Šta je novo?

Problem HP 5150

jamajka

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
304
Imam jednu golemu muku. Stampac je radio perfektno do pre dva dana, a onda je poceo da stampa veoma sporo (stranicu sa tekstom je stampao po dvadesetak minuta). Ja sam pretpostavio da nema vise crne boje u ketridzu (i bio sam u pravu) pa sam isti dopunio. Al ne lezi vraze, kad stavim ketridz stampac odbija da stampa (non stop blinka ona kapljica - sto bi trebalo da znaci nema boje). Ja opet pretpostavim da je to jer nisam resetovao pokazivac boja (ona fora sa prelepljivanjem kontakta na ketridzu). Prelepim prvi kontakt selotejpom i vratim ketridz, posle cega treba da krene ona kalibracija tj test strana, al se nista ne desava (isto sa selotejpom, isto i bez njega - nista se ne desava). Da kazem jos da stampac normalno radi sa jednim ketridzom (sa tri boje), a kad ubacim ovaj crni nece da stampa. Kako da resim problem? Jel imao neko slicnu muku? (jel moguce resetovati ketridz, ne pokazivac boje vec ketridz?)

Neznam koliko si puta punio do sada kertridz, ali sam skoro siguran da je otisao u vecna lovista. Ja sam moj punio 5-6 puta i onda stampac vise nije hteo ni da ga prihvati, kao neodgovarajuci je. Kupio sam nov i sve je doslo u normalu. Prema tome, mislim da ti ne gine kupovina novog :)

I ja mislim da ti ne gine kupovina novog kertridza:D

Ako kupujes proveri cene na vise mesta. Ja sam skoro kupio kertridz u boji za isti stampac: u Smile Inku je bio 3200, oko 2500 je bio na drugim mestima, a u TehnoMaxu (prekoputa Arene) sam nasao za 1800 sa sve 60 listova foto-papira !? I to su 'ladno na polici jedan pored drugoga stajali sam kertridz po ceni od 2400 (ako se dobro secam) i taj paket kertridz+papir za 1800. Cak je i prodavac proveravao pola sata da nije neka greska... :)

Ako kupujes proveri cene na vise mesta. Ja sam skoro kupio kertridz u boji za isti stampac: u Smile Inku je bio 3200, oko 2500 je bio na drugim mestima, a u TehnoMaxu (prekoputa Arene) sam nasao za 1800 sa sve 60 listova foto-papira !? I to su 'ladno na polici jedan pored drugoga stajali sam kertridz po ceni od 2400 (ako se dobro secam) i taj paket kertridz+papir za 1800. Cak je i prodavac proveravao pola sata da nije neka greska... :)

Mogu da zamislim prodavca..:)

Neznam koliko si puta punio do sada kertridz, ali sam skoro siguran da je otisao u vecna lovista. Ja sam moj punio 5-6 puta i onda stampac vise nije hteo ni da ga prihvati, kao neodgovarajuci je. Kupio sam nov i sve je doslo u normalu. Prema tome, mislim da ti ne gine kupovina novog :)

Punio sam ga samo dva puta :-(
Ma sve mi se nesto cini da se stampac "zbunio" (moj me insekt nikad ne vara) i potrazih pomoc ovde pre kupovine ketridza (nisam ga kupio jos i ne daju mi se pare tako lako). I opet mi se cini, da kad se resim da kupim novi i turim ga u stampac, da ce i ovaj stari da proradi. Probacu od nekog da nadjem ovaj 56 pa cu da vidim sta mi je ciniti

Imam isti štampač... Veruj mi, ako imaš novca, i pazari original kertridže. To zaslužujete i ti i štampač. :)

Punio sam ga samo dva puta :-(

Ja sam moj punio jednom i na pola kapaciteta (tog dopunjenog) je riknuo (sporo stampanje, slova odstampana do pola i slicno).

Nego, ima sad problem. Takodje sa dopunjenim crno/belim. Odstampao je vrlo malo stranica tako dopunjen i danas je poceo da stampa c/b kao u attachmentu. Da li mislite da je do kertridza ili je problem u necem drugom? Probao sam i iz XP-a i iz Viste - isto je. U boji stampa normalno.

Prilozi

• 5150.jpg
    5150.jpg
    127 KB · Pregleda: 69
Vidim da je topic od pre mesec dana, ali tražio sam nešto, pa reko' da podelim moje iskustvo što se ovog modela tiče :)

Desilo mi se da 3 komada, koji su kupljeni istog dana, ali nisu svi korišćeni od tog prvog dana, jednostavno prekinu da sarađuju sa crnim kertridžom, u razmaku od mesec dana. Jedan je punjen jednom, jedan 3+ puta, a za poslednjim ne znam koliko je puta punjen.

Stekao sam utisak kao da su imali neki rok trajanja, ne znam kako bi oni mogli da utvrde da im je isti istekao, ali da su sva 3 riknula - jesu. Prosto mi je neverovatna slučajnost da su crkli praktično u isto vreme iako je obim štampe i broj refila bio različit na sva 3 primerka.

Meni su za kratko vreme crkla 2 crna ketrida a jedan cak nije ni potrosio originalnu boju. Isto imam 5150. Puko mi je film pa sad stampam samo sa onim u boji.

Najbolji način da vidite da li je problem sa printerom ili sa PC
izvadite usb kabl. Pritisnite dugme za paljenje i gašenje i dok ga držite pritisnite četiri puta dugme na kom se nalazi slika strelice. Printer će odštampati probnu stranicu gdje imate podatke o tome koliko je printer odštampao ukupno listova i da li ima neku grešku. Ako je u dijelu servis error 0000000000 onda je samo do kertridža. U tom slučaju izvadite kertridž i provjerite njegov datum, nalazi se na prednjoj strani kertridža iznad bakarnog dijela, najčešće je problem što su matori. Ja punim po 20 puta kertridže, ali koristim adapter imate ga kupiti u Link-u.

Vrh Dno