Šta je novo?

Problem: graficka i maticna se ne vole

bokey

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2006
Poena
301
Sorry likovi sto smaram na ovakvom mestu, nemam di drugde :)

Imam MSI K8MM-V - motherboard - micro ATX - Pro K8M800
maticnu:
http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K8MM-V&class=mb

I ovu graficku msi nx6200ax 256mb 400mhz itd...

E sad: na ploci imam integrisanu graficku, i kad u AGP slot ubodem karticu ati radeon 7500 i monitor ukljucim u ATIja sve radi normalno.
Kada u AGP stavim msi nx6200ax i monitor ukljucim u nju: nema slike, a ako je u agp slotu ta karta i ukljucim monitor u integrisanu graficku ima slike tj kao da kartica nije ni ukljucena.

Kako da nateram plocu da switchuje na AGP slot?
*cackao sam u biosu al nisam nasao nigde opciju tipa 'disable onboard video i sl'

Hvala puno unapred :)

*cackao sam u biosu al nisam nasao nigde opciju tipa 'disable onboard video i sl'

Mislim da bas ta opcija mora da postoji....

Hmm, ajd neko neka pomogne sa istom plocom, ali mislim da radi automatski switch kad ubacim kartu, kad stavim ati, prebaci automatski, kad stavim ovo cudo onda nece.

Tako je,vecina ploca detektuje da li je nesto ubodeno u agp slot i automaski se prebacuje.

Sorry likovi sto smaram na ovakvom mestu, nemam di drugde :)

Imam MSI K8MM-V - motherboard - micro ATX - Pro K8M800
maticnu:
http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K8MM-V&class=mb

I ovu graficku msi nx6200ax 256mb 400mhz itd...

E sad: na ploci imam integrisanu graficku, i kad u AGP slot ubodem karticu ati radeon 7500 i monitor ukljucim u ATIja sve radi normalno.
Kada u AGP stavim msi nx6200ax i monitor ukljucim u nju: nema slike, a ako je u agp slotu ta karta i ukljucim monitor u integrisanu graficku ima slike tj kao da kartica nije ni ukljucena.

Ne postoji opcija da iskljucish onboard video card na toj ploci. Probaj da fleshnesh BIOS, a mozda ti je i taj NX6200 neispravan ;).

Poslednja izmena:
Ne postoji opcija da iskljucish onboard video card na toj ploci. Probaj da fleshnesh BIOS, a mozda ti je i taj NX6200 neispravan ;).

bas kako je rekao, proveri prvo karticu kod nekog, a onda pokusaj sa flash-ovanjem biosa, a ako i to ne pomogne, promeni plocu:)

sreo sam slican problem na msi ploci, neke graficke prima neke ne.
Moj tip ploca ne radi kako treba probaj novi bios.

Vrh Dno