Šta je novo?

Problem - Hitno!!!

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
:wall: Disk mi je podijeljen na 2 particije (C i D). Kliknem na D u
Windows Exploreru i pojavi mi se poruka da mi D disk nije formatiran i da li ga zelim formatirati sada. I nema sanse da udjem na D. A na njemu imam tooolko toga potrebnoga, od mp3-ca, filmica, pa do instalacijskih fileova. Recite mi da ima nade da se particija spasi bez formatiranja. Mora postojati nacin. Mozda neki programcic? :wall:

Probaj sa nekim program za vracanje podataka, upotrebi search opciju na forumu.
Nagadjam da je pukla tabela (fat ili ntfs) pa u zavisnosti od toga potrazi adekvatan program za vracanje podataka. Takodje, obezbedi dovoljno prostora na C partici da bi povracene podatke smestio na nju (mora tako cini mi se, tako rade programi za povracaj podataka)... ili pozajmi od drugara HDD, a na koji ce ti program povratiti podatke.
Posle toga(ako uspesno sve povratis), format D: premda bih ja licno formatirao ceo HDD zbog eventualnih virusa i sl.

Pozdrav!

Imao sam sličan problem pre par dana. Ubacio sam tuđi HDD u svoj računar - desilo se isto. Reših da probam da butiram sistem Knoppix-om - odmah sam video fajlove, i prebacio ih na drugi hard. Restartovao (Knoppix-om), svaki put su mi fajlovi dostupni. Ponovo se vratim na XP, on opet ne vidi particiju (više puta probao).
Nakon svega toga ubijem particiju (sve iz XP-a), kreiram novu, probam da je formatiram u NTFS - ne prolazi. Dva puta za redom. Probam onda da je formatiram u FAT32 - prođe iz prve. Uradio Scan Disk - nema bad sectora.
Scanirao (svojim update-ovanim KAV-om) iskopirane fajlove - sve čisto.

Ne umem da objasnim kako je Knoppix mogao da čita HDD, a XP ne. Inače, sa Linux-om nemam ama baš nikakvog iskustva.

Ako neko zna o čemu je reč, voleo bih da čujem objašnjenje.

Inače, HDD je neki stari, Sygate, 2Gb. Imao je samo jednu NTFS Active particiju (!?), ali samo fajlove, bez OS-a.

Prebaci jumper, ako ti je stavljan na slave skini ga, da je bez nejga ..
Ovo je samo na maxtorima ...

za druge, kombinuj ..

Ako ništa ne pomogne, trebalo bi probati sa nekim od onih programa koje prave virtuelni MBR i particione tabele i drže ih u RAM-u (PowerQuest Lost & Found npr). Ako nije puklo još nešto teorijski bi oni morali da spasu sve podatke.

Vrh Dno