Šta je novo?

Problem (hardverski ?) sa XFX 6800GT AGP 256MB

A1200

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Zbog BF2 :wall: proda moj dobri Leadtek 6600GT i nabavih XFX 6800GT 256MB (ko fol dobra ponuda, nova za "samo" 280€). I odma problemi:

Naime kad ukljuchim dualview ili clone mode (TFT i TV istovremeno) slika na TFT:u pochne da treperi i mrda malo lijevo-desno. Ponekad i nestane slike na par sekundi na TFT pri dualview:u ili clone modu. Sa 6600GT je sve funkcionisalo perfektno tako da neznam u chemu je fora.
Da nije neka hardverska greshka (reklamirati) ?

Chim sam vidio "Made in China" nalepnicu na kartici odma me oblio hladan znoj... :p

Inache u igricama i u 3DMarku se dobro ponasha znachi samo kad se vishe izlaza ukljuchi zeza (BTW kartica ima 2 DVI izlaza i jedan Tv-Out). Bilo kakvi savjeti su dobro doshli.

PS PSU ima 18A na 12V grani. Da nelezi u tom grmu zec ? Mada bi onda po logici trebala da zeza i u igrama, nije valjda da dualview vuche toliko struje...

Poslednja izmena:
Pogledaj topic "Koju video kartu preporucujete." Tamo sam napisao da je 6600GT bolja kupovina od 6800GT. Naime 6600GT ima noviji chip NV43 i za razliku od NV 40
otklonjene su neke decije bolesti a jedna od njih je i TV out. Mislim da je o tome pisalo na benchmark sajtu. Sacekaj NV7800 pa kad se smiri trziste prodaj ovu koju imas i sigurno te nece boleti glava a bices jos dugo miran sto se graficke kartice tice.
Pozdrav!

astrolog je napisao(la):
Pogledaj topic "Koju video kartu preporucujete." Tamo sam napisao da je 6600GT bolja kupovina od 6800GT. Naime 6600GT ima noviji chip NV43 i za razliku od NV 40
otklonjene su neke decije bolesti a jedna od njih je i TV out. Mislim da je o tome pisalo na benchmark sajtu. Sacekaj NV7800 pa kad se smiri trziste prodaj ovu koju imas i sigurno te nece boleti glava a bices jos dugo miran sto se graficke kartice tice.
Pozdrav!

Al simi dao savet! :) Znam da 6800GT nema HDTV hardware podrshku ali bre dualview MORA da radi!
Dualview je radio i na Geforce 2 MX:u! :S:

Pokushacu da instaliram ponovo windows i ako opet bude zezala => RMA.
Samo neznam dali da trazim pare natrag ili da shansam sa josh jednim XFX:eek:m ? :smash:

A koje si drivere koristio? Menjaj drivere i mislim da ces otkloniti problem. Skini ove nove 77.72, izgleda da su dobri :wave:

Amigista, a i ja sam nekada imao tu masinu, nismo se sporazumeli. Nisam pisao o tome da li ima ili nema HDTV 6800GT vec da su nesto zeznuli sa TV outom na NV40 GPU.
U pravu si. Dualview zavisi od detonatora a sta ako ga zeza upravo to sto sam napisao.
Ja bih ipak zamenio karticu jer su greske te vrste na tvojoj kartici moguce. Kao sto sam ti vec rekao pisalo je ovde na Benchmarku upravo o TV izlazu i bagovanju istog.

nVidia je konačno pokazala svima. nV40 je moćan, brz, kompleksan i veoma moderan GPU koji će sigurno naterati konkurenciju da ozbiljno poradi na R5xx familiji akceleratora. Nisu u pitanju samo mogućnosti video enkodinga, nove sitnice koje ćete koristiti u dual view režimu rada ili odličan kvalitet slike.

Ovo je citat sa sajta o tvom GPU u dobrom svetlu. E te napredne video enkoding funkcije i sitnice u dual view modu mogu praviti greske, bar je tako pisalo, a koliko sam informisan ( a mozda i nisam ) do sada nije radjena revizija NV40 GPU, vec je izasao NV43 6600 i G70 za 7800

A sta bi ti falilo da ustekas jednu NV7800GT :)
Pa nam onda lepo postujes rezultate u 3dmark05 :(

POZ

uNesc0 je napisao(la):
A koje si drivere koristio? Menjaj drivere i mislim da ces otkloniti problem. Skini ove nove 77.72, izgleda da su dobri :wave:

Probao vishe drajvera (61.xx, 69.xx sa XFX:eek:ve stranice, 77.xx sa BF2 diska)...nishta ne pomaze. Iskljuchio bio jedan hard, 2 optichka drajva, sve shasi fanove, mislio da nije do PSU.

*ebem ti kineze ti *ebem :) ...imam rodjaka koji je bio u Kini i prichao mi kako ruchno sklapaju elektroniku...ESD wristband nosaju kao privjesak reda radi. Kontrola kvaliteta...dobro je ako je i ima...

Mislim da je greshka u kontaktima (uzemljenu ?) izmedju DVI kontakata i Tv-Out:a...ili pak filteri nerade kako treba...

@Astrolog:
E da se ima para za 7800GT...jedva sam sakupio i za ovo... :p

Poslednja izmena:
To je do proizvodjaca,odnosno do primjerka.
Na mom Leadteku 6800 TV-out radi bez problema.

Poslednja izmena:
Ebiga Amigista. Ja ti lepo pisem a ti me zaobilazis i ignorises. Pa i moja MSI NX6600GT Vivo je iz Kine a kupljena je u Austriji. Pa cija je firma Sapphire ako ne Kineska a poznato su dobre graficke kartice i to bas za ATI.
Nije tebi kriva Kina vec primerak iz razloga koji sam procitao na sajtu a ako ti ne uvazavas ili smatras da sam lud OK. Ja se vise tebi necu ni obracati. A hteo sam iz najbolje namere da ti pomognem a ne da spamujem ili da lupetam gluposti jer mi godine to ne dozvoljavaju.
Dobro starac kaze da je to od primerka ili proizvodjaca. Imao si Leadtek 6600GT koji je imao dosta reklamacija a tvoj primerak je bio ispravan.
Sada je stvar obrnuta pa su ti svi krivi. Sta mislis kako su bili razocarani oni kome taj isti Leadtek nije radio??!!
Budimo ljudi i nemoj odmah da psujes i da se razocaras. Zameni karticu pa kad sve bude proradilo kako treba zaboravices ove lose trenutke.

Pozdrav i zelim ti da resis problem sa grafickom karticom.

@astrolog:

Smiri se bre, oladi malo...gdje sam rekao da si glup ? Niti sam igdje pomenuo Sapphire. A shto se tiche elektronike iz Kine samo prenosim utiske chovjeka koji je bio tamo mada znam da nije svaka kompanije ista...

Elem, XFX je vracen natrag na testiranje a u upotrebi je stari dobri S3 Virge 2MB (moze da se proshiri na chak 4MB). :)

@Amigista ma sve je OK.
Ja sam namerno spomenuo Spphire kao primerak iz Kine i da nije sva roba losa koja dolazi od najmnogoljudnije drzave na svetu.
Ma kad prave atomske bombe i salju zute u kosmos valjda umeju da proizvedu jednu graficku karticu. Bar se nadam jer je i i moja made in China.
Pozdrav!!!

Nazad
Vrh Dno