Šta je novo?

Problem interkonekcije - razmene signalizacije između fiksne i mobilne mreže

sve je moguce izvesti... :)

niko ne komentarise sto sam ispricao u vezi sifre za free razgovore, verovatno i danas postoji tako nesto...

Imao sam malo vremena pa sam sve detaljno isprobao i stvari stoje ovako:

Provereno radi sa Nokiom 6680. Dakle, kartica 063 prepaid broj pocinje sa 5-icom, a radilo je i sa 8-icom, mada mislim da to nije bitno. Telefon je bio na Silent (mada ni to nije bitno) i zakljucana tastatura (isto nije bitno). Zvao sam svoj mobilni sa fixnog i prvi put cujem zvoni... prekinem pozovem ponovo, opet zvoni, ponovo nazovem, cujem tisinu... sve ovo vreme mobilni registruje pozive... kada sam cetvrti put zvao iz momenta sam cuo sve sto hvata mikrofon mobilnog....... dam drugaru da ode u drugu prostoriju i prica u slusalicu mobilnog na kojem jos uvek signalizira da me broj zove on prica i ja ga cujem...

Probali smo to par puta i iz 5-10-og pokusaja proradi. Posle smo probali da zovemo na njegovu Motorolu V620 i tu je jedino cudno ta tisina umesto zvonjenja. Probamo ponovo na moj i opet isti slucaj - mikrofon emituje dok telefon zvoni...

Probao sam jos i sa Nokiom 3510i i isti slucaj kao sa Motorolom. Cuo sam jos da na nekim novijim Nokiama hoce ovo da se desi, javicu tacno koji model...

Ako ima neko 6680 (ili bilo koji slican symbian) i 063 neka proba ovo, pa da javi!

To da zvoni mob a ti u slusalici cujes samo tisinu se meni desavalo dosta puta.
Ja taman da prekinem, kad mi se javi onaj koga zovem :D

i meni se desavalo isto. Bilo kako bilo neko od toga zaradjuje, a dal' je stvar u slucajnosti ili u bezobraznosti... mozemo o tome jos 10 dana...

ajoj, nesto sam ja ovde pomesao,... na tom starom philipsu dok je ugaseno zvono i kada me neko pozove, ja cujem tog koji me poziva a on ne cuje mene. Znaci, cupi me zove sa fixnog ja se ne javljam ali cujem sve sta ona prica! a ona ne cuje mene! U njenoj slusalici normalan ton zvonjenja...

Wizz kod tebe je obrnuto?!

Wizz, to što ti imaš kao problem je stvar interkonekcije ... tj. razmene signalizacije između fiksne mreže i mobilne mreže. Obzirom da ne postoji pravilnost u načinu dešavanja, nego je mahom random, mislim da bi trebalo promeniti naslov teme ... Još ako je neka analogna centrala (mada ni to ne mora da bude presudno), utoliko je veća mogućnost ovakvog problema.

To ti je za deo kada ti telefon zvoni a pozivaoc ne čuje signal zvonjave.

Drugi deo - što se pozivanja i automatskog javljanja tiče, to je opet davalo random rezultate, a dešavalo se samo na jednom tipu aparata, ako sam dobro ukapirao. Utoliko pre bih problem tražio u aparatu, ne u mreži.

U svakom slučaju, ono što su rekli i mnogi ranije. Prisluškivanje je moguće, čak mislim da je i nekim zakonima regulisano da je OBAVEZNO da operater omogući prisluškivanje. Terorizam, organizovani kriminal, ovo ono ... U svakom slučaju, verujem da postoji vrlo ozbiljna procedura ko, kada, koga i koliko može da prisluškuje, a čak i tada to sigurno ne možete da radite tvoj drugar i ti, nego neka BIA, VBA ili kakoliseonozvahu ...

nije problem i ja tebe da prisluskujem, ... ukoliko bi mi se isplatilo... ;)

Wizz, to što ti imaš kao problem je stvar interkonekcije ... tj. razmene signalizacije između fiksne mreže i mobilne mreže. Obzirom da ne postoji pravilnost u načinu dešavanja, nego je mahom random, mislim da bi trebalo promeniti naslov teme ... Još ako je neka analogna centrala (mada ni to ne mora da bude presudno), utoliko je veća mogućnost ovakvog problema.

To ti je za deo kada ti telefon zvoni a pozivaoc ne čuje signal zvonjave.

Drugi deo - što se pozivanja i automatskog javljanja tiče, to je opet davalo random rezultate, a dešavalo se samo na jednom tipu aparata, ako sam dobro ukapirao. Utoliko pre bih problem tražio u aparatu, ne u mreži.

U svakom slučaju, ono što su rekli i mnogi ranije. Prisluškivanje je moguće, čak mislim da je i nekim zakonima regulisano da je OBAVEZNO da operater omogući prisluškivanje. Terorizam, organizovani kriminal, ovo ono ... U svakom slučaju, verujem da postoji vrlo ozbiljna procedura ko, kada, koga i koliko može da prisluškuje, a čak i tada to sigurno ne možete da radite tvoj drugar i ti, nego neka BIA, VBA ili kakoliseonozvahu ...

Centrala je Digitalna Alcatel, jedna od poslednjih montiranih u Srbiji... Ako je problem u aparatu zasto mi se to nije desavalo i ranije? Zasto se desava i mom kolegi na Sony Ericsson K700? On je u drugom gradu tj. poziv mu je upucen iz drugog grada...

Mislim da problem ipak jeste u mrezi jer nikada ranije nije bilo tisine umesto zvonjenja... Probacu jos sa 064 karticom...

Nazad
Vrh Dno