Šta je novo?

Problem Instalacije XP-a na Amilo F-S 2512

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Ne mogu da instaliram na Fujitsu Siemens 2512 XP preko Viste.
Em nema na njihovom sajtu drajvera za XP za doticni model laptopa, em u BIOS-u nema opcije iskljucivanja AHCI moda, jer ne prepoznaje hard disk kad ubacim butabilnu XP instalaciju.
Skinuh sa drugih sajtova drajvere potrebne za XP.
Negde sam procitao da se nesto ide preko butabilnog USB-a, pa itd.
Malo mi komplikovano...
Jel neko uspeo na neki laksi nacin da odradi instalaciju Win XP-a na doticnom laptopu?

Trebaju ti sata driveri. Možeš da rešiš ako imaš floppy na usb-u pa na početku instalacije da stisneš f6 i da podmetneš drivere :) Druga varijanta je da napraviš verziju XP-a sa potrebnim driverima pomoću nLite-a. Ako ne znaš koji su tačno driveri, skini ceo paket drivera sa
http://driverpacks.net/DriverPacks/download.php?pag=m i integriši u instalaciju. Mora da radi ;)
Pozdrav.

Trebaju ti sata driveri. Možeš da rešiš ako imaš floppy na usb-u pa na početku instalacije da stisneš f6 i da podmetneš drivere :) Druga varijanta je da napraviš verziju XP-a sa potrebnim driverima pomoću nLite-a. Ako ne znaš koji su tačno driveri, skini ceo paket drivera sa
http://driverpacks.net/DriverPacks/download.php?pag=m i integriši u instalaciju. Mora da radi ;)
Pozdrav.

Je su to oni Storage Matrix sa Intel-ovog sajta za 965 chipset?
Znaci- formatiram flesh, otpakujem skinuti fajl i prebacim na flesh i f6 stisnem.
Jel posle toga osmah da krenem sa instalacijom XP-a?
Zbunjuje me postupak-procesura.
Mrzi me da se njakam sa nLite
Hvala...

Nećeš moći da uradiš to sa usb ključem, treba ti floppy disk a kako laptop to nema treba ti externi floppy preko usb-a. Teže ćeš to da nadješ nego što ćeš da integrišeš drivere u instalaciju XP. Trebaće ti i za drugi put. Samo pazi da su pravi driveri. Predlažem ti da integrišeš ceo paket drivera sa linka koji sam ti dao, možeš da iskoristiš i za drugi laptop.

PS: F6 se stisne na samom početku instalacije XP-a, pri samom bootu CD-a, kada se pojavi "plavi" ekran. Ako bolje pogledaš videćeš i da piše o tome.

Poslednja izmena:
Интеграција драјвера у инсталацију ти је најбоље решење. Јесте да ти треба мало знања, али лако се одради. Потражи у мојим постовима линкове ка сајтовима где је све детањно објашњено.

moze paket drivera da se ubaci i da bude univerzalan taj cd xp za sve laptopove?

Upravo to sam i napisao gore :) Najbolje rešenje je da se sa gore pomenutog sajta DL driveri integrišu i posle možeš da koristiš za skor svaki laptop.

Nećeš moći da uradiš to sa usb ključem, treba ti floppy disk a kako laptop to nema treba ti externi floppy preko usb-a. Teže ćeš to da nadješ nego što ćeš da integrišeš drivere u instalaciju XP. Trebaće ti i za drugi put. Samo pazi da su pravi driveri. Predlažem ti da integrišeš ceo paket drivera sa linka koji sam ti dao, možeš da iskoristiš i za drugi laptop.

PS: F6 se stisne na samom početku instalacije XP-a, pri samom bootu CD-a, kada se pojavi "plavi" ekran. Ako bolje pogledaš videćeš i da piše o tome.

Ma znam da se F6 pritiska na pocetku ALI ne reaguje!

Ja mislio već ćeš da tipkaš iz novog Windowsa :) Ne razumem, zašto ne probaš sa nlite-om da integrišeš drivere nego se mučiš već xx dana? Ako te mrzi da se "njakaš" sa nlite-om onda... :wall: :crash:

Poslednja izmena:
Veceras cu se "njakati" sa nLite-om :)
Nisam imao doticni program, imao saam vLite (za Vistu).
Danas sam downloadovao kod druga nLite jer sad gde stanujem nemam net (centrala ne moze ADSL koristiti, kablovsku nemam, wireless- nemam opticku vidljivost!!)
Pozz

Veceras cu se "njakati" sa nLite-om :)
Nisam imao doticni program, imao saam vLite (za Vistu).
Danas sam downloadovao kod druga nLite jer sad gde stanujem nemam net (centrala ne moze ADSL koristiti, kablovsku nemam, wireless- nemam opticku vidljivost!!)
Pozz
bez brige,a sam sa svojim FS Amilo Pi1536 imao isti problem,i integracija sata drajvera je resila problem;)

Vrh Dno