tome svi datacentri koji rade na Server2K3 sistemima zamenom single na dual core ili na quad core morali biti preinstalirani. :d

Ako je ista ploca i cipset, nema potrebe za reinstalacijom. Masina mu sigurno ne puca zbog toga.

Ja sam prešao sa s754 3000+ na AM2 5200+, znači zamenjena cela mašina, sve osim hard diskova i optike. Nikakvo reinstaliranje sistema nije bilo potrebno. Na XP-u samo turiš CD od ploče i posle restarta radiš kao da se ništa nije desilo, a na Visti čak ni CD nije potreban.

Imao sam isti problem u protekle dve nedelje (upgrade je određen pre dva meseca). Kablovski modem na SBB mreži me zezao. Kada sam ga resetovao, prestalo je smrzavanje mašine.

Prelazak sa nforce 2 na nfroce 550, samo stavljeni drugi driveri. Znaci sve je bilo novo ukljucujuci i graficku.
I ja misli da njemu modem pravi problem.

Konačno sam provalio u čemu je bio problem.

Ponovo sam instalirao XP i sve sto mi je bilo potrebno od programa. Do tad nije bilo problema. Čim sam upalio tv tuner...nakon nekoliko minuta se resetovao 😡

Pomislio sam da je u pitanju tv tuner ali jedan lik sa stranog foruma rece kako imam mnogo uredjaja zakacenih i da je PSU u pitanju. Dobro, isključim ja 2 rezača sa IDE grane. Pustim komp....radi sve ok...taman sam pomislio da sam resio problem. Popodne ostavim komp, vratim se i imam sta da vidim....ponovo se resetovao. Odlucim da ga tako ostavim i da ne petljam vise.

Danas sam ponovo poceo da petljam i setim se da XP zapisuje code greške koja je prouzrokovala restart. Evo ovo je bilo u Event Viewer-u:

The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x100000d1 (0x00000006, 0x00000002, 0x00000000, 0xba4d7504). A dump was saved in: C:\WINDOWS\Minidump\Mini100307-05.dmp.

E da bih ovo desifrovao potrosio sam dosta vremena. Treba instalirati Windows Support Tools a kasnije i Windows Debugging Tools (WinDBG).

Sve u svemu, nekom ce koristiti ovo sto pisem ukoliko mu se javlja slicna greska. Kao uzrok resetovanja izbacio mi je driver Sacm2K.sys. Ovaj driver je potreban ukoliko SA WebStar 2000 modem(koji se dobija od SBB-a) kacite na usb. Povezao sam modem na mreznu karticu i radi komp kao sat. :banana::banana::banana::banana::banana:

Poslednja izmena:
Znaci nem resenja za USB vezu sa modemom!!!

Ma to nije tacno, meni je taj isti modem radio na dve masine preko USB-a i nije bilo nikakvih problema, zamrzavanja i sl. Ne moze se izvuci zakljucak da za sve masine treba taj drajver. Za moje, 845 chipset i nf4 nije trebao, za nf550 mozda treba. Ali proveri ti jos sukoba hardvera koji imas. Definitivno te drajver od neceg drugog kolje u korelaciji sa drajverom od modema. Takvim primera ima koliko hoces, da ti ih sad ne navodim. Poslednji moj sukob je bio kad sam instalirao IE7, skener nije hteo da se pokrene, nije video drajvere uopste. Sve sam deinsstalirao po nekoliko puta i nista. Odem na HP sajt kad ono patch za one koji su instalirali IE7...

Ja sam imao problem sa zamrzavanjem racunara kad sam na nekom od HUB-ova i kad je veliki protok u pitanju, imam isto SBB modem. Kod mene je bio problem BIOS, bas juce sam update-ovao BIOS i prebacio modem sa USB-a na mreznu kartu i od sinoc do sad se nije blokirao, mozda probas i tu varijantu nadji update za bios pa probaj.... mozda ti nece vise blokirati

Poslednja izmena:

Moze.Zato se i koristi sysprep.
Provereno na poslu skoro svaki dan.

Potvrdjujem. Moze se menjati i ploca i procesor bez reinstalacije WINa, samo treba dobro ocistiti chipset drajvere.

I ja sam imao identicne probleme sa webstarom, i resio ih kupovinom druge mrezne kartice. (Koju sada prodajem 😉 )

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno