Šta je novo?

problem iskljucivanja harda posle instalacije Catalysta

• Začetnik teme Začetnik teme dbaja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Nakon zavrsene instalacije Ati Catalyst-a 5.10 i restarta dodje do iskljucenja hard diska u sred dizanja Windowsa, i to se iskljuci i odmah potom ukljuci ponovo???
Sta moze da bude razlog?
Prethodni drajveri su regularno uklonjeni, sistem podignut u Safe modu, zatim ociscen Atijevim uninstall tool-om i tek po restartu instaliran Ati Catalyst 5.10.
Instalacija je prosla kako treba, bez komentara o gresci.
Dakle, disk za trenutak biva ugasen za odmah se zatim ukljuci i nastavi (uz blago uzje*avanje sistema).

Kakav shit, pa kad sam menjao karticu, delimicno sam izvukao kabl za napajanje flopija (zato mi je cesto cackao flopi i kad je prazan), a taj kabl je isao i na hard koji se iskljucivao. A i kod harda je jedna od 4 zice napajanja bila delimicno izasla iz utikaca napolje (mislim na zadnju stranu, moguce je da kontakt nije bio bas najbolji). Kablovi su vrlo blizu graficke i sigurno sam kod menjanja kartice za*ebao stvar (jer treba jednom rukom vaditi karticu a drugom vuci je*enu plasticnu kuku koja drzi karticu u AGP-u. 😡 Sad jos i na to treba da pazim.

😀 vazno da si ti gasenje diska na prvu loptu povezao sa Catalystima! 😉

Pazi, nije mi bila namera da pljujem nesto bez cega se ne moze 😉
Problem je bio strasan, zamisli kad nije hteo ni Safe Mode da se podigne.
I onda, posle svega toga, pokrenem Hirens boot CD, iz njega Ghost i uspem da vratim backup sistemskog diska bez problema.
Prvi put pokrenem masinu, kao da reinstaliram Catalyst jer sam imao "bajati 5.8" i nakon instalacije drajvera (tek tada) opet se isto desi... :zgran: A za vreme povratka backupa sve je bilo u redu. To me je izbezumilo. Sta drugo da okrivim nego Catalyst? I tek na kraju ajde, da vidim kakvo je stanje u kucistu i primetim da je naponski kabl iz flopija skoro ceo ispao a na hardu (bas tom sistemskom, imam jos jedan, pa je kabl prilicno nategnut) jedna zica (od dve srednje) skoro izasla van utikaca. Tu sam ga scepao i...bio je to kraj mojim mukama. Sada koristim Catalyst 5.13, iako vidim da su objavili 6.2 izgleda. :wave:

Nazad
Vrh Dno