Šta je novo?

Problem grafika na HP G62-a85EM

ostoja88

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poena
320
Ovako...

U pitanju je nov laptop,instalirao sam mu Win7 64bit i on je prepoznao dve grafike,neku intel integrusu i neku kao unknown koja bi trebala da bude ati 5470 ali ne mogu da je nateram da proradi. Win je automatski stavio neki drajver ali ima neku gresku i ne prepoznaje je uoopste kao 5470. U everestu se uopste ni ne vidi kao da ne postoji...

Sta bi mogao biti problem?

Sa HP ili AMD sajta skini drajver za dotičnu grafiku i instaliraj. Tvoj računar automatski prebacuje na integrisanu grafičku kako bi štedeo struju sve dok mu ti ne odrediš drugačije, dakle desni klik na desktop i biće ti ponuđeno da biraš koju grafiku da koristi.

Skinuo sam sa AMD sajta i instalirao i dalje nista. Kad odem u device manager ispise standard VGA graphics i stoji uzvicnik i probao sam da odem na update driver i izaberem manuelno taj sa AMD sajta i kaze mi da je windows vec instalirao driver koji treba...

Onda deni klik na desktop - personalize - screen saver - Change Power Settings - show additional plans - odaberi High perfomance.
Posle toga desni klik na desktop i odaberi drugu karticu, pa će da povuče taj drajver....

Nemam uopste tu opciju da izaberem drugu karticu.Uradio sam sve ono sto si napisao ali kad odem desni klik na desktop ima samo graphic options od intela za tu integrusu...

Instalirao sam ponovo windows i siti problem... Ne znam sta mu je,ostavio sam ga tako za sad posto lepo radi na integrusi,a ima garanciju pa ako vlasnik hoce neka ga salje...

Hvala na pomoci :wave:

Hehehe.Isti problem sam imao ja pre neki mesec.I ceo dan sam trazio driver i nisam ga nasao.Na HP sajtu ima driver koji ne radi a win update ga ne nalazi.......Znaci ostaje kopanje po netu i programi tipa driver max.E moj kolega je iskopao prokleti driver za ati radeon 5000 seriju.I verovali ili ne nasao ga je na sajtu lenova.Ne prepoznaje grafiku kao 5470 nego kao 5000 series.Medjutim nakon toga prepozna rezoluciju i fercera odlicno.Tako da tamo ga trazi druze.Ako ga ne nadjes javi veceras na forum pa cu sutra uzeti u firmi pa cu ga okaciti na megaupload pa skini.Znam koja je golema muka sa ati radeon grafikama za laptop.Ja ne znam sta ati radeon radi ali to je cist bezobrazluk.Nije samo problem ta grafika.Problem su jos neke serije koje ne postoje isto driveri na ati sajtu medjutim nadju se lakse od ove.Ne razumem zasto stavljaju cc umesto cc-dd......Koje su to trule fore ja ne znam.Na HP sajtu nema nista tj driver ne odgovara a takodje i ati radeon zvanican sajt drzi samo catalist a win update ga ne nalazi.Ne znam kako su oni mislili da ljudi nadju drivere.Mislim ja koji inace smatram za sebe da nisam amater za racunare sam se iskreno namucio kao Isus i nisam nasao nista.A moj kolega je kopao satima dok nije nasao prokleti driver.Vidim i na sajtu nekih radnji za prodaju isti problem.Inace nvidia za lapove je savrseno odradjeno.Nema kartice nvidia za laptop koju ne mozes naci.Sto je najgore pomenuti laptop nadje sve drivere osim grafike.Jos ja kao super samo skinem driver za grafiku i posao gotov.Kad ono trt milojka....Drivera nigde. :D

Poslednja izmena:
Ma laptop vise nije kod mene,a ovim ljudima ne smeta sto je tako... Ali posto sam se bas namucio potrazicu taj driver na lenovo sajtu.Hvala na pomoci ;)

Vrh Dno