Šta je novo?

Problem Grafika

milos84bc

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2008
Poena
304
Imam jako cudan problem sa grafikom. U poslednjih par dana ne mogu ni jednu igricu da igram, da gledam filmove i koristim net. cim nesto od toga radim komp se zamrzne i na 2-3 sekunde prekine sliku i u donjem desnom uglu mi izbaci display driver has stopped responding and has recovered. E sad djavo mi nije dao mira i uzmem da proverim napajanje i izmerim napone,kad imam i sta da vidim. +12v je +15.5v, +5v je +3.3v a 3.3v je 5v. Da li je moguce da je do napajanja ili je nesto drugo? Inace konfiguracija mi je sledeca:

CPU: AMD FX-8350
MB: MSI 970A-G46
HDD: WD i Hitachi od po 250gb
Optika: Pioneer
Kuciste: Antec nine hundred
Napajanje: LC Power 6560 Titan V2.2 560W
VGA: Gainward HD 3870
Memorija: 4gb
Windows 7 Ultimate

Hvala unapred,pozzz.

vidi sta ti za napone kaze u biosu
a ako imas opciju pozajmi od nekog drugara napajanje i probaj
sumljam u te vrednosti sto si izmerio ili nisi dobro ili laze instrument na tim
vrednostima nebi radio komp (cak i da ti je crkla naponska na ploci)

Napone sam proverio preko Aida 64, HWmonitora. Sad sam se vratio od elektricara koji je unimerom izmerio napon i kaze da je napajanje kao metak, svi naponi su extra. Opteretio je napajanje sa halogenim sijalicama i kaze da si gubici na 100W 0.04V. Stvarno ne znam sta da radim.

Nešto sa napajanjem GPU-a ne valja, nema veze sa PSU-om. Grafika mora da ide na reklamaciju ili u servis.

probaj najsigurniji nacin(ako imas mogucnosti)
pozajmi psu pa probaj zatim i gpu pa vidi sta kaze

Ma lažu Aida i HWmonitor, a napajanje je verovatno OK. Počupaj grafiku, očisti kontakte na njoj i vrati je.

I kada je već skidaš proveri da se nisu naduli elektroliti na njoj.

Poslednja izmena:
Reinstalirao sistem sa najnovijim drajverima?? Nije nazahtevnije resenje ako imas dosta instaliranih stvari ali ja bih prvo to pokusao pa posle tek cimao ljude da mi zajme GPU ili PSU.

Sveze je instaliran windows posto sam sad skoro uzeo maticnu i procesor. Probao sam i starije drivere ali isto. Stvarno ne znam sta moze da bude. Da napomenem da mi u bios-u pokazuje extra voltazu,sve kako treba. Da li je moguce da nekako nije windows lepo instaliran?

Sveze je instaliran windows posto sam sad skoro uzeo maticnu i procesor. Probao sam i starije drivere ali isto. Stvarno ne znam sta moze da bude. Da napomenem da mi u bios-u pokazuje extra voltazu,sve kako treba. Da li je moguce da nekako nije windows lepo instaliran? Kondenzatori su svi oni solid,nema obicnih.

Istekao joj rok trajanja na zalost.
Jedino sto mozes jeste da smanjis klok za jedno 50-100MHz, cisto da probas tako da radi jos neko vreme.

Ako ta grafika ima dodatno napajanje, proveri kontakte, proveri i promeni grane na koje kacis grafiku....

To se i meni desavalo ... ranije ...
Gt 9600 pasivan. Onda sam dodao u kuciste jos 2 ventilatora i nemam vise problema.

Druga stvar, ako su najnoviji drajveri, ne znaci da su i najbolji. Citao sam da nvidia ima problema sa nekim verzijama drajvera.

Evo me posle par dana mucenja opet. Problem sam resio tako sto sam uzeo od drugara njegovu Gigabyte Geforce 8800gt a ja njemu dao moju grafiku na testiranje. Za divno cudo radi i to extra nikakvi bagovi. Moja kartica isto kod njega radi extra. E sad primetio sam da kad pokrenem GPU-Z sa mojom karticom u polje gde je Bus Interface pise PCi expres [email protected], a kada sam stavio njegovu pise PCI express [email protected]. E sad sta vi mislite da li je u tome problem? Kod njega pise PCI expres [email protected] sa mojom grafikom.

Pa kod njega je očito pcie x 1.1, a kod tebe noviji 2.0. Jel mu starija ploča?

Nove graficke u 2d modu automatski downuju u 1.1, najnormalnija stvar. Ubaci tvoju, pokreni neki recimo FurMark, i odmah ce tu gpuz pokazati 2.0. Cim budes ugasio vratice ti na 1.1 To sto njemu pokazuje na 1.1 verovatno mu je starija ploca.

Nazad
Vrh Dno