Šta je novo?

Problem ili ne na TT SMART 730w+80

nenad 970

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2013
Poena
275
Znaci radi se o ovom napajanju a problem je kada sam rasturao sada da istestiram jednu plocu video sam da 1 cetvoropinac za CPU je probio,odnosno stopila mu se plastika na 2ona pina,e sada pitam ja vas,sta ciniti
-Moze li CPU da radi overklokovan sa jednim 4-pincem?
-Da li smem da skinem od nekog drugog napajanja 4-pinac i ovaj isecem a drugi samo povezem i izoliram kao svaki kabl kad se nastavlja?
Hvala unapred na odgovorima.

Pa nisu oba četvoropinca ista. Jedan je isti kao stari "Pentium 4" konektor a drugi je isti kao dodatni 4 pina na 20+4 pina glavnom za napajanje MB. Ako hoćeš taj drugi da zameniš onda ti treba taj sa 20+4 pina.

Aha,znaci onaj +4 na 20+ se hvata tu,ja mislio oba ista barem na izgled tako mi se cinilo,ok,nadjem neko puklo napajanje i skinucu to.
A ovaj deo sto sam pitao jel mu smeta nesto da radi OC-ovan ne mislim max klok vec laganica na 4.6 napon 1.220v?

Može, a i ne mora. Taj drugi 4-pinac je dodat baš za procesore koji vuku mnogo struje. Mada ima dosta ploča koje imaju samo 4-pinski konektor za CPU, pa opet proizvođači tvrde da mo'š ubosti i FX u njih. U svakom slučaju, nemoj preterivati sa OC-om :)

Hala obojici na odgovorima,dok ne uzmem drugo ovo cu nekako skarabudziti da posluzi,epa nema srece skomponentama pa to ti je,no dobro da sam danas resio da testiram drugu plocu ,ko zna sta je moglo da se sve zapali da sam ostavio tako:mad:

Aha,znaci onaj +4 na 20+ se hvata tu,ja mislio oba ista barem na izgled tako mi se cinilo,ok,nadjem neko puklo napajanje i skinucu to.
A ovaj deo sto sam pitao jel mu smeta nesto da radi OC-ovan ne mislim max klok vec laganica na 4.6 napon 1.220v?
Sumljivo mi je što se baš taj drugi očigledno pregrejvavao. Ako nije zbog slabog kontakta onda je vukao više struje nego što je mogao da izdrži. To bi značilo da ploča vuče puno struje pa je možda bolje da skineš oveclock i možda čak underclockuješ dok to ne središ.

Šta je to sumlja???

sumnjin drugar.:)

Izgleda da napajanje nije bas dobro i da je vec pri kraju iako ima jos 12.380v na 12v grani..zasto to mislim,zato sto nece
da mi drzi stabilan napon a i vec mi je i jedan kolega to reko ovde na forumu,posluzice ono za neku ofis masinicu e sad da vas pitam koje napajanje da uzmem,ne gadim se ni polovnih samo da je provereno dobro
cena oko 8k evo ,kakvo je ovo : M12II-750 Bronze (SS-750AM Active PFC F3)
Jos jednom hvala na odgovoru CountMike.

Izgleda da napajanje nije bas dobro i da je vec pri kraju iako ima jos 12.380v na 12v grani..zasto to mislim,zato sto nece
da mi drzi stabilan napon a i vec mi je i jedan kolega to reko ovde na forumu,posluzice ono za neku ofis masinicu e sad da vas pitam koje napajanje da uzmem,ne gadim se ni polovnih samo da je provereno dobro
cena oko 8k evo ,kakvo je ovo : M12II-750 Bronze (SS-750AM Active PFC F3)
Jos jednom hvala na odgovoru CountMike.
Pa Seasonic je, ako ne pišti, odlično napajanje ako nije preskupo.

^
E za pistanje moram pitati vlasnika...na mukakma sam evo zasto
Znam da je Seasonic najaca marka ali nema garanciju msm pisanu a ima i ovo: Raidmax 1200AE 80 Plus GOLD sa garancijom od 1.5god i nekih Cotsair CX od 750 sve se vrti tu od 6-9k,mene samo zanima koje od njih ima najstabilniji napon,ono da drzi napon kad mu zadam u BIOS-u da bude i u fulloadu a ne da mi skace po 0.030/40?

Pa, Seasonic ako nije mator i čovek samo nema garanciju i ako ne pišti (to možeš da garantuješ samo ako probaš kod tebe), onda je sigurna kuovina. Corsair CX nije njihova nabolja serija a taj Raidmax je skoro duplo od onoga što ti treba pa bi sigurno držao napon. Napon, tj. njegova stabilnost zavisi mnogo i od naponske na ploči.

Ovako,Seasonik ili Raidmax 1,2Kw AE Gold 80+ (modular),seasonika nema garanciju lik nezna koliko je staro jer ga je i in kupio znaci ja bi bio 3 ruka u najboljem slucaju
Raidmax ima garanciju a to sto je 1.2kw i trenutno ne mogu da ga iskoristim nema veze,prodao sam grafu pa cekam da se pojave ove nove i da padne cena 290/x pa ko zna mozda i kupim 2,ili neku jacu platformu,ali otom potom i da ne smaram dugo znaci jedino sto sam naso je ovo za 70e,ima tu raznih OCZ, CM-ova i ostalih al nikako sa garancijom,msm za te novce,ajd dajte predlog da li da pazarim ovo ili ne.
CountMike@
Nebi trebao da imam problema sa plocom iz potpisa jer ima dobru naponsku a i hladna je ko zmija a de nece biti hladna kad je hlade brdo ventova.
EDIT:
Ili ovo Chieftec 850W NITRO-bez garancije
Au ako znam sta da uzmem Bog me ubio:(

Poslednja izmena:
ako nadjes mozes Antec 850W HCG-850M to je seasonic modularno ili Corsair RM 850 full modularno

Ovako,koje je bolje od ova 3
Chieftec 850W NITRO
Antec 850W HCG-850M
Corsair RM 850
za cifteka neznam mnogo,za ovog anteca kazu da mu se cuje malo jace vent na max opterecenju,O ovom corsairu isto neznam bas mnogo,voleo bi da neko sa licnim iskustvom kaze,na brat Google sam vec sve procitao.
E sad mene ono sto najvise zanima koji ima stabilnije napone i da li mogu da guraju cf tipa 290(x) klokovane sa procesorom na 5ghz?

Poslednja izmena:
Bezi od raidmaxa. Kupi NOVO napajanje za te pare.

^
Koje novo kad nema za te pare,uzecu od ova 3 jedno samo neznam bas koje.

^ Hv.najverovatnije cu uzeti njega jer lik kaze da je novo ne otvarano samo sto nema domacu garanciju vec inostranu koja je preko njega,jer navodno narucuje na vise,jos cemo se cuti posle ovih praznika za detalje ali za 75e ja mislim da ne mogu naci bolje....jedino ako izleti neki padobranac:)

taj rm 850 je odlican,a odlican je i antec i oba imam...sto se cene tice ako nadjes rm za 75e to je super cena jer je u Madjarskoj oko 170e

Vrh Dno