Šta je novo?

problem inastalacija viste x64

slavisaj

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.04.2006
Poena
450
Sastavio sam nov kompiuter od sledecih komponenti
Maticna asus p5q-pro
graficka msi rx3870
ram 5GB
HDD 200GB.
prvo sam instaliro originalni XP a zatim i Windows 7 skinut sa microsoftovog sajta.
Sve radilo super.
Zbog 5GB rama sa torenta sam skinuo originalnu vistu x64, narezo na disk i pokrenuo boot. Instaliro se za oko 4sata. Kad se podigo windows, radio je jako sporo, nekoliko secundy da otvori control panel pa system da vidim sta fali od drajvera. Instaliro sam drajvere sa diskova koje sam dobio uz Maticnu i Graficku, ali je i dalje radio jako sporo. Particija je bila oko 70GB.
Ta sporost me jako nervirala pa sam hteo da instaliram vistu home premium x32 boot sa dvd-a, instalacija dodje do onog kad treba da izaberem install, ali do tog treba jedno 10tak min. i dalje nece. Ponovo se iznerviram i uz pomoc XP cd izbrisem ceo HDD , nisam formatiro, ubacim disk od windows 7 krene instalacija ali opet jako sporo. Na kraju sam instaliro XP, pa upgrade na visu home premium, i sa viste instaliro windows 7.
Jedino XP mogu da instaliram normalno, dok svi ostali sistemi ili nikako ili jako sporo.
Da napomenem da sam od svakog OS narezo po 3 dvd-a verbatim, sony , i maxell.
ali uvek isti problem
Dali je imao neko slicnih problema?
molim za pomoc

vistu x64, narezo na disk i pokrenuo boot. Instaliro se za oko 4sata.
Tu nešto baš ne valja, Vista x64 se instalira za nekih pola sata, ako ne i manje(nisam merio)! Da li su dobro podešeni kablovi? Stavi u biosu sve ne default, pa probaj ponovo ili odnesi u servis gde si kupio komponente pa neka oni provere!

Ne mogu odneti u servis jer sam svaku komponentu kupio u drugoj prodavnici.
BIOS sam vration na default, a kablovi su valjda dobro podeseni jer se XP instalira bez problem sa originalnog CD-a, da nisu onda se ni XP nebi mogao instalirat.
Jos da dodam da mi je comp prikljucen na UPS Mustek powermust 636, a na njega je priklucen i tft monitor

Poslednja izmena:
Verovatno si skinuo losu verziju ili sa nekim problemom. Slicno sam i ja uradio i sve se instalira za oko pola sata i radi sasvim normalno i Vista 32 i 64 i Windows 7.

Imao sam i ja slican problem nakon sto sam pokusao da instaliram Vistu na novoj masini. XP je prolazio bez problema, ali Vista nikako. Drugar mi je predlozio da stavim drugi ram pa da probam pnovo. Nakon zamene OCZ rama sa Kingmax-om instalirao sam bez problema, potom sam vratio i OCZ-eov ram i sad mi tako sljaka bez problema. Pokusaj ne skodi.

Idi sa clean install, nemoj da radiš upgrade i sl. Prvo formatiraš particiju, pa onda instaliraš i trebalo bi da se sve završi za 30ak min max.

Hvala na pomoci. Resio sam problem.
Čak i sak clean instal nije htelo, ali izgleda da je caka bila da sam obrisao HDD uz pomoc XP instalacionog cd-a, na nekim forumima sam citao da formatiranje HDD i particionisanje uz pomoc XP-a zna da pravi probleme sa vistom. Tako da sam obrisao HDD uz pomoc paragon partition magicom i posle toga se normalno instalirala vista x64 kao i windows 7 x64.

Nazad
Vrh Dno