Šta je novo?

Problem(i) Foxconn 975X7AB

GROMOVNIK

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2006
Poena
304
E2200 2.2
2xKingston ValueRam 800Mhz
X800 XL AIW
WD 320Gb Sata
i naravno Foxconn 975X7AB (posle gomile muke fleshovan na zadnji bios sa Foxconn sajta)
napajanje PFC350W iz Foxconn TLA473 kucista.

Sledece:

Posto se box cooleru slomila noga pri montazi stavljen je CoolerMaster S775 CM ICT D925P-GP kuler koji urlice na 3200 obrtaja i nema nameru da smanji broj obrtaja. Temp eratura procesora je 26-28 stepeni. U biosu postoji regulacija PWD ali nereaguje na bilo kakva setovanja. Mnogo bre bucno.
Sledece, memoriju nikako ne mogu da stavim na 800Mhz iako je bios vidi na 800 pri postu, ali ne dize Windows (startruje i odmah restart). Sada je memorija na 400Mhz?
i sve radi stabilno, ali to nije to.
Posto vise nisam pametan, niti imam vremena (2 dana za jedan racunar je mnogo), sta da radim:
Zamenim napajanje
Zamenim plocu (sve je pod garancijom)?
i u cemu jos ovde moze da bude problem?

Licno sam odradio par makina sa doticnom plocom,u pitanju je ODLICNA ploca !!!

ovako:
taj cooler master ne mozes usporiti nazalost,preporucujem ti Hyper TX2 i pobedio si,a sto se tice memorije ta ploca max 667mhz podrzava zbog vec starog dobrog 975X chipseta jedino pri OC mozes ici na 800mhz tako i pise u njenim specifikacijama....:smoke:

Ma ok i da je na 667. Kad stavim 667 Mhz u Bios-u, ili ne postuje (pa moram da vadim jedan modul, pa se ,,digne'' masina, pa stavim drugi modul da radi), ili krene da digne Windows, pa sve zavisi od raspolozenja ili plavi ekran ili mu fali neki fajl. Inace ovako kad stavim na 400Mhz (?) radi sve kako treba bez problema, ali cemu sve onda? Koju verziju biosa si koristio? Na sajtu i po forumima sam nasao da posle P15 biosa ploca vidi i podrzava 800Mhz memoriju?

Mislim da je u pitanju ne kompatibilnost tog Kingstona,ja sam gurao OCZ i TwinMos memorije i radilo je sve ok,a stavljao sam predposlednju verziju bios-a tj. 635F1P31
jer s poslednjom ver. nisam mogao ni malo da je OC...

probaj drugu memoriju....:smash:

Poslednja izmena:
Taman sto sam zavrsio. Budjavi Kingstone nece da rade zajedno na 667, a kamoli na 800. Evo sad radi jedan Kingston i Corsair na 667. Za sada lepo mada mi daje neke jadne rezultate u Sandri, ne znam sta je u pitanju (mem na oko 4000). Da li postoji mogucnost naterati mem da radi na 800? Nisam OC, niti me zanima, ali u ovom slucaju ako moze da istera na 800 bez neke muke raspolozen sam za savet, naravno cim se ratosiljam Kingstona.

Da li ikako postoji regulacija broja obrtaja kulera (cpu i bridge)? Hyper TX2 ne spusta ispod 1900 obrtaja, a ona mala zujalica ne ide ispod 6400 obrtaja? Probao sam u biosu ali imam samo mogucnost podesavanja za jedan FAN, Fox one-u vise ne verujem. Da li ikako postoji resenje da utisam ova dva ventilatora koja u duetu sa X800XL AIW prave bas lepu buku, ili da odvrcem Winamp do kraja?

Nazad
Vrh Dno